USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині визначили табори, де оздоровлюватимуть дітей

17 Травня 2016 16:04
Для літнього оздоровлення дітей у 2016 року на території Волинської області визначили 10 закладів: у Луцькому районі це табори «Сонячний» та «Ровесник», «Світанок» – у Ківерцівському, «Прикордонник» – в Іваничівському, «Оберіг» – у Ковельському, «Веселка» – в Горохівському, «Супутник», «Чайка» та «Світязь» – у Шацькому районі. Чи функціонуватиме табір «Барвінок» в Іваничівському районі – питання відкрите, адже дотепер триває передача закладу з балансу комітету профспілки працівників агропромислового комплексу в районну комунальну власність.

В усіх оздоровчих закладах фахівці ДСНС уже з’ясували ступінь виконання протипожежних заходів, виявили недоліки та надали рекомендації щодо їх усунення.

Про це повідомили у прес-службі волинських вогнеборців.

«Більшість керівників закладів уже виконали вагомий обсяг роботи: перевірили справність та надійність електромереж, систем блискавкозахисту, здійснили обслуговування вогнегасників та доукомплектували пожежні щити, а також протестували системи протипожежного захисту, подбали про їх працездатність протягом літнього періоду та подальше технічне обслуговування, – зазначив заступник начальника УДСНС України у Волинській області Олег Билиця. – Це позитивна динаміка, адже окремі заходи вимагають лише організаційних зусиль, але більшість усе-таки потребує фінансових витрат».

Однак розуміння, наскільки важливе максимальне виконання протипожежних вимог, присутнє не скрізь: за порушення вимог пожежної безпеки 3 посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності. В окремих оздоровчих закладах деякі з передумов безпечного перебування та відпочинку дітей не виконуються роками. Дотепер немає пожежної сигналізації у спальних корпусах в таборах «Cупутник» та «Оберіг».У «Чайці» перевіряючі органи рекомендували звернути увагу на шляхи евакуації та привести їх до безпечного стану, подбати про вогнезахист дерев’яних конструкцій у спальних корпусах.

Увага контролюючих органів зосереджена й на належному облаштуванню місць відпочинку на воді, розташованих на території оздоровчих закладів. Важливо, щоб за купанням дітей пильнували спеціально підготовлені фахівці, які знатимуть, як діяти в критичній ситуації, й умітимуть застосувати ці знання на практиці. На прибережній зоні необхідно розмістити рятувальні засоби, встановити стенди з правил поведінки на воді. А ще фахівці ДСНС рекомендують обстежити дно акваторій та огородити зону купання буями.

«Це далеко не повний перелік передумов для безпечного перебування дітей в оздоровчих закладах, – наголосив Олег Билиця. – Для усунення недоліків та виконання рекомендацій працівники закладів відпочинку ще мають час».

А допоки рятувальники поінформували про недопрацювання у галузі безпеки в дитячих таборах обласне управління освіти, а також очільників державних установ, на балансі яких ці заклади перебувають.

«Якщо ж норми безпеки не будуть виконані, ризик виникнення й швидкого поширення пожеж буде високим, а для відпочинку на воді не створені належні умови, відкриття табору у літній сезон буде неможливе», - наголосив Олег Билиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus