USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

24 травня: події, факти, дні народження

24 Травня 2016 00:00
День народження 24 травня відзначають колишній директор Шацького національного природного парку Петро Юрчук (на головному фото) та волинська письменниця Ганна Луцюк.

Також святкують сьогодні організатор громадських заходів Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Ольга Курило та юрисконсульт Фонду Олександр Остролуцький. Колеги вітають їх зі святом, зичать мирного неба і прихильності долі. Хай життя повниться перемогами і гарними спогадами, а хороші люди завжди будуть поряд.
Ольга Курило
Олександр Остролуцький

Також 24 травня день народження святкує генеральний директор у Zayets Group corporation Павло Заєць та громадська діячка Тетяна Карпів.
Павло Заєць
Тетяни Карпів.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі цим святом і бажає міцного здоров’я, мирного неба, невичерпного натхнення та успіхів у всіх починаннях.

Сьогодні відзначають Європейський День Парків та День слов’янської писемності і культури.

Цього дня 1940 року у Луцьку народився український поет-шістдесятник, художник Кость Шишко. Його не стало 2002 року.

Іменини за православним календарем святкують Осип, Кирило, Олександр, Мефодій, Ростислав та Никодим.

Наша хроніка:

Торік на Волині відбулися автоперегони. Змагання з дрег-рейсінгу серед професіоналів та початківців відбуваються на території аеропорту, що у селі Крупа.

У 2014 році самопроголошені Донецька і Луганська «народні республіки» підписали документ про об'єднання в складі так званої єдиної держави «Новоросія».

А 24 травня 2010-го ми інформували, що Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет в селі Липини освятив дзвони у новозбудованій церкві Святої Трійці. Патріарх відвідував Воинь із пасторським візитом нагоди престольного свята Троїцького кафедрального собору.

Цього дня 2009 року у рамках другого фестивалю традицій та звичаїв країн-членів Європейського Союзу «Євробачення» у Замку Любарта луцькі школярі показали городянам та іноземним гостям культурні традиції країн Європи. Школярі представили традиції 13 країн-членів Євосоюзу.

Народилися:

24 травня народилися польсько-німецький хімік і фізик Габріель Фаренгейт, французький революціонер, лікар і публіцист Жан Поль Марат, визначний український і радянський лікар-патофізіолог, президент Академії наук України Олександр Богомолець, український композитор, хоровий диригент і музично-громадський діяч Кирило Стеценко, американський мільярдер, засновник однієї з найбільших газетних імперій Семюель Ньюхауз, письменник, лауреат Нобелівської премії Михайло Шолохов, український радянський поет, прозаїк, журналіст Іван Нехода, український письменник Михайло Стельмах («Хліб і сіль», «Кров людська – не водиця», «Велика рідня», «Правда й кривда»), поет, лауреат Нобелівської премії Йосип Бродський, український рок-музикант Олег Скрипка, українська гімнастка Оксана Скалдіна, українська співачка, переможниця «Євробачення-2004» Руслана Лижичко, український спортсмен – стрілець із лука Віктор Рубан.

Сталося:

1844з Вашингтона в Балтімор відправлена перша телеграма азбукою Морзе.

Телеграфну азбуку назвали за ім'ям Семюела Морзе, який розробив систему відтворення графічних знаків комбінацією крапок і тире. За одиницю часу приймається тривалість однієї точки. Тривалість тире дорівнює трьом точкам. Пауза між елементами одного знака — одна точка, між знаками в слові — 3 точки, між словами — 7 точок. Була названа на честь американського винахідника Семюеля Морзе, який запропонував її в 1838.

1956в Лугано пройшов перший конкурс пісні Євробачення, в якому брали участь 14 представників семи країн Європи.

Щорічний пісенний конкурс «Євробачення» проводиться з 1956 року між країнами-членами Європейської Мовної Спілки. Менеджмент конкурсу з української сторони здійснює Національна телекомпанія України. Загальну координацію цього міжнародного конкурсу здійснює Європейська Мовна Спілка, ЄМС (European Broadcasting Union). Найбільшою концертною спорудою в історії Конкурсу на цей час є стадіон Parken у Копенгагені, який прийняв глядацьку аудиторію з близько 38 000 людей, коли Данія приймала Євробачення у себе у 2001 році. Найменшим містом проведення в історії конкурсу було ірландське містечко Мілстріт з 1 500 населення, яке приймало Конкурс 1993 року.

1999унаслідок вибуху на шахті імені Засядька в Донецьку загинули 39 людей
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus