USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку інвалід-гастролер жебракував, видаючи себе за учасника АТО. ОНОВЛЕНО

18 Червня 2015 11:27
У центрі Луцька інвалід з дитинства разом із поплічниками, одягнувшись у військову форму, просив гроші. На запитання, хто він і що з ним трапилось, останній відповідав кожен раз по-іншому. Так, спочатку він називав себе учасником АТО, який втратив повносправність після поранення, згодом казав, що збирає гроші для бійців-побратимів, а, насамкінець, заявив, буцімто вкладе зароблені кошти на розробку нової моделі інвалідного візочка.

Таку картину лучани та гості міста мали можливість спостерігати учора, 17 червня, біля центрального універмагу.
Жалісливі перехожі, яким одразу кидався у вічі камуфляжний одяг, не шкодували для псевдобійця ні грошей, ні теплих слів підтримки.
Однак, зважаючи на те, що якось дивно і неправдоподібно виглядала ця історія, та й інвалід, схоже, був таким із дитинства, луцькі волонтери поспішили повідомити про інцидент правоохоронні органи. Попередньо на місце події прибули активісти.
Перед тим, як віддати «гастролерів» у руки міліції, вони пересвідчились, що «заробітчани», як виявилось, із Нової Каховки Херсонської області, не мають при собі відповідних документів. Натомість, на вимогу їх показати, гордо демонстрували документ про створення ГО «Аксон».
Але яким чином ця організація має стосунок до законного збору коштів у Луцьку – ні слова.

Як виявилось, інвалід Олексій Залогін жодного відношення до бойових дій на сході немає. Його «група підтримки», один із членів якої назвався батьком Олексія, каже, мовляв, їздять містами і просять гроші, аби зібрати синові на новий візок.
Зі слів батька, збором коштів вони займаються з грудня 2014 року, на «все про все» треба 30 тисяч гривень. Зважаючи на те, що навіть під час розмови з «заробітчанами» лучани продовжували кидати немалі купюри у скриньки, які, до речі, були неопломбовані, то закрадаються сумніви, що за півроку часу не вдалось назбирати потрібної суми.

Згодом, на місце події прибули правоохоронці, які й доставили «гастролерів» в Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю у Волинській області задля з’ясування обставин.
Згодом Олексія та компанію відпустили, і за станом на 18 годину вони знову «промишляли» у центрі міста.
Власне бачення ситуаціюї прокоментував журналіст та громадський активіст Сергій Абрам, який протягом тривалого часу бере участь у боротьбі з псевдоволонтерами та шахраями міста:

«Поїхали ми з ним у відділ по боротьбі з економічною злочинністю. Опитали його та його тата. Під час допиту батько Олексія розповів, що вони збирають кошти з грудня на інвалідний візочок для сина. Одягнули його у камуфляж, бо інакше грошей кидають менше. З точки зору моралі це недопустимо, бо виходить так, що люди наживаються саме на темі АТО. Тобто інваліда одягнули у форму, щоб мати більше коштів, а цими грошима вони оплачують і своє життя та всі витрати, які є. З точки зору закону, то скриньки зовсім не такі, які повинні бути згідно з усіма допустимими нормами. Конкретніше кажучи, скринька має бути запломбована та настільки закрита, щоб унеможливити витягнення коштів з неї. З тієї ж скриньки можна сміливо витягнути будь-яку суму і ніхто не дізнається про це.
Однак, притягнути їх до відповідальності, на жаль, дуже тяжко, адже в нашому законодавстві - серйозні "дірки" щодо такого виду шахрайства», - каже активіст.
До слова, раніше ці «діячі» уже були помічені у Львові та Києві. Наразі ж правоохоронці ведуть дорослідування.

Зауважимо, що сьогодні, 18 червня, інваліда, який видає себе за учасника АТО, помітили у Луцьку біля ТЦ «Караван», поруч із пішохідним мостом. Волонтери та громадські активісти закликають лучан бути пильними і не дозволити собі потрапити «на гачок» аферистів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Навара Показати IP 18 Червня 2015 11:34
Блін. Я кинув йому вчора 100 гривень(
Анонім до Навара Показати IP 18 Червня 2015 11:46
НУ ТИ Л*Х .....
Анатоль_ до Навара Показати IP 18 Червня 2015 11:48
Ти "молодець"! Завдяки таким оленям як ти фальшиві " інваліди " та "волонтери" полятьс сотнями по всіх містах України!
123 до Навара Показати IP 18 Червня 2015 13:17
ти не переживай ти зробив добру справу. бо давав від серця. а те що цей мужчина аферист Бог йому суддя та його він і так покарав.
Ліна Показати IP 18 Червня 2015 12:01
Людина - інвалід із дитинства, і ви просто поспівчували та допомогли йому грошима. Звісно, обманювати не варто було їм, але цьому чоловіку не позаздриш.
Олег Показати IP 18 Червня 2015 12:03
Ну дав чоловік гроші це не привід ображати його.На совісті інваліда то залишиться.А Ви шановні Анатоль та Анонім тільки паскудити в соцмережах можете на більше не здатні.
Анатоль_ до Олег Показати IP 18 Червня 2015 12:06
Будь чемним зі старшими, голубе!
Аня Показати IP 18 Червня 2015 12:27
Ото дурні кидайте,кидайте аферистам гроші, хай живуть вольготно, а самі голодні і холодні сидіть. Цей інвалід більшу пенсію одержує ніж моя мма,яка важко пропрацювала на будівництві 43 роки, але не сидить і не просить грошей. Цей просто жах. Та посадіть його в КПЗ, а тепер заберіть пенсію і хай живе непотріб. А всі учасники АТО мають зарплату і допомогу також дає держава, а якщо не дасть то вони добються її і пільги всі,то чого ви так переживаєте за них. Якби це дійсно їм потрапляли ці гроші, а то наживаються аферисти.Не панькайтесь з ними. Бо скоро вся Україна буде учасникаит АТО і просити гроші,коли ви так чуйні до всіх бандюг.
Віка до Аня Показати IP 18 Червня 2015 19:01
Я також проти того щоб допомагати всяким "попрошайкам", і людям, які ходять з скриньками і ніби збирають гроші на АТО, вони дійсно заробляють іноді за день, ніж якась бабуся, що пропрацювала все життя і має пенсію за місяць. А особливо дратують ті які використовують дітей. Поприбтвала би. Але я не згідна з Вашою точкою зору щодо учасників АТО. Ви де живете? Їм їсти на фронті іноді нічого. А якби не волонтери, то вже би з голоду повмирали б. Мій сусід був в АТО. На бронежилет, каску і форму збирались усім селом. Держава чомусь не дала, як і тисячам інших. Казав, що й траву приходилося їсти. Бачив як помирають побратимами. Через стан здоров'я був вимушений повернутись додому. Думаєте він хоча б добився статусу учасника АТО? Ввімкніть телевізор: не один раз чула з екрану ТБ, як солдати казали, що якби не волонтери то землю гризли б. Ці хлопці і чоловіки позбавлені тепла оселі, місяцями не бачили рідних. Маленькі діти не знають хто такий тато, бо не бачили його 1,5 року, хто такий дідусь. Тато не бачить перших кроків синочка, не може відвести свою донецьку перший раз в школу. Вони покинули усе: роботу, бізнес, сім'ю, домівку, щоб захистити тих, хто залишився вдома, в своїй зоні комфорту. Багато хто вже не повернеться ніколи додому. В моєї подруги чоловік загинув і її донька бачила татка в останнє в 3 місяці, скоро їй 2, а татка вже ніколи не буде. І мама не може приділити їй багато часу, бо змушена підробляти то тут то там, щоб за щось її прогодувати. А ви кажете: за що їх жаліти? Їм зарплату платять...
Свідок Показати IP 18 Червня 2015 13:02
А яке відношення до бойових дій на сході має журналіст та громадський активіст Сергій Абрам, хлопчина Олександр, який пеоруч із ним на фото.... і чоловяга в камуфляжній формі без розпізнавальних знаків, який теж, як стає зрозуміло, виявив зловмисника-гастролера?????? Не виправдовую інваліда, але ряжена короста псевдо-воїнів, які засіли у Луцьку ще більша біда, ніж ці нещасні, які за рахунок АТО просять милостинню.....
Такі да! до Свідок Показати IP 18 Червня 2015 13:48
Повинно бути державне Положення про порядок носіння військової форми, щоб усякі ліві поци її не одягали і не ганьбили військовий стрій...
До Свідка до Свідок Показати IP 18 Червня 2015 15:13
САМООБОРОНА Волині
Вікторія до Свідок Показати IP 18 Червня 2015 18:56
Я також проти того щоб допомагати всяким "попрошайкам", і людям, які ходять з скриньками і ніби збирають гроші на АТО, вони дійсно заробляють іноді за день, ніж якась бабуся, що пропрацювала все життя і має пенсію за місяць. А особливо жартують ті які використовують дітей. Потребувала би. Але я не згідна з Вашою точкою зору щодо учасників АТО. Ви де живете? Їм їсти на фронті іноді нічого. А якби не волонтери, то вже би з голоду повмирали б. Мій сусід був в АТО. На бронежилет, каску і форму збирались усім селом. Держава чомусь не дала, як і тисячам інших. Казав, що й траву приходилося їсти. Бачив як помирають побратимами. Через стан здоров'я був вимушений повернутись додому. Думаєте він хоча б добився статусу учасника АТО? Ввімкніть телевізор: не один раз чула з екрану ТБ, як солдати казали, що якби не волонтери то землю гризли б. Ці хлопці і чоловіки позбавлені тепла оселі, місяцями не бачили рідних. Маленькі діти не знають хто такий тато, бо не бачили його 1,5 року, хто такий дідусь. Тато не бачить перших кроків синочка, не може відвести свою донецьку перший раз в школу. Вони покинули усе: роботу, бізнес, сім'ю, домівку, щоб захистити тих, хто залишився вдома, в своїй зоні комфорту. Багато хто вже не повернеться ніколи додому. В моєї подруги чоловік загинув і її донька бачила татка в останнє в 3 місяці, скоро їй 2, а така вже ніколи не буде. І мама не може приділити їй багато часу, бо змушена підробляти то тут то там, щоб за щось її прогодувати. А ви кажете: за що їх жаліти? Їм зарплату платять...
Сергій Абрам до Свідок Показати IP 19 Червня 2015 10:21
До чого тут відношення до бойових дій? Чоловік у камуфляжі представник громадського формування з охорони порядку Дана людина спекулює на довірі людей Збирає від імені ГО "АКСОН" як виявляється скриньки не інкасуються скільки коштів було зібрано не дізнається ніхто! Збирають таким чином на індивідульний візок, який кошує 30 тисяч. За пів року що вони збирають таких візків можна було б купити 100 штук приблизно.
несправедливо... Показати IP 18 Червня 2015 13:37
Чого гроші зі скриньок не були конфісковані і передані дійсно учасникам АТО,яким потрібна допомога,операція чи ще щось(адже цим вони й заробили - 90% людей кидали через його форму,це жахливе шахрайство на підсвідомості людей).На інвалідний візочок для сина - а він перебував на чому?Багато хто з хлопців,які повернулись без ніг і такого не мають...Обідно до сліз...
Джулія Показати IP 18 Червня 2015 14:09
Бачила вчора цього інваліда. Дійсно, камуфляж найперше асоціюється з участю в АТО. Були б кошти-теж дала б.
Йух Показати IP 18 Червня 2015 14:47
Вот поэтому-никому ни ***
(( Показати IP 18 Червня 2015 15:32
сьогодні ця компанія була біля Каравану
Олег Показати IP 18 Червня 2015 17:13
Біля цума також
12345 Показати IP 19 Червня 2015 09:28
Чому ви приципились ,якщо він інвалід то що йому грошей не треба проживи на пенсію ,не подобаеться не кидай гроші ,подивись скільки справ заводять про мородерство з нашої сторони в ато ,це патріоти які пішли захищати Україну ....Нажились там всі крім простих солдатів....Стидно,а ви люди добрі поможіть їм. А за носіння форми покарати
БОГ до 12345 Показати IP 20 Червня 2015 14:29
каліку цього треба на передову в ато посадити в візок і червоно чорним прапором обмотати бомбами обвязати і підірвати коли сепари підійдуть чому тільки здорові хлопці гинуть вони що жити не хочуть розпустили тут соплі дегенератів жаліють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus