USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Куди поїхати? Український фестиваль – у 20-ці кращих в Європі. ФОТО

2 Липня 2013 21:30
До рейтингу двадцяти найкращих фестивалів Європи потрапив український фестиваль «The Best City.UA». Дебютував захід у 2012 році, його особливістю стали зірки світового масштабу, які завітали до України.

Так, з 12 по 14 липня з ініціативи Віце-прем'єра Кабінету Міністрів України Олександра Вілкула в Дніпропетровську відбудеться другий міжнародний музичний фестиваль «The Best City.UA».

Які плани, і чим організатори збираються вражати публіку цього року розповіли Президент фестивалю «The Best City.UA-2013» Костянтин Дудко і креативний директор Оксана Дудко.


Костянтин Дудко: Наше головне завдання - з кожним роком ставати тільки краще, і приймати на фестивалі якомога більше нових гостей.

Цього року істотно розширена розважальна програма фестивалю. Крім концертів світових та вітчизняних зірок, публіку потішать спортивні змагання, майстер-класи музикантів і художників, неформальні зустрічі з артистами, байк-шоу, а також сценічна реконструкція козацького битви, яку представить запорізький театр «Спас». Особливою подією стане ярмарок традиційного Петриківського розпису, що завдяки ініціативі Олександра Вілкула стає однією з найбільш помітних візиток Дніпропетровщини, та й України.

Оксана Дудко: Цього року в програмі фестивалю «The Best City.UA» заплановані кілька важливих ексклюзивних подій. Хедлайнери першого дня - британці «Hurts» представлять свою нову концертну програму, «Мумій Троль» вперше зіграє на публіці пісні свого майбутнього альбому, який буде презентовано в серпні у Владивостоці. Ми дуже раді, що легенди світового року «Scorpions» представлять спеціальний фестивальний сет «Rock'N'Roll For Ever», який включає в себе найкращі пісні за сорокарічну історію гурту. І це лише мала частина того, чим ми збираємося вражати і радувати глядачів.

У роботі над підготовкою фестивалю оргкомітет уважно вивчав міжнародний досвід організації та проведення масштабних музичних подій. Яким міжнародним критеріям вже відповідає «The Best City.UA», і над чим ще варто працювати?

Костянтин Дудко: Голова організаційного комітету Олександр Вілкул поставив завдання зробити цей фестиваль по-справжньому європейським: від музичної програми до інфраструктури. У наших планах вступ до Європейської Асоціації Фестивалів (European Festival Association), щоб тим самим підтвердити високий статус «The Best City.UA». Оргкомітет уважно аналізує роботу найбільших міжнародних фестивалів, і можу вас запевнити, що ми знаходимося в тренді.

Оксана Дудко: «The Best City.UA» дав новий імпульс розвитку фестивальної культури в Україні. Тепер немає необхідності збирати стос довідок, вистоювати черги у візових центрах, і купувати дорогі квитки на європейські фестивалі, щоб побувати на концертах найпопулярніших світових зірок. Мрії меломанів щоліта тепер збуваються на «The Best City.UA». Наш фестиваль це не тільки концерти всесвітньо відомих артистів, а й передусім неймовірна атмосфера. Для молодих людей, які ведуть активний спосіб життя, «The Best City.UA» це унікальна можливість особисто познайомитися з меломанами з усієї України та з-за кордону, а також зі своїми кумирами. Цього року ми презентуємо проект «Стань ближче до зірки», а також проведемо серію зустрічей фанатів з хедлайнерами фестивалю. На «The Best City.UA» можна буде укласти шлюб. Минулого року імпровізований фестивальний РАЦС користувався великою популярністю не тільки серед глядачів, а й у артистів. Так Shifty, екс-лідер групи «Crazy Town», побрався з журналісткою «Нового каналу».

«The Best City UA» це не тільки масштабне музична подія. У фестивальні дні Дніпропетровськ прийме тисячі українських та іноземних туристів.

Костянтин Дудко: Ми тісно координуємо свої дії з владою регіону в реалізації проектів фестивалю. Головою оргкомітету фестивалю є Олександр Вілкул. Ви розумієте, що означає підтримка такої людини. Сказав - зробив.
«The Best City.UA» стає презентаційної майданчиком регіону для українських та іноземних туристів. До всього іншого, це єдиний масштабний музичний фестиваль на Південному Сході України, та ще й найбільший міжнародний фестиваль в країні.
Минулорічний дебют фестивалю «The Best City.UA» мав дуже позитивні відгуки. Фестиваль став каталізатором у розвитку музичної культури не лише регіону, а й усієї країни. Для Дніпропетровська фестиваль став ще і відмінною іміджевою рекламою регіону. Угорський «Sziget» став одним з «локомотивів» туристичної реклами Угорщини і наш фестиваль «The Best City.UA» також має колосальний потенціал. Як мінімум для декількох тисяч іноземних фанів, які відвідали минулого року наш фестиваль, Україна вже асоціюється з «Best City». Цього року ми ще збільшимо кількість людей, які сприймають нашу країну через музику, яка звучить на нашому фестивалі.

Оксана Дудко: Зі свого боку ми докладаємо зусиль, щоб зробити перебування музичних туристів на фестивалі комфортним, насиченим, пізнавальним і, звичайно ж, безпечним. До послуг глядачів наметове містечко фестивалю і готелі. Громадський транспорт з «Новоселиці» в Дніпропетровськ курсуватиме цілодобово всі три дні фестивалю.

Артисти і глядачі в минулому році схвально відгукувалися про якість і видовищність шоу - відмінний звук і ефектне світло. Чим порадуєте цьогоріч?

Костянтин Дудко: Минулого року ми поставили для себе високу планку, і цього разу позицій здавати не будемо. Глядачів вразить найбільша сцена фестивалю і неймовірно ефектна і видовищна концепція світла, яку розробили наші фахівці. Для зручності публіки ми збільшили кількість відеоекранів, відповідно сприйняття шоу буде більш ефектним і сильним.

Оксана Дудко: Ми анонсували, що на фестивалі працюватиме три сцени, але зовсім недавно вирішили встановити ще четверту, «танцювальну», на якій представлять свої сети ді-джеї. Програма фестивалю неймовірно насичена, щодня ми стартуємо о 8 ранку і веселимося до світанку. Глядачі побачать концерти близько ста артистів з Європи, України та Росії.

Цього року фестиваль буде колоритним. 14 липня рекомендую не пропустити реконструкцію козацької битви від театру «Спас». У цьому видовищному шоу з гарматами, козацькими чайками і кіньми буде задіяно 200 артистів. Козаки розіб'ють табір на острові в «Новоселиці» і з ними зможуть поспілкуватися і познайомитися всі гості фестивалю. Окрема гордість - це ярмарок традиційного Петриківського розпису - народного промислу дніпропетровського регіону. На фестивалі глядачі зможуть придбати унікальні сувеніри, які ніде не знайти, окрім як на «The Best City.UA».

У роботі над будь-яким проектом одним з найважливіших пунктів є «кадрове питання». Яких фахівців приваблює «The Best City UA»?

Костянтин Дудко: Головні критерії, якими керується оргкомітет у підборі персоналу та підрядників фестивалю - це якісне виконання роботи. Цього року в організації фестивалю, крім кращих техніків та інженерів візьмуть участь більше 500 волонтерів. Це молоді люди з усієї України, які бажають брати участь у реалізації масштабного та амбіційного проекту.

Приємно відзначити, що нам не довелося залучати ніяких сторонніх фахівців. Ми провели перший фестиваль на високому рівні, і стало ясно, що наша команда фахівців і менеджерів в змозі зробити шоу такого масштабу. Безумовно, ми намагаємося залучати професійних технічних підрядників, якісний звук і світло, надійні сценічні конструкції та генератори. Цього року посилюється пропускний режим. Без квитка потрапити на фестиваль буде не можливо! Рекомендуємо купувати квитки заздалегідь або на офіційному сайті фестивалю thebestcity.ua або тільки в офіційних точках продажу.

Другий рік поспіль у програмі «The Best City UA» - десятки концертів молодих і всесвітньо відомих артистів. Чи стане це традицією, і які можливі зміни в стилістиці та форматі фестивалю?

Костянтин Дудко: Те як буде розвиватися і змінюватися фестиваль, покаже час. Нинішня концепція вдало поєднує в собі найкращі музичні досягнення, традиції і новаторство. Обраний формат не тільки вдалий, але й корисний. Для молодих музикантів «The Best City.UA» в перспективі може стати престижною майданчиком для презентації широкому загалові своїх проектів. До того ж молодь отримує не тільки шанс показати себе, а й можливість побачити концерти легенд і найпопулярніших світових і вітчизняних артистів, а відповідно рівнятися на майстерність найкращих артистів.

Оксана Дудко: Все змінюється, звичайно, будуть новації, але формат фестивалю - фестиваль живої, якісної музики, фестиваль культури і творчості, фестиваль всесвітньо відомих і молодих артистів, не зміниться. Ми раді відкривати нові імена. Цього року глядачів чекають концерти та майстер-класи майже сотні артистів.

Перед тим як відправитися на фестивалі, меломани уважно вивчають, як дістатися на місце проведення, яка інфраструктура, сервіс і безпека. Як із цим справи на «The Best City.UA»?

Костянтин Дудко: Безпека, інфраструктура і сервіс на «The Best City.UA» знаходяться на європейському рівні. У процесі планування фестивалю було використано досвід провідних музичних майданчиків світу.
До Дніпропетровська легко дістатися з будь-якого регіону країни, головне заздалегідь придбати квитки. У сусідніх регіонах, турфірми організували чартерні автобусні рейси на фестиваль, про них багато інформації в пресі та в компаніях, що займаються продажем квитків на фестиваль. Варто відзначити, що на відміну, від туристичних регіонів, у Дніпропетровську в цей період немає сезонних стрибків цін на оренду житла, транспорт та продукти харчування.

Зазначу, що цього року значно буде збільшено кількість кафе і ресторанів.
Громадський транспорт з Дніпропетровська до Новоселиці і в зворотному напрямку курсуватиме цілодобово. Залежно від потоку глядачів буде регулюватися і графік руху автобусів.

Наскільки комфортно буде глядачам в липневу спеку?

Костянтин Дудко: Синоптики вже обрадували, що це літо не буде аномально спекотним, як прогнозувалося раніше. Ми ведемо роботу над тим, щоб глядачам було комфортно на фестивалі за будь-яких погодних умовах.
Перед і над фан-зоною спеціальною системою зрошення під тиском буде розпирскуватися водний аерозоль.

Сценічний комплекс і територію до звукорежисерської рубки ми встелимо гумовим покриттям, для того щоб уберегти траву, і щоб не піднімався пил на концертному майданчику від переміщення великої кількості глядачів.

На більшості фестивалів квитки ближче до дати подій істотно дорожчають.

Костянтин Дудко: Наші квитки дорожчати не будуть. Вони можуть просто закінчитися. Не дивлячись на те, що це open air, поле все одно має свої межі і місткість. Тому рекомендую подбати про придбання квитків завчасно. Квитки можна придбати без проблем або в концертних касах найбільших міст України, або на сайті фестивалю.

Ви позиціонуєте фестиваль «The Best City UA» не просто як міжнародний, а наполягаєте на формулюванні «український міжнародний». Чому?

Костянтин Дудко: Перш за все, фестиваль має бути актуальним, а в чомусь бути і законодавцем стилю і тенденцій. Рівень українських зірок таких, як Олег Скрипка, «Океан Ельзи», «ТНМК» дозволяє це зробити. Великий потенціал і в «Мотор'роли».

Оксана Дудко: Ми прагнемо представити на фестивалі найкращі досягнення, найпопулярніших артистів і відкривати нових зірок. Тут, на фестивалі, українські молоді виконавці «фізично» наповнюються енергією та драйвом світових зірок. Це відкриває для них нові можливості розвитку. І одна з наших головних цілей домогтися, щоб через кілька років хедлайнерами нашої головної сцени і кращих міжнародних майданчиків стали музиканти, які свого часу грали на молодіжній сцені «The Best City.UA».

Інтерв'ю записав Олександр Стасов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Старий Показати IP 2 Липня 2013 23:09
ще б шеф бабок підкинув до зарплати і можна було б чкурнути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus