USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькому замку стартувала казкова ніч

2 Липня 2016 22:55
У замку Любарта стартував фестиваль «Ніч у Луцькому замку», де ожили персонажі з минулого древнього Лучеська, міфічні та казкові істоти, а в стінах лунає неперевершена музика. Крім того, відсьогодні в замку поселилася казкова істота – символ волі, нескореності духу та лицарства.

Розпочався фестиваль з вистави «Підкова на щастя» для найменших відвідувачів у виконанні акторів Волинського лялькового театру.

Погодинну програму заходів читайте ТУТ.


Згодом дійство офіційно відкрили вітаннями від мецената. Головний спонсор дійства підприємець і депутат Луцької міської ради Андрій Покровський привітав усіх гостей замку – лучан, гостей міста, закордонних відвідувачів на фестивалі.


«Мені вдалося відродити фестиваль. Дуже приємно, що захід, який увійшов в історію міста, відбувається в нашій перлині – замку Любарта. Я пишаюся нашим містом, нашою історією. Ми повинні завжди пам’ятати те, що залишили нам наші предки, і цінувати», - звернувся він до присутніх.

А казка продовжилася: у дворі запалала вогняна корона. Згодом розпочалося театралізоване дійство «Послання Міжчасся» за участю театру на ходулях «LiumanowShow» (Київ), «GarageDrumShow» (Луцьк), театру «ГаРмИдЕр» (Луцьк), творчої групи «Княжа забава» (Львів), клубу середньовічної реконструкції «Айна Бера» (Луцьк).


Та на цьому сюрпризи для гостей арт-шоу не завершилися: відкриття скульптури-інсталяції «Казкова істота Луцького замку» нагадало древню історію Луцька. Інсталяцією виявилася скульптура коня, образ якого взятий з давньої фрески церкви Іоанна Богослова, яка розташовувалася в дворі замку Любарта. Автор ідеї, архітектор та художник інсталяції - волинська художниця Тетяна Мялковська розповіла, що ця скульптура символізує волелюбність та лицарську доблесть.

Скульптуру ще не завершили: кожен з присутніх може долучитися до її творення. Придбавши за благодійний внесок дощечку і розмалювавши її, кожен може прибити послання. Усі кошти, виручені за це, спрямують на арт-терапію для бійців АТО.

Згодом фестиваль продовжився виступом польського гуту «Yonati» після відкриття головної сцени.

Нагадаємо, для гостей «Ночі у Луцькому замку» вночі курсують маршрутки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
:) Показати IP 2 Липня 2016 23:24
Гарні фото
Абориген Показати IP 3 Липня 2016 01:39
Люди темряви.
&&& Показати IP 3 Липня 2016 01:53
вулицю трясе! шум-шум-шум.......ВІЙНА НА СХОДІ !!!!!
Анонім Показати IP 3 Липня 2016 01:55
Покровський зробив правильну річ, Ніч в замку нарне свято, а для Луцька взагалі дуже круто!!!:)))
Назар Показати IP 3 Липня 2016 08:56
Якби дешевше зробив. А то 300 грн то що люди побачать . А тут описують так багато людей сиділи за забором і білетів не було. Не дуже організовано зробили. Ті хто були біля замку їм цікаво не було присісти навіть не було де толком !!!! Каву на халяву роздавали !!
258 Показати IP 3 Липня 2016 09:10
дуже гарно і весело, спасибі організаторам за таке чудове дійство...The Hardkiss БРАВО!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus