USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

10 жовтня: події, факти, дні народження

10 Жовтня 2015 00:00
День народження 10 жовтня відзначають адвокат Сергій Сафулько (на фото), доктор педагогічних наук, професор Іван Малафіїк та журналіст Михайло Щоголєв.

Професійне свято сьогодні – у працівників стандартизації та метрології України. Також сьогодні – Всесвітній день психічного здоров’я.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх, у кого день народження та професійне свято, і бажає здоров’я, достатку, злагоди. Нехай віра завжди буде сильнішою, ніж ви очікуєте.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наш хроніка:

Минулоріч у цей день вдалось «увімкнути машину часу» під час відзначення 585-ої річниці З’їзду європейських монархів у Луцькому замку.

Також, луцькі художники продавали картини заради бійців АТО. Художня виставка, під час якої кожен поціновувач мистецтва міг внести свою часточку у допомогу бійцям АТО, відбулась в Галерії мистецтв Волинської організації Національної спілки художників України.

Під загрозою було питання існування ДП «Волиньторф». До слова, середня заробітна плата на торфозаводах у селищі Маневичі та селі Прилісне Волинської області становить більше 4 тисяч гривень, а працівники на заготівлі корисної копалини в сезон отримують від 10 тисяч.

У цей день слідом за зміною керівництва Луцького прикордонного загону «свіжу кров» улито в Надбужанський відділ Прикордонної варти Республіки Польща – на кордоні з Волинню з’явився новий польський командир. Ним став полковник Вальдемар Скарбек.

Народилися:

Цього дня народилися англійський фізик і хімік, який відкрив формулу води та виміряв вагу Землі, Генрі Кавендіш, італійський композитор Джузеппе Верді, український художник, професор, основоположник бойчукізму Михайло Бойчук, український поет-неокласик Михайло Драй-Хмара (Драй), радянський актор театру і кіно Бруно Фрейндліх, французький письменник, лауреат Нобелівської премії з літератури Клод Сімон, український кінооператор Георгій Єфремов, український художник Юрій Нагулко, російський актор, режисер Пилип Янковський, українська співачка, народна артистка УкраїниНіна Матвієнко, англійська телеведуча Шерон Осборн, російський і радянський футболіст Олександр Бубнов, український хокеїст Олексій Житник, українська лижниця Марина Анцибор, російський програміст, один із творців соціальної мережі «ВКонтакті» Павло Дуров.

Сталося:

1858 — за підтримки Сполучених Штатів почалася організована озброєна боротьба за незалежність Куби від Іспанії.

1911 — У Китаї повалено монархію, Сунь Ят Сен проголосив республіку.

1918 — РНК Радянської Росії ухвалила Декрет про запровадження нової орфографії.

1919 — Верховна рада Антанти офіційно оголосила про запровадження економічної блокади Країни Рад.

1932 — У Запоріжжі запустили ДніпроГЕС ім. Леніна.

1933 — У США поступив в продаж перший у світі пральний порошок.

1940 — У Кракові створили Революційний Провід ОУН на чолі зі Степаном Бандерою.

1943 — Джордж Орвелл, британський письменник вперше вжив термін холодна війна (есей «Ви і атомна бомба»).

1964 — У Токіо почалися XVIII Олімпійські ігри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus