USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У День матері в Луцьку провели фестиваль рушників. ФОТО

8 Травня 2011 20:00
У День матері в Луцьку вдруге провели всеукраїнський фестиваль рушників «Вишиті обереги єднання» – на свято 8 травня завітали представники з 19 областей України та гості з Білорусі, Польщі й Німеччини.
Впродовж дня на Театральній площі в центрі Луцька було людно, як ніколи: сотні лучан та гостей міста вийшли подивитись на свято рушників та взяти участь у фестивалі.
Вже із самого ранку на площі розташувались крамарі, які продавали сувеніри, вишиванки, рушники, прикраси, іграшки, книги, посуд, медівку тощо.

Цього дня чимало вітрин магазинів прикрасили вишитими рушниками, як закликали організатори фестивалю.

Чимало людей прийшли сім’ями, вбравшись в український національний одяг. Віночками, пов’язками та вишиванками особливо хизувались діти, котрих батьки привели на свято.

Вишиту сорочку одягнув й міський голова Луцька Микола Романюк, який пильно споглядав за святкуваннями.

У вишиванці був і головний організатор дійства – заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький. Без вишиванок, проте зі святковим настроєм походжали перший заступник луцького мера Святослав Кравчук та декан Свято-Троїцького собору Луцька, протоієрей Микола Нецкар.

З дружиною та дітьми на фестиваль прийшов відомий луцький бізнесмен та благодійник Василь Токарський.

Депутат Луцької міської ради, «свободівець» Святослав Боруцький теж не оминув своєю увагою події на центральній площі міста.

Ольга Куліш, гендиректор обласної державної телерадіокомпанії, теж прийшла подивитись на рушники.

Завітала на свято і голова обласної організації Союзу українок, екс-депутат Луцькради Любов Ганейчук.

Начальник обласного управління культури Володимир Лисюк також споглядав за фестивалем.

Не менш уважно спостерігав за усім і очільник Палацу культури Луцька Юрій Войнаровський.

Прогулювались вулицями і секретар Луцькради, «тимошенківець» Григорій Пустовіт разом з однопартійцем, заступником голови Волиньради Валентином Вітром.

На прогулянку центром вийшов і обранець Луцької міської ради, «регіонал» Іван Смоленг.

«Вишиті обереги єднання» привернули увагу й головного прокурора Волині Андрія Гіля.

Разом з сином прийшла на свято директорка модельного агентства «Гламур» Олена Дьоміна.

Усі охочі могли роздивитись різноманітні варіації узорів та технік вишивки на виставці рушників учнів та вчителів луцьких шкіл, яку відкрили у приміщенні Палацу культури Луцька.
Присутніх розважали творчі колективи місцевих освітніх закладів, фольклорні гурти та оркестр.

Кульмінацією дійства стало вибудовування «живого рушника», проте побити минулорічний рекорд у 1 кілометр та 610 метрів цьогоріч не вдалось – охочих взяти участь у акції виявилось замало. Відтак протяжність «живого ланцюга» з людей та рушників сягнула трохи більше 300 метрів.

Опісля акції учасники фестивалю вирушили до замку Любарта. На Замковій площі дівчата та хлопці вибудували з рушників слово «мама» в честь Дня матері.

Потому кілька десятків дітей взялись активно розмальовувати асфальт на Театральній площі – вони змагались у конкурсі на кращий малюнок рушника.

А діти, здібні до читання віршів, тим часом змагалися у вправності декламування поетичних рядків, присвячених своїм мамам.
У рамках фестивалю проводились також майстер-класи з вишивання, благодійний аукціон, різноманітні конкурси та ігри тощо.
Завершився фестиваль святковим концертом, на який запросили народного артиста України Степана Гігу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus