USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

12 лютого: дні народження, події, факти

12 Лютого 2016 00:00
День народження 12 лютого святкують колишній начальник управління інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Леонід Кирильчук (на фото) та директор сільськогосподарського приватного підприємства «Рать», екс-депутат Волинської обласної ради Віктор Шумський.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх з цим святом і бажає здоров'я, достатку й удачі.

Nfrjö cьогодні свій День народження святкує співзасновник першої рекламної агенції Луцька «Ініціал Олександр Більчук. З нагоди особистого свята друзі та колеги щиро вітають його і бажають міцного здоров'я, невичерпного натхнення у всіх творчих починаннях, щастя у всіх сферах життя, миру, позитиву та нових творчих здобутків.



Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня редакція розповідала про те, що першими за американських та європейських глядачів лучани мали змогу побачити прем’єру фільму «50 відтінків сірого».

Як відпочити в Грузії за 5 днів за 2000 гривень видання розповідало 2014 року.

Окрім того, читайте, за що луцька журналістка «побила» організатора концерту. Тоді медійниця увійшла до приміщення облмуздрамтеатру на запрошення керівництва установи, а вийшла - у супроводі міліціонерів як злісний порушник громадського спокою.

У 2013 році Волинь була першою за виробництвом молока в Україні.

Також видання повідомляло, що логотип Луцька увійшов в «Абетку» найкращих логотипів міст СНД. Тоді рейтинг склала команда дизайнерів CityBranding, відібравши кращі емблеми міст п’яти країн СНД: України, Росії, Киргизії, Казахстану та Білорусі.

Народилися:

Цього дня народилися 16-й президент США Авраам Лінкольн, англійський вчений, що створив сучасну теорію еволюції, Чарльз Дарвін, український письменник Лесь Мартович, видатний німецький композитор Ріхард Вагнер, український історик Наталія Полонська-Василенко, український письменник Іван Сенченко, український літературознавець Василь Яременко, американська кіноакторка Кристіна Риччі («Сімейка Адамсів»).

Сталося:

1829 – Олександр Пушкін завершив поему «Полтава».

1914 – перший політ літака «Ілля Муромець» конструкції киянина Ігоря Сікорського з 16 пасажирами на борту.

1918 – У Коростені Мала Рада УНР прийняла Володимирів Тризуб як великий і малий герб Української держави.

1924 – Мумію Тутанхамона вийняли з гробниці через 15 місяців після її відкриття.

1936 – У Києві відкрилася перша виставка народного мистецтва України.

1939 – Відбулися перші вибори до Сейму Карпатської України.

1946 – Вінстон Черчілль вперше промовив улюблену фразу всіх політиків: «No Comments».

1955 – Радянський уряд прийняв рішення про створення космодрому Байконур.

1960 – У Києві став до ладу перший український ядерний реактор (дослідницький ВВР-М в Інституті фізики АН УРСР — тепер в Інституті ядерних досліджень НАНУ).

1961 – перший у світі запуск автоматичної міжпланетної станції «Венера-1».

1964 – арешт в Ленінграді поета Йосипа Бродського.

1974 – У Москві заарештовано Олександра Солженіцина.

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Латвією. Демократична Соціалістична Республіка Шрі Ланка визнала незалежність України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus