USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Києві видали книгу-альбом «Музей волинської ікони»

8 Лютого 2013 09:48
З нагоди свого 20-річного ювілею Музей волинської ікони видав книгу із однойменною назвою.
Про це повідомляють на сайті установи.
Своє 20-річчя Музей волинської ікони святкує цього року. Так, у 2013-ому у музеї запланували чимало наукових і мистецьких заходів.
Першим втіленим проектом цієї програми стало видання книги-альбому «Музей волинської ікони», у якій репрезентували твори волинського іконопису, релігійного живопису західноєвропейської традиції, церковної різьби та скульптури XVI – початку ХІХ століття з колекції Музею волинської ікони у Луцьку.
Зокрема, у книзі представлена унікальна пам'ятка візантійського мистецтва ХІ століття – Холмська ікона Богородиці, шанована у християнському світі як Чудотворна.
Книга вийшла у світ у січні 2013 року у київському видавничому домі «АДЕФ Україна» на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою «Українська книга» 2012 року.
Видання познайомить читача з унікальними волинськими іконами, які з впевненістю можна назвати одним зі скарбів духовної спадщини Волині, є безцінним надбанням українського народу, джерелом світлої радості і духовного удосконалення, - йдеться у повідомленні на сайті музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus