USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку «заньківчани» показали «Останнього Гречкосія». ФОТО

13 Вересня 2012 10:17
Про болючі проблеми сучасного українського села та реалії сьогодення, коли гроші застилають розум, «розповіли» волинському глядачу «заньківчани» (актори НАУД театру імені Марії Заньковецької, - «ВН»).

Гірку комедію «Останній Гречкосій» львівські театрали поставили на головній сцені Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка 12 вересня.

За словами режисера-постановника вистави Ореста Огородника, у цій п’єсі розглядається проблема дуже суттєва і актуальна у наш час, адже через урбанізацію та капіталізацію українці забувають істинні та правдиві цінності: хто вони і звідки. Тож, актуальність теми пов’язана із тим, що «українці як нація починає вироджуватися».

«Україна завжди була, є і буде аграрною державою. І в цьому її сила, в першу чергу. Їй найбільше потрібні люди землі, які розуміють, що таке земля, що таке життя на цій землі», - зауважив Огородник.

Варто зазначити, що прем’єра «Останнього Гречкосія» відбулася ще у липні 2011-ого року, тож «заньківчани» презентували її уже на багатьох вітчизняних сценах.

Довідково:

Проблематика п’єси «Останній Гречкосій» виходить за межі однієї родини, однієї сім’ї. Тема зачіпає поняття, які формують національну свідомість та ідентичність кожного з нас. Мова йтиме про землю, як символ нації, землю, як складову формування держави та державності.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Таня Показати IP 13 Вересня 2012 10:45
Це одна з найкращих вистав, які були поставлені в Луцьку. Дуже сподобалось!
Чеширский Кот до Таня Показати IP 13 Вересня 2012 16:21
А Вы смотрели все, поставленные в Луцке?
Александр Показати IP 13 Вересня 2012 13:13
К сожалению, словоблудием о земле как о символе нации, державы, об "истинных ценностямх" насаждается ущербная психология украинца-агрария-единоличника, "знающего землю", с его коровками, лошадками и курочками. А ведь на дворе уже 21 век...
Чуйна Показати IP 13 Вересня 2012 20:17
Не все, що показано в Луцьку, тут поставлене)))Теж мені коментатори-театрали)
Теж мисливець .. Показати IP 14 Вересня 2012 09:36
Мені теж сподобалась вистава, актори грали супер, хоча попередня яку вони ставили по Миколайчуку "Записки про Івана ..." більше сподобалась, може тому що веселіша ;). В "гречкосії" показали нашу повсякденість, на що ми перетворились і що все менше в нас людських цінностей, а до чого тут "21 век" ?! А символ нації "вони" в нас вже забрали ... залишається або змиритись з цим, або брати вила ... "жити стало краще, жити стало веселіше-Азаров" ...;(
Дутику Показати IP 14 Вересня 2012 09:41
А що, правильна тема. Чи є такі люди. які б хотіли. що вашу землю задаром купували олігархи-депутати? Для олігархів 1 млн. це не гроші. Вони вкрали і крадуть міліарди у людей за двадцять років. Це ж жах! Потрібна зміна понять в душах українців, щоб не скористатись ілюзією, що землю можна зараз продати, а потім стати таким же олігархом, як ці срані депутати. Земля не продається!
ВІта Показати IP 28 Грудня 2012 23:52
Вистава дуже зачепила. Рекомендую переглянути всім, не пошкодуєте))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus