USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку гуляли грузинське весілля. ФОТО

3 Жовтня 2011 10:01
Лучанам пропонували побувати на традиційному грузинському весіллі, продегустувати автентичні страви Грузії, позмагатися в майстерності виголошувати тости та потанцювати лезгинку.
Грузинську вечірку 30 жовтня організувало арт-кафе «Стоп-кадр» у рамках проведення тижня грузинської кухні.

Гості, серед яких було чимало представників саме грузинської національності, які живуть в Україні, змогли оцінити майстерність шеф-кухаря військового кафе «Гарнізон» Ваханга Ткабладзе та шеф-кухаря арт-кафе «Стоп-Кадр» Мамеда Гасанова.

Серед поданих страв – традиційні овочеві закуски з баклажанами, перцем, грецькими горіхами, прянощами та зеленню, справжній грузинський плов з бараниною, хачапурі по-осетинськи, люля-кебаб, кускус, сациві з курки та чимало страв з молочних продуктів, на які багата грузинська кухня.

Запивали наїдки грузинським коньяком та звичайно, напівсухим червоним вином. Як повідомили організатори вечірки, грузинські страви переважатимуть в меню кафе протягом місяця.

Аби відвідувачі не сумували та відчули себе у Грузії – їм запропонували погуляти на імпровізованому весіллі. Як годиться, наречена, яку вибрали прямо з залу, була з покритою головою. Аби подружнє життя було солодким – її губи мастили медом.

Наречений – справжній джигіт, був озброєний кинджалом та одягнутий у «кепку-аеродром». Аби щастя було в домі, наречені розбили тарілку та танцювали свій перший «весільний» танець. Цікаво, що за традицією грузинського народу, наречені перед гостями не цілуються і навіть не торкаються один одного під час танцю. Усе це – лише тет-а-тет, поза людських очей.

Протягом вечора гості могли побачити танок грузинського гурту «Іберіеллі» зі столиці, східний танець з шаблею, почути пісню «Суліко» та композиції Ніно Катамадзе з вуст волинської джаз-вумен Галини Конах.

Проявити свою творчість гості вечори змогли під час конкурсу тостів. Лунали пропозиції підняти келихи за любов, за жінок, за чоловіків. Однак найуважніше слухали присутні тост справжнього грузина.

«Пропоную підняти келихи за мир. Якби не було миру – люди би тут не сиділи, не розважалися. Якщо би не було миру – ні в кого з тут присутніх, узагалі не було би бажання розважатися. Хай ніколи не буде хмар над Україною», - сказав шеф-кухар «Гарнізону» Ваханг Ткабладзе.

























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віталія Показати IP 3 Жовтня 2011 14:28
Я там була. Було круто. Коньяк класний
ЧуйНа Показати IP 3 Жовтня 2011 20:53
"За чей счет весь этот банкет???)"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus