USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинянин, мандруючи, підкорює три стихії природи

28 Червня 2016 19:00
Кожна людина є самостійним господарем власного часу. Та й різні ми усі… Хтось воліє проводити вихідні, сидячи вдома за комп’ютером, хтось віддає перевагу тихому сімейному вогнищу, а ось 27-річний волинянин Тарас Сиротюк, будучи засновником туристичного клубу ANTAR, разом із однодумцями займається організацією активного відпочинку - спортивних та туристичних походів, а також сплавів і веломандрівок.

Тож, про те, чим «дихає» земляк, та що спонукає його разом із такими ж непосидючими друзями щоразу підкорювати нові гірські вершини, не шкодуючи ні сил, ні часу, кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини поцікавився власне у самого Тараса.
-Тарасе, розкажіть трошки про себе, зокрема, про Ваші хобі. Коли вперше познайомились з горами? Де вже встигли побувати?

- Вперше познайомився з горами у 2005 році. То був похід від станції туристів міста Володимир-Волинський. Того разу мав щастя мандрувати Чорногірським хребтом, що знаходиться на території українських Карпат. А ось вожу групи самостійно з 2007 року. За цей час встиг обійти фактично усі Карпатські гори, - ділиться спогадами мандрівник.
- Наскільки часто здійснюєте поїздки та походи?

- В мандрівці я практично щотижня з січня по січень, незалежно від пори року. До того ж, окрім піших походів, практикуємо й велопоїздки в гори, - усміхається лучанин.

- Особисто для мене, як для людини, яка їздить на велосипеді на рівні «посередній», поїздки на велику відстань, та ще й в гори - взагалі щось «на межі фантастики». Тарасе, поділіться секретом, а якими навиками та вміннями потрібно володіти, аби здійснювати подорожі на двоколісному «конику», та ще й по гірській поверхні?

- Насправді для участі у веломандрівках потрібне лише бажання, вік 18+ та справний ровер, - каже Тарас.
- Що найбільше вражає у таких мандрівках?

- Свого часу мене дуже вразила сила волі та духу тих учасників, які вперше поїхали велосипедом в гори та не злякались погодніх умов, зокрема дощу, вітру та бруду, і, незважаючи на труднощі, вперто йшли вперед. Ну і краєвиди власне Карпат, які кожного разу – інші, й при цьому такі ж казкові. Як сказав один з учасників мандрівки: «Таке враження, що побував за кордоном».
- Знаю, що захоплюєтесь польотами на параплані...

- Літати літав, однак організацією не займаюсь. Зате знаю, хто займається, тому охоче підкажу, кому буде цікаво, - підморгує хлопець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про подружжя лучан – Дениса та Світлану Якобчуків, яке підкорює волинське небо на парапланах.

- Розкажіть про Ваші закордонні поїздки, чи походи в гори, якщо такі були (а я думаю були). Поділіться планами на майбутнє…

- Наразі закордонні мандрівки у планах таки є. Зокрема, у серпні цього року запускаємо походи в Румунські Карпати. Разом із тим узимку плануємо сходження на гору Vârful Pietrosul, найвищу вершину гірського масиву Родна Східних Карпат у Румунії. Її висота становить 2303 метри. А наступного літа хочемо відкрити для себе та однодумців Грузію та Високі Татри — гірський масив у частині Західних Карпат, розташований на кордоні Словаччини та Польщі. Також плануємо велопоходи польськими горами Бещади.
- Окрім таких стихій, як повітря та земля, ви ще й підкорюєте воду, я правильно зрозуміла? Як часто і де сплавляєтесь і на чому (байдарки, катамарани, і т.д.?) Більш практикуєте відносно швидкі сплави по бурхливих гірських річках чи більш тривалі, проте спокійні, по рівній річковій гладі?

- Минулого року це були сплави річками Прип’ять та Стохід. У цьому, починаючи з лютого, практикуємо сплави на малих річках Волині. Уже «обплавали» Турію та Лугу. За станом на сьогодні організовуємо одноденні сплави річками Луга, Турія та Стир; дводенні - Пляшівкою та знову ж таки Стиром.

Зі слів мандрівника, сплави – це активний відпочинок, що підходить кожному. Він не потребує особливої підготовки та значної фізичної підготовки:

- Сплави дуже гарно впливають на психоемоційний стан, оскільки краще будь-якого лікаря допомагають здолати стрес. Також вони допомагають краще пізнати природу рідного краю. Під час сплавів можна зустріти багато тварин та птахів, яких не побачиш в місті. Приємним є й те, що сплавлятися малими річками Волині приїжджають люди з інших міст - зі Львову, Києва, Хмельницького.
Нагадаємо, раніше на сайті йшлося про те, що у березні 2016 року активні волиняни знову здійснили сплав однією з волинських річок – цього разу Лугою.

- Що це за унікальна мандрівка з незвичною назвою – «На даху країни У»?

- Гімалаї називають дахом світу. Чорногірський хребет Українських Карпат сміливо можна назвати дахом України, так як на ньому знаходиться шість найвищих точок України, а також 6 вершин, висота яких сягає позначки у понад 2000 метрів. Це - ПіпІван , Бребенескул, Гутин Томнатик, Ребра, Говерла, Петрос. Саме тому мандрівка, яка відбулась 16 червня, й називалась «На даху країни У». Можна дуже багато говорити про краєвиди та красу цих вершин, але я думаю більше інформації можна знайти в мережі інтернет.

- Чим займаєтесь окрім організації активного відпочинку?

- Окрім організації мандрівок займаюсь створенням мережі маркованих туристичних шляхів. Наразі уже промаркував туристичний шлях в Турійському районі протяжністю 40 кілометрів.

Загалом, наш туристичний клуб організовує такі поїздки, які роблять відпочинок будь-кого активним, цікавим та захоплюючим. Ми пропагуємо розвиток зеленого туризму, культивуємо екологічну культуру. Набираємо команди ентузіастів для подорожей розробленими маршрутами під проводом досвідчених інструкторів, для відпочинку робочим колективом розробляємо корпоративні тури з врахуванням особливостей організації та побажань колективу. Також допомагаємо недосвідченим туристам у розробці маршрутів Карпатами, підкоренням гірських вершин, сплавами річок, з польотами на параплані. Щосезону ми будемо урізноманітнювати і вдосконалювати свої маршрути та пропонуватимемо вам нові мандрівки. Тож, запрошуємо усіх небайдужих подорожувати разом з нами. А від себе гарантуємо незабутній відпочинок, - обіцяє волинянин.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, що волинянин Тарас Сиротюк уперше на Волині промаркував сім туристичних шляхів, а також мріє створити величезну мережу, починаючи з велосипедних маршрутів, закінчуючи пішохідними еко-стежками, розбавленими кінними мандрівками, а також пересуванням на джипах.

Фото - з архіву туристичного клубу ANTAR

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Були! Показати IP 28 Червня 2016 23:10
Фото - шикарні! Тарасу дякуємо! Кожного старається почути і розважити Вобщєм, сі ю!
в Показати IP 29 Червня 2016 09:13
молодець. "Окрім організації мандрівок займаюсь створенням мережі маркованих туристичних шляхів. Наразі уже промаркував туристичний шлях в Турійському районі протяжністю 40 кілометрів. ", може хто в курсі де можна купити/скачати карту з маркуванням?
Тарас до в Показати IP 29 Червня 2016 21:09
Нажаль карт поки немає , але детальну інформацію щодо маркованих туристичних шляхів можна отримати в магазині Миклухо-Маклай на Соборності 28 в м. Луцьк , або чере фейсбук https://www.facebook.com/antar.tourism/
в Показати IP 30 Червня 2016 09:14
Дякую, маю намір побродити трохи по Волині (не горами єдиними:)), і зацікавився
АП Показати IP 1 Липня 2016 10:55
Дуже класний і позитивний чувак подорожувати з ним -одне задоволення)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus