USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку не будуть перейменовувати вулиці на честь загиблих бійців

24 Травня 2016 09:30
Вулицям Луцька не даватимуть імена бійців, загиблих на сході України.

Про це повідомила представник Українського інституту національної пам’яті на Волині Леся Бондарук, - пише Волинське агентство розслідувань.

Зокрема, вона пояснює, що така ситуація виникла через конфлікт інтересів сімей та друзів загиблих.

«Комісія ухвалила не називати вулиць іменами воїнів АТО, щоб не було сварок між батьками, родичами і їх друзями. Бо загиблих, на жаль, маємо більше, ніж вулиць, які можна перейменувати. І суперечки розпочалися не на жарт: бувало, що просто просили ту вулицю, яка подобалася ‒ без огляду як вона сьогодні називається. Натомість у Луцьку з’явиться сквер на честь захисників України, які загинули в цій війні», ‒ пояснює Леся Бондарук.

Окрім цього, вона зазначає, що у центрі Луцька на честь Євгена Сверстюка назвали вулицю.

Нагадаємо, письменник, відомий політв’язень, борець за свободу волинянин Євген Сверстюк відійшов у вічність 1 грудня 2014 року.

«А вулицю польської комуністки Ванди Василевської перейменовано на честь російської антикомуністки, яка завжди підтримувала незалежність України, ‒ Валерії Новодворської. Приємно, що в Україні є хоч одна вулиця на честь Новодворської. А в Росії – нема… Радію, що з’явилися також вулиці з іменами Миколи Куделі, Данила Шумука, Павла Пащевського, генерала Алмазова, полковника УПА Ростислава Волошина… Всього 10 вулиць і один провулок», ‒ додає Леся Бондарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 24 Травня 2016 10:01
Все простiше- не вистачить вулиць...
Анонім Показати IP 24 Травня 2016 13:11
Децентралізація для чайників: що зміниться після впровадження реформи http://dostyp.com.ua/novini/dietsientralizatsiia-dlia-chainikiv-shcho-zminit-sia-pislia-vprovadzhiennia-rieformi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus