USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Молодь зазирнула в минуле древнього Луцька. ФОТО

8 Серпня 2013 13:35
Дізнатися про невідомі факти з минувшини давнього міста члени молодіжних громадських організацій змогли під час екскурсії Музеєм історії Луцького братства, що відбулася 7 серпня.

Організувала екскурсію Молодіжна громадська організація «Батьківщина молода», до неї долучилася Молодіжна громадська організація «Іскра». Молодь відвідала Музей історії Луцького братства та крипту Хрестовоздвиженської церкви.






Молодший науковий співробітник музею Андрій Боярчук розповів молоді про історію виникнення та розвитку Луцького братства, видатних постатей, пов’язаних з ним. Так, молоді лучани почули про Дмитра Братковського, Іова Кондзелевича та Афанасія Пузину. Відвідувачі побачили картини, що реконструюють Луцьк часів діяльності Братства, археологічні знахідки, карту-реконструкцію об’єктів нерухомості Братства та приміщення монастирської келії.







Молодь вразила оригінальна цегляна кладка будівлі, стіни якої сягають 1,2 метри завширшки.







Андрій Боярчук розповів про найцікавіші експонати, серед яких стародруки XIX століття та скарб монет, який знайшли у свинцевому гаманці під розкопок на вулиці Кафедральній, 13. Розповів він і про сучасного правонаступника історичного братства – Волинське крайове братство святого апостола Андрія Первозванного та продемонстрував стенд із книгами, які вийшли з-під пера його членів. Більшість учасників екскурсії відвідали Музей історії Луцького братства вперше. Після завершення екскурсії представники молодіжних громадських організацій залишили запис у книзі відгуків.







«Це наша друга екскурсія, і ми плануємо побувати у всіх музеях Луцька, і, якщо буде можливість, у музеях за межами міста, на Волині. Сьогодні я вперше побувала у цьому музеї, і дізналася багато нового про історію Луцька»,- розповіла у коментарі «Волинським новинам» представник МГО «Батьківщина молода» Мар’яна Ковальчук.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
бомба Показати IP 8 Серпня 2013 15:33
Ото новина - діти сходили в музей. А дядя Вася сьогодні заправив свою машину. Ще про це напишіть. Що сталося з нашою журналістикою?
Олександр Показати IP 8 Серпня 2013 17:06
А у мого сина - день народження. Де новина?
бомбі Показати IP 8 Серпня 2013 23:34
може це тобі і не цікаво(я впевнена ти і в музеї ніколи не був),то хоч на фото побачиш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus