USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Шалені швидкості та палена гума поблизу Луцька. ФОТО. ВІДЕО

7 Жовтня 2013 13:23
Змагання з драг-рейсінгу, картинг, презентація ексклюзивних авто та байків - все це під запальні ритми року відбувалось в рамках фестивалю «AutoWESTern» на летовищі у селі Крупа, що поблизу Луцька.

Другий день фестивалю відбувався на аеродромі села Крупа. Сюди з’їхались глядачі та учасники чи не зі всієї західної України. Чим же порадували гостей організатори? Повірте, подивитись було на що!

Весь день тривали змагання із драг-рейсінгу. Правила цієї дисципліни дуже прості: два автомобілі мають проїхати пряму ділянку, довжиною в четверть милі (тобто, 402 метри). Ось чому «драг» часто називають «квотер миля». До слова, взяти участь у заїздах мали змогу абсолютно всі охочі. Таких виявилось чимало, тому біля стартового світлофора, крім професійно підготовлених авто, можна було побачити багато стандартних ВАЗів, «Шкод», «Фольксвагенів». Після серії пробних заїздів, коли учасники відчули автомобіль, та трасу під собою, розпочались змагання.

Перші гонки не здивували нічим особливим – це були заїзди найслабших класів.

Але чим далі, тим гарячіше ставало на злітній смузі аеропорту. Показали, на що спроможні не тільки декілька BMW, але й професійно підготовлені ВАЗівські вісімки та луцький Seat Ibiza.











Та справжнім фаворитом цього дня став потужний Porsche лучанина – він і виявився переможцем найпотужнішого класу «unlimited». Без сумніву, фінальний заїзд класу проти «вісімки» зі Львова був одним з найвидовищніших моментів цього дня.

Друге місце в «анлімі» та перше у класі до 1,8 літра виборов пан Олександр зі Львова. Каже, що боротьба була запеклою та цікавою – йому сподобалось.

Львівський ВАЗ 2108 є одним з найшвидшим в Україні. На те, щоб побудувати таке авто, каже, пішло чимало часу та коштів – приблизно 5-6 тисяч доларів. Зі слів власника, витрачених сил та грошей не шкодує. Це, мовляв, хобі, яке приносить чоловіку задоволення.

«Гроші завжди кудись втікають. Тому витрачати їх потрібно на те, що подобається!», - каже він.

Перше місце у своєму класі зайняла ще одна «вісімка». Її власник, лучанин пан Микола, розповідає, що стандартним тут залишились тільки фари та вікна – все інше допрацьовувалось та мінялось. Каже, що задоволення це не з дешевих:
«За ці кошти можна було придбати декілька ВАЗів 2018 в чудовому стані».


Але, як і його колега зі Львова, не шкодує витрачених коштів, та сил.

Поки «сильна» половина з'ясовувала стосунки під час заїздів, зруйнувати міф про те, що жінки водять гірше за чоловіків, мали представниці прекрасної статі. Та, на жаль, в конкурсі «Авто Леді» зголосились взяти участь лише три учасниці. Тому вони всього лиш отримали нагороди від спонсорів та не змагались у автослаломі, як планувалось.

Загалом, день видався дуже жвавим та насиченим. Адже окрім, власне, гонок, гості мали змогу помилуватись виставкою ексклюзивних автівок, поспостерігати за змаганнями картингістів та насолодитись запальним роком у виконанні гуртів MANGUST, Апокриф, Ріплей та Steel Razor, GARAGE 34, а також танцями від Cannabis Dance та Diva Dance Family.



А разом з сутінками глядачів чекала демонстрація справжньої магії вогню – видовищне фаєр-шоу.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Forever Autumn Показати IP 7 Жовтня 2013 14:55
"та насолодитись запальним роком у виконанні гуртів VISCULA, MANGUST, F.A.T., YEGANOV Project, Апокриф, Ріплей та Steel Razor" - друзі, не виступали ані гурт Yeganov Project (ми відмовилися), ані гурту F.A.T.
Сан4ез Показати IP 7 Жовтня 2013 18:12
Аааа, фотки просто космос! Особливо берн-аут!!
Я Показати IP 8 Жовтня 2013 23:02
а на фєстє на руском вєщалі?
myself до Я Показати IP 9 Жовтня 2013 00:33
Дивно, ведучий з Рівного... Так, на російській мові.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus