USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У «Майдані» співали українські патріотичні пісні. ФОТО

16 Жовтня 2012 09:47
Волинські музичні гурти показали, як це – шанувати українське, влаштувавши акустичний концерт патріотичної пісні.

Вечір української пісні відбувся у пивному клубі «Майдан» на свято Покрови та День українського козацтва, 14 жовтня.

Зала закладу була повністю заповнена поціновувачами могутнього українського співу, який неодноразово підбурював народ до боротьби за власні переконання та заспокоював у годину скрути.

Відродити забуте та зміцнити патріотичний дух за допомогою пісні намагалися волинські гурти «Резус Блюз», «Віскула», «Ріплей», «Ювелір» та учасники відомого колись колективу «Своя сорочка».

Аналогічний захід відбувався паралельно і в пивному клубі «Оболонь», де відіграли ті ж гурти.

Першою для «майданівців» виступила формація «Ювелір». У репертуарі музикантів були і думи на слова відомих українських поетів, і жваві пісні, більш схожі на заклики «прокинутися» і почати діяти, як наші предки-козаки. Тож, серед виконаних композицій, зокрема, були пісні на тексти Тараса Шевченка та Олександра Олеся.

На думку вокаліста гурту Юрія Кльоца, слова Шевченка переповнені любов’ю до усіх майже без виключення людей. Мовляв, Кобзар не любив лише тих, хто гнобив Україну.

Музичну хвилю підхопили учасники існуючого «колись давно», за словами ведучого, проекту «Своя сорочка». Однак, своїми бурхливими оплесками та вигуками відвідувачі «Майдану» дали зрозуміти, що гурт і їхні пісні ніхто не забув.

Виступ музичної формації так припав до душі усім присутнім, що їх не відпускали зі сцени і просили заспівати «на біс». У чому хлопці і не відмовили.

Молодий луцький гурт «Ріплей» продовжив акустичний концерт. Повільні ритми і приємний тембр голосу виконавиці нагадав про те, що в Україні були не лише козаки, а й чаклунки-дівчата, які могли так задурити голову, що молодики забували і про обов’язок, і про бойову звитягу.

А стрілецька пісня «Повіяв вітер степовий» закрадалася у самісіньке серце, відроджуючи те, уже призабуте, утім, ніким не скорене, – істинний український дух. Так розпочав свій виступ луцький гурт «Віскула».

Символічною була зміна амплуа вокаліста гурту Назара Вальчука. Виконавши декілька пісень, підіграючи собі на гітарі, лідер гурту замінив її на тамбурин. Таке зміщення музичних акцентів додало більше енергійності звучанню і закликало до руху уперед. «Підіймаймося, браття!» ‒ можливо, сказав би класик.

Останню пісню «Господи, помилуй», молитву за Україну, музики співали, звівшись на ноги.
Присутні теж приєдналися до «Віскули», може, й зрозумівши силу і велич української пісні, у якій – постійний заклик до боротьби та змін на краще. Того, чого й прагнули славні козаки, упівці та борці за свободу нашого народу.

І тому постійному руху вперед не зашкодить ані струна, яка порвалося під натиском вже, мабуть, не пальців вокаліста гурту, а виру емоцій, що захлеснули з головою, ані інші негаразди. Адже, за словами Назара Вальчука, головне – любов. І музика.

Фінальні акорди вечора патріотичної пісні «виринули» з-під рук клавішника гурту «Резус Блюз» Олександра Подзізея, який акомпанував своїй музичній партнерші, знаній луцькій джаз-співачці Галині Конах.

Своїм доволі низьким голосом із легкою хрипотою вокалістка продемонструвала присутнім зовсім інший бік української пісні. Галина Конах показала її чуттєвою, глибокою, хвилюючою і нестримною.
Насамкінець, певне, відчувши єдність потужності чоловічої і тендітність жіночої українських патріотичних пісень, відвідувачі «Майдану» почали танцювати в парі і насолоджуватися музикою, яку їм подарували волинські гурти.
Юля ШРАМКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Александр Показати IP 16 Жовтня 2012 10:42
Автор не пробовала подсчитать количество выпитого спиртного "поціновувачами могутнього українського співу... відчувши єдність потужності чоловічої і тендітність жіночої українських патріотичних пісень"?
HUGO Показати IP 16 Жовтня 2012 10:46
Поспівали, попили пива, або упились ним и Слава УПА! :) Ура!!!
Ігор Показати IP 16 Жовтня 2012 11:09
Оо,а цим тільки об*ирати!Все пройшло супер!Вальчук молодець!
зaгрeб Показати IP 16 Жовтня 2012 12:24
кацарили негодуют?
Гість Показати IP 16 Жовтня 2012 12:31
фотографії неймовірної якості :))))
Чуйна до Гість Показати IP 17 Жовтня 2012 14:52
Вирішили взяти нашу увагу кількістю фото, а краще б якістю..)
Луцьк Показати IP 16 Жовтня 2012 12:31
Та кому воно потрібне оце показуха, це все робиться, аби прийшли дійсно пивка попили,водочки, а хазяїну прибуточки дали, треба ж дурних чимось та залучати,хай віддають гроші підприємливим власникам.Дураки і віддають, а куплю і дома пивка попю а цих співаків і задарма не хочу слухати
свій Показати IP 16 Жовтня 2012 14:01
Назар о-г-о-г-о!!!Молодець!
свідомий Показати IP 16 Жовтня 2012 17:57
Та кому воно потрібне оце показуха, це все робиться, аби прийшли дійсно пивка попили,водочки, а хазяїну прибуточки дали, треба ж дурних чимось та залучати,хай віддають гроші підприємливим власникам.Дураки і віддають, а куплю і дома пивка попю а цих співаків і задарма не хочу слухати ЗГОДЕН, РІСПЕКТ. ГНАТИ ТРЕБА ТИХ ВИКОНАВЦІВ ПОГАНОЮ МІТЛОЮ,ОСОБЛИВО ЦЮ ЧОРНУ ХРЮШКУ
юла Показати IP 16 Жовтня 2012 20:01
взагаліто вхід був вільний і виявляєтьзя "задармо" прийшло послухати чимало людей. а нарахунок обпитися, то вже кожен по собі судить
несвідомий Показати IP 19 Жовтня 2012 02:28
Все було гарно, атмосферно. Пивко пилося добре, горілочка з салом теж. А всякі "свідомі" і "луцькі" хай засунуть свій коментар собі в дупу, і п'ють перед телеком пиво під шансон, як і інші критики. Вечір дійсно був на "ура". Всі відспівали прекрасно, а "чорненька" - і геть чудово!
Музикант Іван Показати IP 19 Жовтня 2012 23:38
Вечір надзвичайний і Галя була така справжня .......сльозилися очі і душа,вона надзвичайна і чесна
Уляна Показати IP 30 Жовтня 2012 12:41
Іван, підтримую, в Галі неймовірний, надзвичайний голос.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus