USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

До представників німецької делегації Богдан Шиба звертався їхньою рідною мовою

20 Вересня 2009 11:36
Між Луцькою гімназією №4 та загальною школою Фріденсталь міста Герфорд (Німеччина) підписано Угоду про двостороннє співробітницво. Підписання відбулося вчора у рамках перебування німецької делегації освітян у нашому місті. В урочистостях з цієї нагоди взяв участь і Луцький міський голова. Про це 20 вересня повідомляють «Волинські Новини». За інформацією офіційного сайту Луцької міської ради, ідея співпраці із навчальними закладами Німеччини зародилась ще в 2003 році, коли делегація німецького товариства «Мости дружби в Україну» приїхала до Луцька. Ще тоді активне спілкування луцьких школярів гімназії №4 німецькою мовою з представниками делегації, справило на останніх незабутнє враження. Аби започаткована співдружність та укладені товариські стосунки міцно утвердилися, вчителі німецької мови разом із завідувачем кафедрою німецької філології Волинського національного університету імені Лесі Українки Вірою Хайдемейєр вирушили на стажування до Німеччини. Згодом було започатковано проект «Обміну школярами» з технологічним коледжем міста Герфорд. У квітні ж цього року дирекція Луцької гімназії №4 побувала в Герфорді та запросила  німецьких друзів відвідати їхній навчальний заклад. Відтак, у Луцьк прибула делегація у складі голови об\'єднання «Мости дружби в Україну», професора Крога Карла Германа, групи педагогів на чолі з директором школи Фріденсталь міста Герфорд Александром Шеком. Для гостей з Німеччини учні та вчителі гімназії №4 приготували концертно-розважальну програму, під час якої діти різного шкільного віку виконували німецькі сучасні та класичні пісні, декламували вірші, а також виконали пісню «Волинь моя...» двома мовами: українською та німецькою. А представники делегації подарували луцьким освітянам свій державний прапор, сувеніри. Вразив присутніх і Луцький міський голова Богдан Шиба, який звернувся до гостей з Німеччини їхньою рідною мовою. Він наголосив, що налагодження міжнародної співпраці між навчальними закладами є дуже важливою справою і побажав, щоб «і в нашій роботі, і в нашому житті не відчувалося ніяких кордонів...». У свою чергу, за сприяння у налагоджені міжнародних стосунків, реалізації творчих ідей, директор гімназії Олександр Мишковець вручив Богдану Павловичу Диплом почесного викладача Луцької гімназії №4. Пан Мишковець наголосив, що присутність на підписанні Угоди міського голови свідчить про неабияку важливість такої події. Дипломи почесних викладачів та радників гімназії також отримали і деякі з представників німецької делегації освітян. До речі, як зазначив директор школи Фріденсталь Александр Шек, у Луцькій гімназії №4 вони помітили багато речей, які їх приємно вразили і вони мають намір реалізувати їх у своєму навчальному закладі. Резюмуючи, німецькі та українські освітяни зійшлися на думці, що їхнє основне завдання робити молодих людей сильними особистостями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
СН Показати IP 20 Вересня 2009 11:49
Вгажає не лише німецька, а й українська мова Богдана Павловича....
дідо Показати IP 20 Вересня 2009 13:08
а магазин з пивом та сигаретами під дверима школи показали німцям?...а про побори з батьків директором гімназії розказали німцям?
dodik Показати IP 21 Вересня 2009 10:47
так після візиту у магазин, що поблизу гімназії, Шиба і заговорив, яко фріц. А мо він яку державну таємницю видав при всіх? Шредер колись говорив, що на чужу мову переходить той, кому шось від чужинця треба. Що треба від німців Шибі? ПМЖ після міських виборів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus