USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підсумки «Червоної рути» у Луцьку: рок процвітає, поп занепадає

4 Листопада 2012 15:03
Переможцями першого етапу фестивалю «Червона рута» на Волині стали гурти «Віскула» та «Етнаterra»

Волинський відбірковий тур ХІІІ Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута – 2013» відбувся у Палаці культури Луцька 3 листопада.

Півдня прослуховувань увінчалися визначенням переможців у жанрах «Рок» та «Інша музика». Щодо виконавців популярної пісні, члени журі не наважилися віддати першість нікому.




Хоча, вибрати було з чого: за звання кращого волинського поп-виконавця змагалося майже півсотні учасників. А результатом цієї боротьби стало оголошення 14 «резервістів». Саме серед них і оберуть того, хто із поп-піснею представлятиме Волинь у фіналі конкурсу, - зазначив виконавчий директор фестивалю «Червона рута» Мирослав Мельник, який, до слова, був головою журі.



Він пояснив також, чому члени журі не визначилися відразу. Так, за словами Мирослава Мельника, вокальні дані у волинських поп-співаків є, утім, – трішки бракує майстерності. Тож, претендентам доведеться попрацювати, щоб отримати шанс поборотися за перемогу на фестивалі. Зокрема, для них проведуть ще декілька прослуховувань уже в іншому форматі.




А от щодо лідерів у жанрах «Рок» та «Іншої музики», труднощів у журі не виникло. Прослухавши десятку претендентів, кращим рок-виконавцем оголосили гурт «Етнаterra» з Володимира-Волинського. А переможцем у жанрі «Інша музика» стала луцька формація «Віскула». Для обох із гуртів визначили й «дублерів». У резерві «рок-музикантів» опинився, зокрема, луцький «Ріплей», а одним із «резервістів» у жанрі «Інша музика» став колектив «Sound of the Rain» з Луцька.




Оголошуючи ці результати, Мирослав Мельник зазначив, що на Волині помітним є розвиток рок-музики, її модифікацій і відгалужень.
Окрім того, він додав, що «Етнаterra» – колектив, якому вдалося у своїй музиці поєднати рок із етнічними мотивами. А щодо «Віскули», Мельник відзначив фронтмена гурту Назара Вальчука з його тембром голосу.




Варто зауважити, що подивитися на виступи луцьких рок-музикантів прийшов фронтмен чи не найвідомішого луцького гурту «Тартак» Сашко Положинський. Сидячи у глядацькій залі, він підтримував виконавців оплесками. А деякі музиканти своїми композиціями навіть «розкачали» відомого лучанина, спонукаючи рухатися у ритм музиці.



Довідково:

У 2012 році з 31 березня по 9 грудня по всій Україні пройдуть 27 відбіркових конкурсів ХІІІ Всеукраїнського фестивалю «Червона рута – 2013» згідно з планом роботи Міністерства культури України, за підтримки Державного комітету телебачення та радіомовлення України.

Переможці відбіркових етапів братимуть участь у фінальних заходах фестивалю та представлятимуть свій регіон на всеукраїнському рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наталочка Показати IP 4 Листопада 2012 21:13
Дякую всім за чудові виконання. Мене порвало від гурту давня казка і ріплей. Тепер буду ходити до вас на концерти.
Сашко Показати IP 5 Листопада 2012 14:11
резервист не Саунд оф зє Рєйн, а "4Hours-Band"! :)
Фєдя Показати IP 5 Листопада 2012 18:46
Один хрін...)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus