USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Відтепер в орендованих ставках купатися і рибалити можуть усі

1 Серпня 2013 16:15
Новий порядок оренди водойм в Україні діє з 1 липня. Згідно з ініціативи Прем’єр-міністра до договору оренди водних об’єктів внесено пункт щодо обов’язковості забезпечення вільного доступу до цих водойм пересічних громадян.

Він визначається «Типовим договором оренди водних об’єктів», що затверджений постановою Кабінету Міністрів від 29 травня цього року, - пише Урядовий кур’єр.

Особливість типового договору у тому, що згідно з ініціативи Прем’єр-міністра до нього внесено пункт щодо обов’язкового забезпечення вільного доступу до цих водойм пересічних громадян: «Передача в оренду водного об’єкта здійснюється без обмеження права загального користування, якщо інше не визначено законом».

Отже, постанова чітко зазначає, що орендар ставка чи озера не має права забороняти людям купатися у водоймі. А також рибалити, плавати на човнах, здійснювати забір води без застосування споруд або технічних пристроїв, наприклад, на полив тощо.

Нова постанова має зняти соціальну напругу, особливо в селах.

Адже є чимало прикладів, коли людей, які самі ж ці ставки копали, охорона не підпускає до берега на гарматний постріл. Були випадки побиття і вбивства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Віктор Показати IP 1 Серпня 2013 16:23
А в чому тоді суть взяття в ареду того таки ставка? Ти купуєш малька за свої кошти запускаєш, а народ прийшов і все виловив :)
ха-ха-ха до Віктор Показати IP 1 Серпня 2013 16:50
саме так і має бути! всі ставки орендували(: людям ніде й покупатись чи просто озером полюбуватись!!!!
Саша до ха-ха-ха Показати IP 25 Серпня 2013 11:54
Вот іменно люди ж не виловлят всю рибу.задувбав цей орендатор катається на моторці і полохає рибу шоб ніхто нічого не зловив
рибак до Віктор Показати IP 1 Серпня 2013 22:33
І флаг тобі в ... руки. Треба було відразу вважати на кидок)))
Сергій до Віктор Показати IP 2 Серпня 2013 16:28
Суть в тому,що ти запустивши тільки малька товстолобу,виловлюєшь всі види риби,які без твоєї оренди самі краще размножувались.Береш гроші за вилов карася та окуня,до яких ти не маєшь жодного відношення.Крім цього,наприклад той же карась та окунь,які створені самою природою, відповідно до статті 13 Конституції України,Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, є об'єктами права власності Українського народу.Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству. Від цього і відштовхуйся,тобто твоя оренда використовуватється на шкоду людині і суспільству.
Кирило Показати IP 1 Серпня 2013 17:26
Неминуче виникне конфлікт: 1. Орендар, орендує водойму для вирощування риби або малька, з метою подальшого продажу, а от безкоштовне "загальне користування" нанесе суттєве виловлювання риби чи малька. 2. Наявні, від орендарів, заборони купатись - теж обмежували суттєво права мешканців. 3. Слід чітко виписати хто і якими засоба лову має право користуватись.
Рибалка Показати IP 1 Серпня 2013 18:09
Хороший закон!!! Ще куди не йшло, коли забороняли виловлювати запускних риб-товстолоба,амура,карпа... Але коли забороняють ловити риб-аборигенів... карася, щуку, окуня... то це вже переходить усі міри...
Рибалка Показати IP 1 Серпня 2013 18:57
А якщо на орендованій водоймі встановлена ціна за вилов, наприклад, 30 грн, то ця ціна анулюється цим законом і я можу вільно і безкоштовно рибалити?
Орест Показати IP 1 Серпня 2013 19:08
Не можна ловити запушену рибу типу карпа і т.д. А всі іншы види можна і безкоштовно. Тобто нехай охорона перевіряє рибалок на рахунок запущеної риби. Прекрасний закон. Вдячні Кабміну.
Я Показати IP 1 Серпня 2013 21:10
Це саме буде стосуватися і водойми в селищі Марянівка Горохівського району.А то почали невідомо з яких підстав брати з людей плату за ловлю риби, а самі сітки по декілька кілометрів ставлять та рибу вилювлюють на продаж.
Накінець-то Показати IP 1 Серпня 2013 21:35
Завтра їду з прокурором на ставки в Мосор Ковельського району перевіряти дію урядового нововведення на практиці!!
рибалка з досвідом Показати IP 2 Серпня 2013 15:17
Ну ви і бар...ни! і чого дурите людей своєю писаниною -"якщо інше не визначено законом" так почитайте інші нормативні документи...
Баннед Показати IP 2 Серпня 2013 22:20
Ну вот, после сегодняшнего дня все НОВЫЕ договора аренды будут с этим пунктом, а все водоемы которые УЖЕ в аренде будут дальше брать бабло.
Рибак Показати IP 3 Серпня 2013 10:59
Їдемо на перевірку в Лище. Дотримується Петрович закону чи ні...
сергій Показати IP 12 Серпня 2013 02:19
А якщо я буду рибалити. І мене вижинуть куда мені обращатись потрібно
Сергей Показати IP 15 Серпня 2013 19:38
Какие дибилы придумали этот закон?Долбойоби при власти.
Андрій Показати IP 15 Жовтня 2013 22:11
Влада хоче щоб люди брали ставки в оренду. З цим законом все стане ще гірше. Більшість ставків як були покинуті так і будуть.
Той же Андрій Показати IP 15 Жовтня 2013 22:13
Ото реально лохи при владі. Особливо Азіров казьол.....
саша Показати IP 10 Квітня 2014 21:40
а якшо він побив рибака шо тоді робить?
майкл до саша Показати IP 16 Травня 2014 21:47
тоді звернись в прокуратуру на сам перед здай побої хватає навіть одного сенця і обовязково щоб був свідок можна і зняти це все на телефон
Тетяна Показати IP 29 Травня 2014 13:54
А хто знає насправді працює цей закон? Бо власники напевне мають право забороняти виловлювати їхню рибу. В чому тоді сенс аренди, якщо не можна продавати рибалку? А от купатись мабуть потрібно дозволяти, але боюсь, що власники будуть дуже проти) О скажіть мені, я прийду, розмахуючи законом, а власник мене не пустить купатись, то як тоді поступать? Викликать міліцію?)
Антон Показати IP 29 Травня 2015 13:16
С.Золочівка.Козівського р-н Внас орендатор грьоб*ний к*зліна. Поганяло Палковнік і його напарнік-шл*ха. Поганяло джон ілі Зла собака.Вони настільки Афігивші не дозволяють ні ловити на вудочку.ні купатися.ні плавати на човнах.як це називається ср*в я на закон.бо кришують менти прастітутки продажні.Підскажіть що робити з цими мобсами??????
рибак Показати IP 21 Серпня 2015 20:02
Текст повідомленняв нас в лищі повний пз*ец орендар найняв паро охраніків авони шей огражають шо побють вопше
Микола до рибак Показати IP 27 Серпня 2015 01:01
ПОСТАНОВА від 29 травня 2013 р. № 420 http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/420-2013-п/paran9#n9 В постанові затверджено типовий договір на оренду водойм. В типовому договорі вказано пункт 27. "Передача в оренду водного об’єкта здійснюється без обмеження права загального водокористування, якщо інше не визначено законом." із Статті 51 Водного Кодексу "... У межах населених пунктів забороняється обмеження будь-яких видів загального водокористування, крім випадків, визначених законом. Заборона загального водокористування водними об'єктами, наданими в користування на умовах оренди, та їх нецільове використання є підставою для розірвання договору оренди. ..." 23.08.2015 при спробі порибалити (одна вудка) на орендованому ставку в межах населенного пункту - орендар забрав рибу мною впійману (вага 1.03 кг) і категорично заборонив рибалити та визвав наряд міліції мотивуючи, тим що я вчиняю крадіжку. Правоохоронці, що прибули не змогли скласти на мене проток правопорушення, не знайшли приводу. Рибу мені не повернули. Взяли від мене пояснення, в якому я зіслався на вище вказані рядки 51 статті Водного Кодексу. Чекаю реакції правоохоронних органів.... Вдалої всім риболовлі!!! Ставте на місце "царьків-орендарів"!!!
Ірина Показати IP 16 Серпня 2018 14:51
А чому ці "рибалки-любителі" не хочуть самі взяти ставок в оренду? Так, звісно на кожного ставків не вистачить і статків не має. А привести ставок до ладу, розчистити дно, зробити під'їзд, пірс, місця для так називаємої риболовлі, запустити амура, толстолоба, які є природними чистильщиками, кошти на придбання малька, на годівлю, ....Це хіба не праця. Ви бажаєте рибалити? Я це називаю наживатись на труді тієї людини яка вкладає в ставок кошти та душу. Чому ні один рибалка-любитель не хоче прийти допомогти орендареві? Ні! Тільки виловити рибу, а ще й нагадити. Майже в кожній місцевості є водойми не орендовані, але туди рибалити не дуже хотять йти, там не має єлітної риби, а дикого карася, худого та "пахнучого" мулом, ніхто не хоче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus