USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині єднають молодь із заходу та сходу України

12 Жовтня 2015 07:00
Оглядові екскурсії музеєм під відкритим небом, майстер-клас із розмальовування української іграшки, показові виступи козаків, виступи гумористів і музикантів, а також частування традиційними українськими стравами організували для переселенців зі сходу України, які нині мешкають на Волині.

Дійство організували в рамках проекту «Схід і Захід: єдність шляхом культурної інтеграції», який реалізовує ініціативна група лучан «Активні громадяни» за сприяння Британської Ради в Україні.

Зі слів організаторів, мета проекту – сприяння міжкультурній комунікації та порозумінню між представниками сходу та заходу України, зміцнення національної єдності шляхом культурної інтеграції. Учасники проекту – переселенці сходу, які тепер мешкають на Волині, а також лучани, які виявили ініціативу взяти участь у проекті.
Зокрема, у суботу, 10 жовтня, учасники проекту взяли участь в українських посиденьках з дегустацією української кухні та мотивами фольклору. Заходи відбулися в музеї під відкритим небом в Рокинях. Там для учасників проекту організували дві оглядові екскурсії музеєм під відкритим небом, майстер-клас з розмальовування української іграшки, показові виступи козаків (бойовий гопак), виступи гумористів та музикантів, готування українського кулішу, вареників, узвару тощо.
Втілити ці заходи ініціаторам проекту допомогла Британська Рада в Україні, а також ГО «Фонд місцевого розвитку», яка профінансувала вхід учасників на територію музею, показовий виступ козаків, оренду куренів, а також дегустацію етнічної волинської кухні.

До слова, минулого тижня - 3 жовтня, учасники проекту мали нагоду відвідати терени історичної Волині. Для учасників програми підготували три екскурсії для ознайомлення з культурою історичної Волині. Спершу учасники пішки прогулялися Старим містом у Луцьку, згодом – вирушили в місто Дубно Рівненської області, де відвідали замок князів Острозьких XV століття. Після чого завітали у село Тараканів, що неподалік міста Дубно, для того аби на власні очі побачити унікальну оборонну споруду - архітектурну пам’ятку «Тараканівський форт».
Організувати поїздку ініціативній групі «Активні громадяни» допомогла знову ж таки Британська Рада в Україні, а також мережа супермаркетів «Наш край».

Цього ж дня ініціатори проекту організували для учасників перегляд історичних фільмів про Волинь. Всього у рамках проекту організатори впродовж декількох тижнів реалізовують 4 ініціативи. А наступного вікенду планують відвідати разом з учасниками проекту Волинський обласний краєзнавчий музей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Жовтня 2015 07:57
Не варто...
Анатоль_ Показати IP 12 Жовтня 2015 11:03
Молоді зі Сходу-наш волинський доземний уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus