USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міжнародний фестиваль Старе Місто повертається до Львова. АФІША

7 Травня 2013 13:58
Після перерви у Львів гучно повертається грандіозний міжнародний фестиваль «Старе Місто», що відбудеться у місті Лева 8 та 9 червня цього року.

Stare Misto Rock Festival ще називають найкращим фестивалем західної культурної столиці. Адже вже вкотре на Stare Misto Rock Festival з’їжджаються найкращі гурти з-за кордону.

Вперше фестиваль Stare Misto триватиме 2 дні. Цього року глядачі львівського стадіону «Україна» зможуть послухати гурти з України, Білорусі, Росії, Німеччини, Іспанії, Аргентини, Сербії, Фінляндії, Великобританії.
Фестиваль Stare Misto 2013 потішить меломанів не лише найпотужнішим фестивальним складом, а і 18 годинами найбільш якісної європейської музики. Дійство відбуватиметься на стадіоні «Україна», що знаходиться на вулиці Липова алея, 5, у Львові.

Так, рок-фестиваль Stare Misto організовують із 2007 року. Проте у 2012-му організатори взяли паузу у зв'язку з «Євро-2012» в Україні. Тепер культовий фест готує гучне повернення.

За словами організаторів, за останні 5 років у фестивалю Stare Misto сформувалися деякі особливості, які стали його своєрідною візитною карткою. По-перше, це демократичні ціни. По-друге, це об'єднання в рамках одного заходу гуртів, що презентують різні країни і різні музичні стилі. Та й самі організатори орієнтуються саме на створення спільної унікальної атмосфери, і при підборі груп оцінюють не медійну розкрученість виконавців, а якість виступу наживо.

Також вже відомі майже всі учасники фестивалю, це - ДДТ, Goran Bregovic, IAMX, The Subways, Leningrad Cowboys, Che Sudaka, Feedler's Green, Ляпіс Трубецькой, Kaiser Chiefs, Archive + дві українські групи, які будуть відкривати кожен фестивальний день.



Геніальний сербський музикант і композитор Goran Bregovic та британо-німецький гурт IAMX вже мали нагоду виступали на фестивалі, але на прохання українських фанів, знову повертаються на сцену фестивалю цьогоріч. Цьогорічним сюрпризом стане виступ легендарного російського рок-гурту ДДТ, на чолі з одним з найбільш харизматичних музикантів пострадянського простору Юрієм Шевчуком та найвідомішої рок-групи Білорусі «Ляпіс Трубецкой», що незмінно продовжує збирати аншлаги.

Один із хедлайнерів фестивалю Stare Misto 2013 - британська інді-рок група Kaiser Chiefs. Наразі гурт має у своєму активі чотири альбоми і працює над створенням нового. У 2012 році британські хлопці вдало відіграли своє шоу на одному з наймасштабніших світових фестивалів Coachella, а також виступали на закритті ХХХ Олімпійських Ігор у Лондоні з кавером пісні The Who «Pinball Wizard».

Унікальні гості фестивалю - The Subways (Великобританія), чий рок-н-рольний гімн «Rock & Roll Queen» можна назвати прикладом справжнього рок-божевілля. Саме ця пісня моментально ввела ще дуже молоду групу в Зал Слави Рок-н-Ролу! The Subways грають інді-рок і мають 3 повноцінні альбоми
Leningrad Cowboys із Фінляндії - одні з найбільш ексцентричних і незвичайних музикантів, культова фінська група з багатою історією. Leningrad Cowboys - це чотири золотих альбоми, гучні суспільно-культурні акції, фантасмагоричний глем-імідж: півметрові лаковані рокабільні коки і не менш довгі гострі носи черевиків, чорні окуляри, строгі костюми з орденськими планками, плюс заквітчані гітари фантастичної форми.

Archive - гурт із Лондона, що існує з 1994 року і поєднує в своїй творчості елементи тріп-хопу, прогресивного року і альтернативного року. За свою 18-річну історію група завоювала велику популярність європейських слухачів і має 9 альбомів, останній із яких «With Us Until You're Dead» вийшов в 2012 році.

Молодими учасниками фестивалю, які додадуть у програму свіжий драйв та емоції, стануть німці Fiddler's Green та Che Sudaka (Латинська Америка). Перші працюють у стилі, який вони самі називають Irish Independent Speed Folk - химерної суміші року і панк-року та традиційних народних ірландських мелодій (Celtic Folk). Жанр, в якому грають молодецькі латиноамериканські музиканти в групі Che Судака називається «mestizaje music» - він поєднує в собі традиційні стилі Південної Америки та Іспанії з додаванням реггі, ска, панку, хіп-хопу.
Додатково:
Програма фестивалю:
8 червня:
14:00 - Початок
14.30 - Український гурт
15:45 - Ляпіс Трубецкой
17:00 - Che Sudaka
18:30 - Archive
19:45 - IAMX
21.30 - Goran Bregovic

9 червня:
14:00 - Початок
14:30 - Український гурт
15.45 - Fiddler’s Green
17:00 - Leningrad Cowboys1
18:30 - The Subways
20:00 - Kaiser Chiefs
21:30 - ДДТ

Інформація та замовлення:
► (032) 253-05-35
► (093) 0000-791
► (097) 0000-791
► (066) 0000-791
► Замовлення квитків в інші міста: (032) 253-03-63
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus