USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Роботи художників кількох поколінь зібрала виставка у Луцьку. ФОТО

7 Лютого 2013 08:14
Виставка «Акварелі» відкрилась 6-ого лютого у Галереї Мистецтв Волинської обласної національної спілки художників України (ВОНСХУ), зібравши роботи більше 20-ти митців різних поколінь з Волинської, Рівненської, Львівської областей.

Так, своєрідна виставка «Акварелі», яку презентували в Галереї Мистецтв 6-ого лютого, представила 80 робіт, виконаних технікою акварель, авторства художників з західної України. Триватиме вона не менше трьох тижнів.


Голова ВОНСХУ Володимир Марчук зазначив, що особливістю виставки є те, що великі виставки робіт аквареллю були ще років 20 назад, за радянської влади. «Я не чув, щоб в останнє десятиліття проводили такі виставки акварелі. Раніше більше уваги приділяли, каталоги видавали... в нас тепер ця техніка не дуже популярна, хоча у всьому світі вона користується увагою», - зазначив Марчук

В експозиції представлені роботи західної України: Львів, Рівне, Дубно, Луцьк, Ковель. У ній взяли участь 22 художники, які надали рівно 80 робіт. Виставка «Акварелі» не має чітко окресленої тематики картин, тут зібрані різні роботи: натюрморти, портрети, пейзажі, абстракції тощо.



«Роботи всі великі, тут немає маленьких. Як сказав один аквареліст, що маленьку акварель не можна малювати, вони повинні бути більшими – півметра й більше», - розповів пан Володимир. Він також зауважив, що 90% митців, які представили свої роботи на виставці, займаються аквареллю вже давно. «Можна сказати, що це є ретроспективна виставка, бо я долучив роботи і старших художників, які колись займалися, активно колись виставляли в Києві на виставках республіканських свої акварелі. Тут є навіть і роботи покійного Байдукова(Олександр Байдуков, Заслужений художник України з 1989 року – «ВН»), нашого народного художника, він теж аквареллю багато займався».



Володимир Марчук зазначив, що дуже цікаво зараз порівняти старі й нові роботи: «Тут я так дивлюсь, що їх (робіт старших художників – «ВН») дивляться більш технічно, і зовсім по-іншому, навіть сприймається. Тоді не було впливу Інтернету, масової такої культури, що простежується у сучасніших роботах». Голова ВОНСХУ зауважив, що дуже добре, що на виставці таким чином зібралися художники різних поколінь. Так, на виставці «Акварелі» також представлені роботи студентів, які навчаються в Інституті Мистецтв.
«Їм потрібно дати шанс виставитись теж. Подивитись, порівняти себе», - каже Володимир Марчук.































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
януш Показати IP 7 Лютого 2013 09:39
а де ж Зося?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus