USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Що думають лучани про зміну святкових днів в Україні?

12 Лютого 2017 17:31

В Україні заговорили про зміну свят і вихідних. Зокрема пропонують позбутися 1-2 травня і замість них започаткувати День сім'ї у вересні. Скасувати вихідний 8 березня, натомість відпочивати 9-го – у Шевченківський день. Вихідний 9 травня запропонували перенести на 8 травня – День пам'яті і примирення.

Відповідний проект закону підготував Український інститут національної пам'яті.

Українців такі зміни не дуже тішать, але й не дуже обурюють.

Як ставляться до таких нововведень лучани цікавилося видання "Конкурент".

Сергій:

 

Напевно, негативно. Це загальнодержавні свята, і люди вже звикли до тієї думки, що вони мають якийсь відпочинок, мають можливість кудись виїхати. Коли йдеться про 1 травня, то тут ще під знаком питання, бо незрозуміло, чи це дійсно День солідарност. А от 9 травня – це кінець Вітчизняної війни, епоха. В нас є багато радянських слідів. Але ж планово-економічну систему ми чомусь не викорінили до цього часу, користуємося нею. Символіка – це зовсім інше. Як от тим людям, які пережили цю війну, які все життя пропрацювали у Радянському Союзі, як їм пояснити, що в них щось забрали. Це ж частина їхнього життя. Просто хто хоче – той святкує, хто не хоче – не святкує. Я більше скажу, в Японії таких свят взагалі нема, там є 7 днів відпустки на цілий рік. Відпочиваємо ми багато, я з цим погоджуюся. Але якщо взяти до уваги Португалію чи Іспанію, то вони мають обідню сієсту по 3-4 години, а ми того не маємо. Тут треба виходити з реалій кожної країни.

Станіслав:

Я вважаю це зайвим. Вихідні потрібні, людям треба відпочивати. Але щоб вже так сильно святкувати – то теж неправильно. Той радянський слід проглядається, але навіщо забирати ті свята, люди вже звикли все життя відпочивати.

Віктор:

8 травня у всьому світі відзначають. Цього дня насправді і був підписаний пакт про капітуляцію Німеччини, просто за російським часом це вже було 9 травня. То його й не переносять, його встановлюють на той час, в який він має бути. Вихідні 1-2 травня можна скасувати, але саме свято залишити.

Олександр:

Ми проти цього. Хай би були вихідні. Люди якраз в той час на дачі їздять, на шашлики. Це ж весна!

Вадим:

Це не на часі. Я особисто проти скасування вихідного 9-го травня. Людей, які пройшли це все, вже не так багато залишилося. Для них це значне свято. Як хочуть так змінювати, то хай змінюють через 10-15 років, бо зараз – то ще один удар буде для ветеранів. 8-ме березня аж ніяк не пов'язане з комуністами, 1 травня теж, воно прийшло з Америки. Скоро будуть звинувачувати, що сонце сходить, бо це пов'язано з комуністами.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дідо Показати IP 12 Лютого 2017 17:38
Береш вихідний за свій рахунок і святкуєш комуняцькі свята.
Sieger до дідо Показати IP 12 Лютого 2017 18:08
А я думаю, звідки то лайном засмерділо? А то дідо пащу свою роззявив.
бабо до дідо Показати IP 12 Лютого 2017 19:36
Ну шо ти мелеш? Ти то лікуєшся то мою пенсію вигрібаєш.
Дідо до дідо Показати IP 12 Лютого 2017 20:00
Навіщо замарнував своїм тупізмом чужий нік?
Анонім Показати IP 12 Лютого 2017 17:43
Судячи з фото то Олександр на дачу іздить тільки на 1 травня і то заради шашликів! Повністю підтримую Вадима.
комсомолець Показати IP 12 Лютого 2017 18:04
День сім*ї буває кожного дня, якщо жінка з тещею налаштовані пиляти. Менше б таких "свят". А першотравневі свята за період незалежності трансформувались в свята весни, квітів і хорошого старту на літо і масової висадки бульби. Навіть в того покоління (не кажучи вже про молодь), яке на триколісних саморобних велосипедах возило на парадах портрети ненависних престарілих вождів. Щодо 9 травня, то стримаюсь, бо можу вжити ненормативну лексику: в цей день мій давно покійний батько за 70 кілометрів північніше Берліна закінчив війну в складі 2-го Білоруського фронту під командуванням маршала Рокосовського. І для мене він завжди буде святом, як і для онуків мого батька. Я б ще декілька слів сказав в адресу так званого "інституту національної пам*яті", але... теж стримаюсь.
Ангст Показати IP 12 Лютого 2017 18:33
Від перенесення свят зразу все зміниться, війна закінчиться, Крим повернеться, економіка стане кращою. Сприймаю це як відвернення уваги від дійсно важливих питань. Оце так, оце "рехформи".
внук Показати IP 12 Лютого 2017 20:21
Ці свята нам не треба будим як білі негри без свят працювати)))
думка Показати IP 12 Лютого 2017 20:50
Що тільки не придумують, щоб відвлікти увагу людей від більш значимих проблем в Україні! Для того і нацюцькує Кириленко того В'ятровича!
Саша Показати IP 12 Лютого 2017 20:54
Звиртаюсь до всіх БУТЬТЕ коректні друг до друга кожен має свій погляд але непотрібно обзивати друг друга .На рахунок свят рахую вони повині бути через років 20 вони відійдуть самі по собі
АК 47 Показати IP 12 Лютого 2017 21:38
От більше ніяких нагальних питань вирішувати не треба! Таке враження що в нас одні ідіоти з Гройсманом і Парошенкою позбиралися! Люди дохнути скоро від дурдому почнуть а вони то Бандері пам"ятники за 3 ляма ставлять то вихідні забрати хочуть,ну цирк Шапіто!! За живих думати треба а не паранойею займатися! Давайте ще книжкі комуняцьки палити почнем і буде вам щастя!
123 Показати IP 13 Лютого 2017 01:03
свята як заберуть, городи коли садити??? Хоча можете забирати, бо огорода вже забрали, сказали (сам Палиця!) будуть житло для АТОвців будувати. Хороша справа, і города не жалко, тільки атовцям там навряд чи що дадуть. Вже 25 років забирають і забирають, КОЛИ вже щось дасте?????
микола Показати IP 13 Лютого 2017 03:14
Дідо то пащеко
МИ Показати IP 14 Лютого 2017 09:50
Ця влада приймає більшість законів на користь олігархів Платити святкові не треба, пашите люді А зменьшення відрахувань в пенсійний фонд до чого привело? дефіціт пенсійного фонду зріс в 2 раза Роботодавці збільшилі своі статки за рахунок людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus