USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вулиці Луцька заполонили безпритульні пси. ВІДЕО

29 Серпня 2008 16:20
Голова фракції «Наша Україна» в Луцькраді Андрій Козюра ініціює ухвалення наприкінці вересня Положення про порядок утримання домашніх тварин. Про це 29 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Власне, те, якими темпами зростає кількість бездомних собак, м’яко кажучи дивує. Свого часу Андрій Козюра вже виступив ініціатором проведення «круглого столу», де презентував Положення про порядок утримання домашніх тварин. Однак відтоді справа не рухається.
Як пояснив у коментарі «Волинським Новинам» пан Козюра, проект положення він вже вніс до міськради, і, ймовірно, під час сесії наприкінці вересня депутати його розглянуть. Щоправда, до того часу відбудеться ще один, погоджувальний «круглий стіл», відповідальним за який є директор департаменту інформаційної політики мерії Олександр Пирожик.
Положення передбачає, що фахівці «Спецкомунтрансу» відловлюватимуть усіх псів, які не мають ошийників із ідентифікаційними знаками (кличка собаки, інформація про власника). Далі «друзів наших менших» відвозитимуть до притулків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
перехожий Показати IP 29 Серпня 2008 16:39
Сашко Пирожик - головний гицель. Ха-ха-ха. Олександре Вініаміновичу, хай головним буде все-таки Андрій Григорович.
Анонім Показати IP 29 Серпня 2008 16:41
А де є притулки? Чи усіх собак запустять в одни вольєр і збільшуватимуть в геометричній прогресії кількість безпритульних тварин? В Одесі створили тимчасовий притулок, куди завозять собак, стерелізують і, якщо не знаходиться господар відпускають на вулицю. Це найгуманніший і найдешевший спосіб боротьби з ростом кількості безпритульних тварин. Може й Луцьку запровадити такий механізм?
Бровко Показати IP 29 Серпня 2008 16:50
Андрій Григорович!!! Я вас трогаю?! Колеса вашої "тойоти" гризу? Нє! То і ви мене не трогайте!
Барсік Показати IP 29 Серпня 2008 17:28
У Андрія Григоровича - Кемрі. Там собі дорожче колеса гризти...
Обережний Показати IP 29 Серпня 2008 17:30
Дивіться! Псів з наступною характеристикою - не чіпайте! "Голова треугольной формы, с широкой черепной частью и скулами. Спинка носа параллельна линии лба, морда довольно глубокая. Шерсть густая, пушистая и прямая, с теплым мягким подшерстком; остевой волос длиннее, особенно густой на хвосте, свернутом кольцом на спине. Завершают облик этого шпица треугольные уши, направленные немного вперед." Це дуже древня японська порода!
Мурчик Показати IP 29 Серпня 2008 18:00
І агромний вам привєт, Андрєй Григоровіч, от многочіслєнних котов с проспекта Грушевскаго!
Богдана Показати IP 29 Серпня 2008 18:04
Хочу сказати з приводу публікації таке: по-перше, безпритульні собаки МАЙЖЕ НІКОЛИ не кусають перехожих. Пояснюю: пес - то тварина, яка охороняє свою територію, - тоді вона може й штани полатати, і вгризти. У випадку ж безпритульності - охороняти нічого і нікого, та й нема за що... Це - глибоко нещасні тварини, які бояться людей. За винятком тих, які тільки-но "завдяки" людині почали бродити. Вони навіть іще вірять людям, вдивляються в очі перехожих - а раптом ітиме господар, а раптом я тобі сподобаюсь і ти мене візьмеш... Вонине усвідомлюють, що людина жорстока і нікому вони не потрібні, не відають, що чекає завтра... І пів-біди, коли на вулиці тепло. В Богдана Гончарука є фото засипаного снігом пса, який клубочком скрутився на каналізаційному люці - лише там тепло... Тому безпритульні собаки - винятково вина людей. Тому Положення про порядок утримання домашніх тварин - це добре, але воно вирішує не все. Бо, і це вже по-друге, притулок для собак створили... І що далі? Хтось займається його утриманням? Чи хтось шукає (так, шукає! а не виловлює!) безпритульних псів, аби хоч якось згладити людську вину і забезпечити їх їжею та сховати від непогоди? Волонтери... Але на скільки їх вистачить? Де їм брати харчі для підопічних? Це можна організувати, але цього не робиться...
Микола Показати IP 30 Серпня 2008 21:49
Бездомні собаки - переносники сказу, глистів та іншої зарази. Дай Вам всім Боже, щоб ні Вам, ні Вашим дітям не довелося відчути можливість зараження цим, бо повірте може бути і летальний випадок.Це я Вам, як медик стверджую.
Богдан Шиба Показати IP 30 Серпня 2008 21:58
Думаю, що права бездомних тварин забезпечуються не в тому, що вони по вуличних смітниках тиняються. Треба їх у притулок,а там і їжа їм знайдеться, і заразу виведуть, і швидше власник знайдеться... І вовки ситі і вівці цілі!
Анонім Показати IP 31 Серпня 2008 12:23
це шо, в натурі шиба каменти пише?
Анонім Показати IP 4 Вересня 2009 16:11
До яких притулків? Хай ЗБУДУЮТЬ спочатку притулок!!!! Я там була і бачила зруйнований корівник і тендітних дівчат, які відрами їжу возять! А такі панове як шановний Козюра тільки балакати вміють:(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus