USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мандрівний вішак: театр посеред вулиць

27 Червня 2013 12:05
Театральний фестиваль незвичного формату «Мандрівний вішак» відбудеться у Луцьку 25-27 вересня цього року.

Учасник театр-студії «Гармидер», керівник ГО «Асоціація розвитку туризму Волині» Юрій Моклиця у коментарі «ВН» розповів детальніше про заплановане у Луцьку дійство.

«У Мандрівного Вішака – нова форма подачі театрального мистецтва. Театр за межами театру – основне гасло фестивалю. Фестиваль вийде за межі традиційних сцен, майданчиків – представлення постановок буде у різних незвичних місцях: приміщеннях, що не є пристосовані до театру».
За словами Моклиці, суть фестивалю полягатиме у тому, щоб знайти цікаву форму представлення своєї постановки та підлаштуватися під місце та територію, тобто проявити креатив.

Так, театральні вистави відбуватимуться не у звичних залах, а на різноманітних майданчиках міста, наприклад, у холах різноманітних закладів, біля пам’ятників, на дитячій залізниці, у якихось монументальних будівлях Луцька, у замку Любарта тощо.

Чому «Мандрівний вішак»

Юрій Моклиця розповідає: «Був цілий конкурс щодо назви фестивалю (сміється) - нам потрібно було визначитись із символом фестивалю. Власне, вішак - це один із атрибутів театру. Коли приходять гості, то, звичайно ж, на щось вішають одяг. А мандрівний він – тому що театри мандрують та не прив’язані до зали: де стали – там вже відбувається театральне дійство».

Також організатори фестивалю планують виготовити символічний вішак та брати його із собою на кожну виставу, що відбуватиметься у місті.

Хто братиме участь
Наразі триває прийом заявок на участь у фестивалі «Мандрівний вішак». Моклиця зауважив, що за станом на сьогодні уже зголосилися деякі театри з України, а також з Росії, Білорусі, Прибалтики.

До участі у фестивалі запрошують як театри зі всієї України, так і з-за кордону. Переможців фестивалю визначатиме журі, до складу якого увійдуть представники українських театрів, актори, режисери, театрознавці та представники влади.
Основним критерієм стане вміння підлаштуватись під територію, яку виділять театру для перформансу.

Офіційні документи
Також міський голова Микола Романюк підписав відповідне рішення, згідно з яким визначили оргкомітет фестивалю «Мандрівний вішак», очолив його перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus