USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Український документальний фільм відзначили в Каннах. ФОТО.ВІДЕО

19 Жовтня 2013 11:54
Драма «Жуль Верн. Подорож довжиною в життя» отримала «Срібного дельфіна» на Каннському фестивалі.

Про це інформують Коментарі.

Згідно з інформацією компанії FILM.UA, документальна стрічка Михайла Кострова «Жуль Верн. Подорож довжиною в життя», виробництва FILM.UA та Signal Red, отримала нагороду «Срібний дельфін» в категорії «Документальна драма» на Cannes Corporate Media & TV Awards.

Як зазначають у компанії, цього року конкуренція за нагороду фестивалю була особливо висока: організаторам надійшла рекордна кількість заявок - 719 робіт із 40 країн світу.

«Людина з безмежною фантазією і нестримною жагою життя - він подарував нам інструкцію з мріяння. І дійсно, хто ж з нас не хотів обігнути земну кулю разом з Філеаса Фогг і Жаном Паспарту? Хто не мріяв опинитися на «Наутілусі» з Капітаном Немо? Цей фільм - не що інше як невеликий екскурс у дитинство. З дитинства Жуль Верн мріяв про далекі незвідані країни, уявляючи, наскільки тамтешнє життя відрізняється від того, що оточувало його в Європі. Навчання на юридичному факультеті в Сорбонні обтяжувало його, і замість законів і кодексів юний фантазер вивчав карту зоряного неба, мріючи про подорож на Місяць», - наголошується в синопсисі картини.

Особливість творчості Жуля Верна - в тому, що завдяки багатій уяві й аналітичному складу розуму письменник створив образи і картини, що зачаровують читачів донині. Цікаво, що ці фантазії крок за кроком ставали досягненнями наукового прогресу.

«Проте, як справжній учений, він не вигадував «теорії майбутнього», а моделював вже існуючі. Подорожі в космос, в підводні глибини, в далеке майбутнє? Жуль Верн перелітав у ці дивовижні світи, щоб одного разу вони стали частиною нашої реальності», - наголошують творці фільму.

Автори стрічки відтворили основні етапи життя знаменитого письменника за допомогою CGI - графіки.
Зазначимо, що це вже не перша нагорода «Жуль Верна». На WorldFest Houston фільм був удостоєний вищої нагороди Platinum Remi Award у категорії документальних фільмів. Драма також пройшла в шорт-лист міжнародного телефестивалю NYF Television & Film Awards, результати якого будуть відомі у квітні 2014 року.

Як повідомляють у FILM.UA, «Жуль Верн» увійшов у цикл програм «Великі мрійники», що складається з 5 фільмів: «Дивовижні світи Ціолковського», «Вільна енергія Тесли», «Жуль Верн. Подорож довжиною в життя», «Леонардо да Вінчі. У пошуках істини» і «Архімед. Повелитель чисел». Цикл входить до каталогу програм Off The Fence - одного з провідних світових дистриб´юторів телевізійного контенту.

Зазначимо, що фестиваль Cannes Corporate Media & TV Awards був заснований у 2010 році компанією Filmservice International і розташовується у Відні, Австрії. З того часу фестиваль безперервно розвивався. Всього за три роки він став одним з топ - фестивалів у своїй галузі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus