USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

2-місячна донечка військових з Волині у будь-який момент може перестати дихати

27 Січня 2016 08:46
2-місячна донечка бійців АТО з Волині у будь-який момент може перестати дихати: батьки просять про допомогу, - інформує Press.центр.

У дівчинки вроджена травма - субдурально-субарахноїдальний крововилив потиличної ділянки, яку вона отримала під час пологів.

Тарас Марчук та його дружина Катерина із селища Іваничі Волинської області – кадрові військовослужбовці. Він - капітан 93-ої бригади, вона - боєць 74-го окремого розвідбатальйону, що дислокуються у Дніпропетровську. Одружилися кілька років тому, як і усі молодята мріяли про щасливе майбутнє та купу діточок.

Першим потрясінням для них стала війна на сході. Тараса мобілізували майже одразу, Катерина вирішила не полишати чоловіка і поїхала разом із ним. Стояли під Красноармійськом, Костянтинівкою, Краматорськом. Та коли Катерина завагітніла, народжувати вирішили вдома, на Волині.

- Усю вагітність дружина проходила нормально, не було жодних ускладнень чи патологій, - розповідає Тарас. – Але одного вечора, на 34 тижні вагітності у неї раптом заболів живіт. Ми негайно викликали «швидку» і поїхали до лікарні. У дитини на той момент було посилене серцебиття і медики Іваничівської лікарні вирішили «кесарити».

Проте операцію зробили лише наступного дня, бо стан дитини то покращувався, то погіршувався. Дівчинка народилася на перший погляд нормальною та здоровою – кричала, тріпотіла ручками та ніжками.

- Нам лікарі нічого не говорили, а дитину тим часом забрали в маніпуляційну, - продовжує Тарас. – Лише за хвилин 40 звідти вийшов лікуючий лікар і сказав, що немовля у важкому стані і його потрібно переводити в реанімацію до Луцька.

Виявилося, що у дівчинки, яку назвали Євою, немає вроджених рефлексів - вона не вміє смоктати, ковтати, «забуває» дихати, погано працюють нирки. 18 днів вона була підключена до апарату штучної вентиляції легень. Уже два місяці Марчуки змінюють одні лікарні іншими, реанімації, палати, лікарів, професорів, консультуються у світил медицини, сплять по-черзі, бо малюк може у будь-який момент перестати дихати.

- Зараз нам вдалося переправити нашу дівчинку на лікування в столичний ОХМАТДИТ, - продовжує Тарас. – Центр допомоги учасникам АТО допоміг нам знайти тимчасово безплатне житло у Києві. Це готель, де ми можемо залишатися ще кілька днів. Проте немало грошей потрібно і на діагностику, і на лікування. А ще на підгузки та дитяче харчування, яке теж недешеве.

Тому сім’я та волонтери звертаються до всіх небайдужих, хто може допомогти у лікуванні маленької Єви. Раді будуть будь-якій допомозі, адже лише «військової» зарплати катастрофічно бракує.

Хто може і хоче допомогти фінансово, прохання кошти переказувати на рахунок ПриватБанку: 4149 4978 4195 1926 (Марчук Катерина Вадимівна, мама дівчинки).

За додатковою інформацією можна звернутися у Центр допомоги учасникам АТО у Волинській області за телефонами: (+38066) 613 30 28, (+38093) 232 35 59.

Мирослава БЗІКАДЗЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus