USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Біля Луцька - перевтілення в героїв древніх легенд «Лісової пісні»

17 Червня 2013 08:00
Свято Купала відзначатимуть поблизу Луцька 22-ого червня.
Дійство відбуватиметься у Музеї історії сільського господарства Волині-скансені, що в селищі Рокині Луцького району розпочнеться святкування Купала.

До участі у святкуванні долучаються громади рідновірів Волинської та сусідніх областей, всі бажаючі, які хочуть не тільки побачити, а й самі зможуть взяти участь у справжньому дійстві величного літнього свята і за один вечір потрапити у казку, де кожен матиме можливість перевтілитися в героїв древніх легенд з Лесиної «Лісової пісні».
Сценарій цього священнодійства розробили науковці Музею історії сільського господарства Волині. Так, у скансені виготовлятимуть купальські віночки і прикрашатимуть купальське деревце. А також виготовлятимуть ляльку-Марену. Своєю чергою, чоловіки наряджаттимуть ляльку-Купала, а молоді хлопці збиратимуть по господарках зимівника старі і поламані речі, що вийшли з ужитку, дрова й гілки на Купальське вогнище.
Після священодійства запалять велике вогнище і вісім малих, що символізуватиме Сонце і Алатир. А потім – традиційне очищення вогнем – стрибання через багаття: поодиноко і парами, загадування бажання і проходження через вогняну браму, опускання віночків на воду і викрадання та спалення Марени. Святковості додадуть пісні та народні мелодії у виконанні учасників аматорських колективів, які зможуть приїхати на купальську ніч до Музею. А козаки кататимуть на конях - верхи і на бричці.
Завершиться свято громадською братчиною, частуванням справжнім козацьким кулішем та солодким узваром, приготовленим з цілющих трав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus