USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку на джаз-фестивалі зліпили горщик. ФОТО

22 Травня 2011 16:19
У День Європи у Луцькому замку слухали джаз під час джаз-фестивалю «Музичні діалоги 2011».

Виступали відомі та молоді джаз-бендів України, Польщі та Білорусії.

Глядачів можна було побачити скрізь: і під мурами замку, і на спеціально облаштованих майданчиках, і просто на траві.





Першими на сцену вийшли молоді джазмени із колективу «Креатив» (м.Мукачево). Проте всі лучани з нетерпінням чекали на своїх земляків «Luchesk Band».


Колектив викликав шквал оплесків та, як стверджували знавці, продемонстрував високий рівень віртуозної гри. Багато композицій супроводжувалося вокалом від Ірини Усачової.

Проте луцькі джазмени не обмежилися лише одним виконанням джазових мелодій. Бас-гітарист колективу Валерій Ленартович влаштував справжнє шоу під час композиції, яку присвятив скульпторам нашого міста. Спочатку «Luchesk Band» грав мелодію, під яку Валерій Ленартович співав пісню. А потім він спустився зі сцени і за лічені хвилини на очах у всієї публіки виліпив глиняний горщик.



Майстерність продемонстрував і молодий джаз-квінтет «Sauce Band». Особливо вправними були саксофоніст Тарас Баковський та піаніст Олександр Ружин. Хлопці виконали не лише класичні джазові твори, а й сучасні мелодії в стилі латина та навіть зіграли композиції Майкла Джексона.


Справжнім апогеєм вечора стали білоруси. Колектив «MUZZART» підкорив публіку тим, що музиканти грали не лише на класичних джазових інструментах. Мелодії колектив створював за допомогою баяну, кларнету, саксофону, контрабасу, барабанів і навіть перкусії.

Вистпав також відомий польський саксофоніст Пьотр Барон. Музика його колективу дещо відрізнялася від попередніх джаз-бендів своєю традиційністю та класичністю.



Завершився фестиваль невеличким jam session молодих джазменів з Пьотром Бароном.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
оа Показати IP 22 Травня 2011 21:53
дуже класно! з нетерпінням чекаємо літнього art jazz cooperation!
Наталя Показати IP 24 Травня 2011 09:20
Шкода, що джаз выдбувався лише один день, чекаэ продовження...
у Показати IP 1 Червня 2011 00:35
номер з горщиком ці музики повторюють з року в рік. може щось урізноманітнити)плетіння постолів, різб"ярство ....
Valeri до у Показати IP 25 Червня 2011 14:46
"...може щось урізноманітнити..."-з задоволенням!Але мушу повідомити,що "номер з горщиком" це результат 20-річного досвіду роботи з глиною на гончарному колі,але...якщо знаєте джазового гітариста,який плете постоли,або клавішника-різб"яра то познайомте,"вріжемо" новий номер у цьому році!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus