USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

10-річну волинянку нагородили в Балоги. ФОТО

19 Вересня 2011 13:43
Серед десяти переможців Всеукраїнської акції «Герой-рятівник року» – 10-річна Марія Курилюк із села Дубечно Старовижівського району.
Дівчинку нагородили 17 вересня у Києві під час святкування Дня рятівника та 15-ї річниці МНС, – повідомили у центрі пропаганди УМНС України в області.
Нагадаємо, влітку 2011 року Марія Курилюк врятувала з водойми потопаючого 3-річного малюка.
Того дня, граючись на подвір’ї біля будинку, Марійка почула хлюпання води у ставку. Дівчинка прибігла й побачила голову хлопчика, що виринала та знову занурювалася у воду. Зрозумівши, що дитина тоне, Марія кинулась на порятунок, допомогла дитині вибратися: ухопила хлопчика за плече, підтягла до себе та доправила до берега.
10-річній дівчинці вдалося не лише витягнути з водойми малюка, але й правильно надати йому першу медичну допомогу – вона не розгубилась і почала натискати на сонячне сплетіння. Тоді 3-річний Богдан почав кашляти, а з рота потекла вода.
Нагороди переможцям вручали міністр надзвичайних справ Віктор Балога, співачка Марія Бурмака, ведуча Лариса Губіна, актор Богдан Бенюк, співак Олександр Пономарьов.
А рятівниці з Волині – президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт.
«Марійка може бути прикладом усім нам, що в наш час можна залишатися небайдужим до долі іншої людини, допомогти їй, врятувати її. Якщо у нас таке молоде покоління, то я переконаний, що в нашій державі все буде добре», – зазначив Квіт.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Софія Показати IP 19 Вересня 2011 16:01
Не перевелись ще розумні та мужні дівчатка на Волині. МоОЛОДЕЦЬ!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus