USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку обрали власників найкращих вишиванок. ФОТО

26 Серпня 2012 13:13
У конкурсі «Найкраща вишиванка» взяло участь майже 200 осіб з багатьох регіонів України. Наймолодшій учасниці виповнилося 2 роки, а найстаршому - 71.

Про це повідомляють у прес-службі конкурсу.

Так, у порівнянні із минулим роком, коли конкурсантів було понад 100, цьогоріч їх було вдвічі більше, майже зі всієї України.

Наймолодшою учасницею стала дворічна дівчинка, а найстаршим учасником став сімдесятиоднорічний дідусь. Найстарішою ж вишиванкою, яка брала участь, була вишиванка аж із 1925-го року.

Переможницею конкурсу у номінації, за версією журі, стала Наталія Приймачук, з оригінально вишиванкою, яка має свою історію.

Журі, у складі: депутатів Луцької міської ради Богдана Шиби та Миколи Яручика, доктора філологічних наук, професора Віктора Давидюка, начальника відділу охорони культурної спадщини Луцької міськради Сергія Годлевського, директора видавництва «Ініціал» Віктора Федосюка, старшого наукового співробітника відділу етнографії обласного краєзнавчого музею Тетяни Хомової, усі одноголосно вирішили, що вишиванка Приймачук отримає перше місце.

Дворічна Анастасія Новак перемогла у номінації глядацьких симпатій. За неї проголосували аж 852 рази.

На жаль, не усі переможці отримали свій подарунок, тому що не прийшли на вручення. Однак, організатори пообіцяли, що приз у будь-якому разі дістанеться своєму щасливому власнику.

Також, як розповідали організатори, після нагородження до них підійшли люди із Казахстану та Молдови, та подякували за організацію та проведення конкурсу. Адже, як зазначали закордонні гості, такий конкурс дуже потрібний для всіх, бо він цікавий та доводить людям, що національний одяг - найкращий.
Довідково:
Організатор конкурсу - СГО «Молодіжна платформа» за підтримки Луцької міської ради та депутата Миколи Яручика. Голосування відбувалося на сайті міста Луцька 0332.in.ua.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
журналіст Показати IP 26 Серпня 2012 13:40
Лише одне істотне зауваження: вишиванка одягається до серйозної одежі, а не до шортів або коротких трусів. Цим споганюється сам смисл народної історичної національної одежі і вишиванка виглядає, як на корові сідло. Це я веду до того, що одягнувши вишанванку, навряд, чи потрібна естетична необхідність спокушати когось тілом чи його окремими запчастинами. Для напівголої молодої дами, яка отримує нагороду, приведу пасаж з "Мертвих душ" Гоголя на балу в місті NN: "Все у них было придумано и предусмотрено с необыкновенной осмотрительностью: шея, плечи были открыты именно настолько, насколько нужно и никак не дальше, каждая обнажила свои владения до тех пор, пока чувствовала по собственному убеждению, что они способны погубить мужчину, остальное было припрятано с необыкновенным вкусом". Сподіваюсь, що виглядаючи до пояса українкою, а нижче - дикункою з Нової Гвінеї з тонкими ногами, панянка зробить на наступний конкурс належні висновки з проблем демонстрування своєї зовнішньості в публічних місцях. Вчіться, Гоголь завжди живий і актуальний.
Вольдемар до журналіст Показати IP 27 Серпня 2012 10:13
Заздри мовчки, якщо не можеш нічого показати.Ти сама вишиванку оділа в цей день ?
лучанка до журналіст Показати IP 27 Серпня 2012 10:20
Ви її ще плахту змусьте зодягнути, ага. Носить молодь вишиванки - і дуже добре. Якщо поглянути на моделі одягу з різних модних показів, то можна зауважити, що етноелементи в одязі є актуальними, але компонують їх - як хто може вигадати. Це ж добре, що наші молоді люди не вважають вишиванку старомодною і компонують її з тим одягом, який носять. Це ж сучасніть.
Люся Показати IP 26 Серпня 2012 15:10
Шиба зголодався за жінками і може присудити приз не лише за вишиванку, а й за модні жіночі трусики моделі "стринг".
Jazia Показати IP 27 Серпня 2012 00:12
чудові були ноги)
Наталія Показати IP 27 Серпня 2012 01:52
Я, особисто, не бачу нічого поганого в тому, щоб вдягнути вишиванку під шорти. Звісно, не занадто короткі, де видно все, але можна. Шорти бувають різної довжини. При такій жарі, яка панувала у Луцьку цими днями, вистояти в штанах чи спідниці нереально.
Чеширский Кот Показати IP 27 Серпня 2012 10:42
Було гарно. З чим вдягати вишиванку сьогодні? Та з чим завгодно, аби смак був.
Лучанка Показати IP 27 Серпня 2012 12:08
Не знаю, не вважаю,що дана вишиванка та образ "найкращий", це швидше образ дешевого, поліського міста-села Луцька, шкода..., вже навіть якась там дівчина в платті вишитому була-набагато "смачніше" та ефектніше виглядаєніж навіть вишиванка "переможниці"!!! На подіумі-це одне,в житті-це інше, для поч. треба бути модельної зовнішності, щоб говорити про подіум і ріст мати не менше 174 і вагу не більше 45кг.!!! І хоча б раз спробувати по подіуму пройтися, а тоді щось тут виписувати і "самі себе захищати":) Чесно, не дивно,що в Луцьку перемогло "таке", несмак..., спідницю можна було одягти, джинс парить більше ніж навіть льон..., але вишиванка ШТУЧНА,МАШИННА,НЕ РУЧНА РОБОТА, НЕСМАК ПОВНИЙ!!!
Також лучанка до Лучанка Показати IP 26 Серпня 2015 10:22
Як Лучанка - лучанці скажу... Ви не патріот міста, так-як величаєте славетний Лучеськ поліським місто-селом. А Лучеську, рідному місту Луцьку, з більш як 200 тисячним населенням, уже 930 років ... За кількісними критеріями це вже давно не категорія - сільского поселення... ЦЕ МІСТО... А те, що його наполонили в цей день різні категорії особистостей за їх вихованням, то інше питання... Це не підстава для особистих хворобливих і амбітних тлумачень щодо поліського не поліського краю чи села або міста... Розберіться з власною адекватністю та розсудливим усвідомленням щодо статусу міста Луцька. І не соромте себе, бо у порівнянні з Лучеськом-великим - ви - Ніхто... пил на шляху Його історії...
Наталія Показати IP 27 Серпня 2012 22:46
Я, звичайно, не захищаю цю дівчину, яка прийшла в шортах. Але писати, що це повний несмак - вже вибачайте. Щось ніхто не помітив несмак на першому фото, де вдягнуті джинсові капрі. Вже шорти на цій дівчині і то краще дивляться. І на рахунок вишиванки ви не праві. Не всі мають змогу купити вишиту вручну сорочку. І вдягнута вона так, як ходить зараз 95% молодих дівчат. Не знаю, Лучанко, де ви побачили несмак. З вашої логіки виходить, що теперішня молодь взагалі не вміє вдягатися
Наталія Показати IP 27 Серпня 2012 22:49
В сучасному розумінні джинсові шорти і вишиванка - це дуже круто і дуже сексуально. І це похвально, що молодь носить вишиванки,а не вважає це давно забутиим одягом. Запитайте в більшості молодих хлопців, що виглядає краще: дівчина в вишиванці і шортах чи в спідниці, і думаю приблизно 90% надасть перевагу першому варіанту
Зю Побережнюк Показати IP 27 Серпня 2012 23:20
ета - успєх!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus