USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Герої луцької Хеловінської ночі. ФОТО

4 Листопада 2013 22:00
Лучани розповіли Волинським Новинам, чому святкують Хеловін, та від чого відштовхувались, обираючи собі лячний образ.

З кожним роком перевдягатись у монстрів на Хеловін стає все більше модно, аніж, скажімо, ходити у «перебиранці» на Різдвяні свята, і Луцьк, на жаль, – далеко не виключення. Якщо порівнювати минулий та нинішній роки, то з впевненістю можна говорити про те, що свято популяризується.

Трішки фактів: близько десятка закладів Луцька пропонували своїм відвідувачам тематичні вечірки та шоу-програми. І, не дивлячись на те, що святкування Хеловіну випало на будні дні, у барах та клубах міста було ніде яблуку впасти. Давайте познайомимось з деякими героями ночі привидів та жахів поближче.

Знайомтесь – Ден.

Хеловінську ніч хлопець вирушив святкувати з компанією в один з розважальних закладів міста.
«Власне, я не прихильник подібного свята, але якщо вже всі вирішили зібратись та відсвяткувати, то чому б і ні, ми ж завжди дивимося на Європу, це дуже піднімає настрій, коли ти хоч чимось походиш на них», - розповів Денис.
Попри це, хлопець чимало розповів про саме свято. Каже, що прийшло вони із Скандинавії, де його святкують кожної осені. Мешкагці цих країв вірили, що перебираючись, у нечисть вони відлякують злих духів. Традиція робити моторошні лиця з гарбузів – звідси ж.

«Образу, як такого, я не мав, так як хотів бути мімом. Правда, всі сказали, що це ніскілечки не страшно. А так як маю ненайкращу фантазію, то в останній момент попросив подругу, яка професійно займається нанесенням make up, щось мені «зробити із обличчям».

Гість тієї ж вечірки Влад каже, що це свято ні в якому разі він не пов’язує з релігію чи нечистю, добром або злом. А також не переймається історією його виникнення.

«Для мене це - своєрідний час, коли я справді можу «потусити» та розважитись «по-чорному». Розмалювати себе фарбами, як у дитинстві (тільки грим вже дещо інший), і відірватись на повну», - розповідає хлопець.

Над костюмом він довго не думав. Каже, придбав той, який був. А так як привиди, як і він, худорляві, то питання вибору вирішилось саме по собі:
«Ну, не бути ж мені Халком, чи якимось здоровенним м’ясником».

Не відставала від хлопців і прекрасна половина. Так, моя співрозмовниця Альона пояснює, що Хеловін для неї – це, першою чергою, карнавал.

Дівчина не сприймає таке святкування як якусь знакову подію. Мовляв, для цього є багато українських аналогів.
«Але, коли є привід, святкувати, то це, безперечно, добре. Купа емоцій, які гуртують людей», - додає вона.

На питання про святковий наряд розповідає, що її образ спокусливої відьми розпочався з червоних нігтів. Все решта стало лиш доповненням до них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
отак Показати IP 4 Листопада 2013 22:13
Ніразу нетрадиційне нашому народу свято, яке з року в рік, тааак намагаються прищепити, що двіжухи більше як на Різво, Новий Рік і Пасху - разом взяті... Мутна хр..., якщо у 2 словах
1 Показати IP 5 Листопада 2013 08:28
Якщо душа не заповнена Богом - її заповнює САТАНА!!!
анонімус до 1 Показати IP 5 Листопада 2013 08:37
уууу тяжкий випадок
Юлія Показати IP 5 Листопада 2013 08:46
Чуже, запозичене, не притаманне українцям заполонило інформаційний простір. Коли ж ми навчимося цінувати свої традиції, а не танцювати під дудку різних загарбників.
Віктор до Юлія Показати IP 5 Листопада 2013 10:01
А ви Новий Рік святкуєте? І на 8-ме березня теж мабуть приємно квіточку отримати? "Коли ж ми навчимося цінувати свої традиції, а не танцювати під дудку різних загарбників."
Віктору Показати IP 5 Листопада 2013 12:22
Ключові слова: нетрадиційне, чуже, не притаманне. Яка суть і користь з цього свята? Апщє 0,0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus