USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

26 червня: дні народження, події, факти

26 Червня 2016 00:00
День народження 26 червня відзначає волонтер, громадський активіст, координатор групи «Захисти Волинь - Збережи Україну» Роман Мартинюк (на головному фото), джазовий бард-піаніст Сергій Шишкін, керуючий справами Рожищенської районної ради Волинської області Анатолій Матвійчук.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх і бажає здоров’я, добробуту та успіхів.

Також з днем народження свого директора Валентина Цейка вітає колектив компанії «Портал Укрбізнес». Він бажає йому подальших успіхів, великих досягнень, надійних партнерів та реалізації міжнародних проектів.



Окрім того, сьогодні день народження святкує тренер ХК «Спарта» Павло Мажар. Рідні та друзі вітають його з днем народження та бажають міцного здоров’я, наснаги та оптимізму, талановитих і наполегливих учнів, ще більше перемог та злетів, гарних уболівальників та спортивного довголіття.



Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Андрій, Ганна, Арсеній, Іван, Марія, Петро, Степан, Тимофій, Юліан.

Також сьогодні у світі відзначають Міжнародний день на підтримку жертв катувань, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1997 році.

Наша хроніка:

Минулоріч цього дня фінансування Програми матеріально-технічного забезпечення військових Волині на 2015-ий рік змінили з 8,5 мільйона гривень до 16,6 мільйона

2014 року 26 червня ми публікували фото з «Майдану», які підкорили світ. Фото подій, що відбувались у Києві на Майдані Незалежності, принесли фотографу з України перемогу у престижному конкурсі.

2013 року в цей день кубок з пляжного гандболу вибороли волиняни. Кубковий турнір в столиці України зібрав 6 команд: «Легіон ХХІ» (Київ), «Ятрань» (Кіровоград), НАУ (Київ), Волинська область, «Хуст» (Закарпатська область), Вінниця.

А у Франції показали новий логотип Євро-2016. Логотип чемпіонату Європи 2016 року, який відбудеться у Франції, презентували у Парижі.

Також цього дня Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у Луцьку хочуть встановити пам'ятник «волинянці». В обласному центрі планували поставити на чільне місце «бойову машину Волині».

А 26 червня у 2012 році центр Луцька перетворили на центр русифікації. Матчі, які транслювалися в центрі Луцька на КІА Fan Fest, озвучувалися російською мовою.

Також в цей день писали про те, що архелоги на Волині знайшли 1000-літнього ангела. Археологи під час розкопок у Шацьку на Волині виявили унікальні знахідки часів Київської Русі.

Народилися:

Цього дня народилися англійський фізик Вільям Томсон, ірландський драматург Бернард Шоу, червоний латвійський командир, комісар Червоної армії часів громадянської війни Ян Фабриціус, німецький авіаконструктор Віллі (Вільгельм) Мессершміт, американський музичний продюсер Том Паркер (Андреас ван Куйк), англійський інженер, винахідник системи пам'яті для перших комп'ютерівФредерік Вільямс, радянський кінорежисер Володимир Мотиль («Біле сонце пустелі», «Зірка чарівного щастя»), американський фізик Роберт Річардсон, український політик, народний депутат IV-VI скликань, засновник і президент Української енергетичної асоціації Олександр Гудима, радянський і естонський естрадний співак Йак Йоала («Лаванда», «Я тебя рисую»), український юрист і політикОлександр Задорожній, російський опозиціонер, співвласник і голова нафтової компанії «ЮКОС» Михайло Ходорковський, український музикант, композитор, басист рок-групи «Мертвий півень», клавішник групи «Ґорґішелі» Олег «Джон» Сук, український політик і підприємець, міністр транспорту і зв'язку Костянтин Єфименко, українська фігуристка Ірина Мовчан.

Сталося:

1919створено Комсомол України.

Ленінська Комуністична Спілка Молоді України (ЛКСМУ) – всеукраїнська молодіжна організація, що існувала у 1919-1991 роках та з 1997 року і працює під керівництвом Комуністичної Партії України. ЛКСМ України засновано 26 червня 1919 року.

В 2011 році при підтримці Центрального Комітету Комуністичної Партії України та Міністерства Освіти і Науки України ЛКСМУ розпочав процес відродження Піонерської Організації України та процес легалізації Обласних, Міських та Районних Піонерських Організацій по всім Регіонам України. В основу відродженої Піонерської Організації покладена оновлена ідеологія Дитячого Комунізму, повністю адаптованого до сучасних умов демократії та ринкових відносин.

1925прем'єра в Голлівуді фільму Чарлі Чапліна «Золота лихоманка»

Чаплін визнаний як один з найкращих коміків в історії світового кіно, тричі нагороджений премією «Оскар».

Він грав ролі, писав сценарії, продюсував власні фільми. Чаплін був одним з класиків ери німого кіно. За свою кар'єру, яка тривала понад 65 років, він пройшов шлях від вікторіанських сцен британських мюзик-холів, до Голлівуду – центру світового кіномистецтва.

2006у Кельні відбувся матч 1/8 фіналу Чемпіонату світу з футболу Україна-Швейцарія.

Після того, як гра закінчилася внічию 0:0, долю путівки до чвертьфіналу вирішували післяматчеві пенальті. У цьому матчі в серії післяматчевих пенальті з рахунком 3:0 перемогла збірна України. Одним із героїв матчу став голкіпер Олександр Шовковський.

Таким чином, збірна України досягла найбільшого успіху на мундіалі – вийшла до чвертьфіналу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus