USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Апеляційний суд залишив під вартою підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної

27 Жовтня 2016 15:10
Суд відмовив у задоволенні апеляції щодо обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для Назара Статочнюка, якого підозрюють у жорстокому вбивстві 16-річної Катерини Литкіної. Тим часом прокуратура встановлює що було знаряддям вбивства та збирається викликати із-за кордону іншого учасника подій Максима Терлецього.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель Каті сколихнула весь Нововолинськ. Жителі міста кілька разів збиралися на мітинги, вимагаючи об'єктивного розслідування. У поліції вже є підозрюваний, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину. 20 серпня оголосили про підозру місцевому жителю Назару Статочнюку у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці. Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця КатериниМаксима Терлецького,який наразі перебуває у Словенії, і його поліція допитала по Скайпу. У слідства поки немає доказів, аби оголосити Максимові про підозру, а словенські правоохоронці не вбачають підстав для екстрадиції.

Під час слухання адвокат підозрюваного Віктор Шостак просив суд змінити міру запопіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт або під відповідальність батьків, мотивуючи це тим, що Назар Статочнюк отримує погрози від в’язнів слідчого ізолятора та перебуває під постійним тиском.
А оскільки, на переконання адвоката, його підзахисний є студентом коледжу, має тісні соціальні зв’язки, друзів та рідних та завжди повертався із-за кордону поки тривало слідство, то це характеризує його як законослухняного громадянина, який не порушить умови пом’якшеного запобіжного заходу. Адвокат навіть спробував скористатися правом відводу прокурора, проте суд не взяв це до уваги.
Натомість, сторона обвинувачення наполягала на залишенні Назара під вартою, мотивуючи це тим, що мати підозрюваного Вікторія Гуліда виставила на продаж свій бізнес та забрала документи сина з навчального закладу.

«Сім’я має намір покинути Україну як, тільки син опиниться на волі» - заявляє мати загиблої.

Своєю чергою прокурор додав, що слідству досі невідомо, що саме стало знаряддям вбивства Катерини.

«Ще готові декілька експертиз, які можуть вплинути на хід слідства. А ще ми звернулись за правовою допомогою по виклику Максима Терлецького з Словенії» - заявляє прокурор.

Нагадаємо, раніше у Луцькому міськрайонному суді Волинської області адвокат підозрюваного Віктор Шостак заявив про закривавлені шорти, вилучені під час обшуків у будинку Назара Статочнюка. Шорти належать двоюрідному брату арештованого, колишньому хлопцеві убитої Катерини Максиму Терлецькому.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГРУПА КРОВІ НА ЗНАЙДЕНИХ ШОРТАХ – ЯК В УБИТОЇ ЛИТКІНОЇ ТА ЇЇ КОЛИШНЬОГО ХЛОПЦЯ

Врешті суд виніс вирок відмовити захисту у задоволенні апеляційної скарги та залишив Назара Статочнюка під вартою до 20 грудня 2016 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus