USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку збудують містечко з картонних коробок. ФОТО

5 Вересня 2013 13:15
Показати, що екологія – це просто та весело, прагнуть організатори екологічного свята «Зелене містечко «Еко-Ко»», яке відбудеться у Луцькому парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Прес-конференція, у якій взяли участь організатори екологічного свята у Луцьку «Зелене містечко «Еко-Ко»», відбулася 5 вересня.

Одна зі співорганізаторів заходу Юлія Бєловицька повідомила, що це вже четвертий міський захід і луцьким мамам вдається знаходити людей, які хочуть допомагати у його організації. Співорганізаторами свята стали Волинська обласна організація Партії Зелених України, Луцький міський голова та ряд спонсорів та друзів. Організатори прагнуть показати, що мама у декретній відпустці – це не просто жінка, яка варить борщ, а активна жінка, яка багато чому може навчити дітей та розвивається сама.

Як розповіла адміністратор порталу «Луцьк-мама» Анна Гнатюк, організатори не роблять акцент на комерції – усі майстер-класи відбуватимуться безплатно. Під час свята забави знайдуться для всіх, незважаючи на вік – і для найменших, і для школярів та дорослих. Так, для найменших виготовлятимуть пальчикові фарби, а татусів запрошують майструвати автомобілі з картону та демонструвати дітям правила дорожнього руху.

Для майстер-класів використовуватимуть природні матеріали, а також демонструватимуть, як можна використати вторсировину. Дітям розповідатимуть про екологію в ігровій формі, збудують ціле містечко з використаних картонних коробок.

Організатори вважають, що дітей потрібно привчати до екології з найбільш юних літ вдома, а не на уроках та заняттях в садочку. Навіть афіші та флаєри свята надрукували на екологічно чистому папері, виготовленому з вторсировини.

У рамках свята відбудеться аматорська фотовиставка «Ми – друзі природи!» участь у якій може взяти кожен. Також влаштують «Великі мінялки дитячими іграшками», під час яких кожна дитина зможе обміняти іграшку, якою вже набавилася, на рівноцінну.

Одна з організаторів свята Ірина Гнатюк розповіла, що це свято для неї – це можливість пригадати свою професію, як працювала до декретної відпустки - учителем хімії. В екологічному містечку вона розповідатиме про шкоду миючих засобів, які заполонили прилавки магазинів та пояснюватиме, які засоби можна використовувати натомість. Відбудеться миття посуду разом з дітьми.

У програмі свята – вистава «Суничка» від дітей з Центру творчого розвитку особистості «Територія щастя», виставка-ярмарок виробів ручної роботи, демонстрація безпечного побуту та роздільного збору сміття. Серед зареєстрованих гостей розігруватимуть призи.

Сімейне екологічне свято Луцька «Зелене містечко «Еко-Ко»» відбудеться 8 вересня о 16.00 на Центральній алеї парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus