USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

27 листопада: події, факти, дні народження

27 Листопада 2014 00:00
27 листопада день народження відзначають заступник начальника управління з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту ДСНС України у Волинській області Микола Кревський, директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк та актриса Світлана Органіста (на фото).

Іменини за православним календарем святкують Григорій, Федір, Сергій та Пилип.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року редакція показала хроніку луцького Майдану в цей день. Фоторепортаж дивіться ТУТ.

Окрім того, видання писало, як Кварцяному бачиться розвиток футболу на Волині. Головний тренер розповів про перспективи розвитку масового футболу та проблеми українського дитячого спорту.

У 2012 році писали про американку, яка створює унікальні роботи. Художниця творить оригінальні картини, випалюючи малюнок на дереві.

У 2010 році в світі вперше створили авто для карликів. Такі автомобілі випустив бразильський підрозділ автоконцерну Volkswagen.

Народилися:

27 листопада народилися шведський астроном, геолог і метеоролог Андерс Цельсій, українська письменниця Ольга Кобилянська, український вчений у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів Борис Патон, австрійський письменник, мандрівник Стефан Цвейґ, український громадсько-політичний діяч Володимир Янів, українська письменниця і перекладачка, кіносценарист Зінаїда Тулуб, український письменник-фантаст Олесь Бердник, французький антрополог, етнограф, соціолог і культуролог, засновник школи структуралізму в етнології Клод Леві-Строс, поет, музикант, лідер групи «Акваріум» Борис Гребенщиков, політик Юлія Тимошенко, китайський та американський кіноактор, майстер бойових мистецтв, інструктор і актор бойового кіно Брюс Лі, американський гітарист, співак і композитор Джимі Хендрікс, український графік, скульптор i маляр Яків Гніздовський, український поет Григорій Чупринка, почесний президент львівського футбольного клубу «Карпати» Петро Димінський, українська біатлоністка, п'ятиразова призерка чемпіонатів світу Оксана Хвостенко.

Сталося:

1893 — у Львові відбулася прем'єра п'єси Іван Франка «Украдене щастя», постановку здійснив Кость Підвисоцький, який і виконав роль Миколи Задорожного. Анну грала Антоніна Осиповичева.

1895 — Альфред Нобель підписав свій заповіт, по якому його майно поступає до фонду Нобелівської премії.

1897 — ввели в експлуатацію Єнакієвський металургійний завод — одне з найстаріших металургійних підприємств України.

1918 — відбулося перше установче спільні збори Української Академії Наук, на яких президентом Академії було обрано Володимира Вернадського, секретарем — Агатангела Кримського.

1937 — у віці 73 років «народний патріарх» митрополит Василь (Липківський) розстріляний за вироком «трійки» НКВД.

1943 — Битва підрозділів УПА з 2 німецькими дивізіями у Чорному лісі.

1971 — радянська автоматична станція Марс-2 зробила посадку на Марсі.

1992 — у Відні пожежа охопила палац Гофбург. Від вогню постраждали Великий і Малий зали, де в 1814-15 роках проходили засідання Віденського конгресу, два гобелени 18 століття, але пожежникам вдалося врятувати палац.

1997 — газета «Всеукраинские ведомости» оприлюднила матеріал про злочинні фінансові махінації фірми «Республіка», очолюваної І. Бакаєм, та про мільйонні збитки, що зазнала держава через діяльність цього підприємства. Особи, що винні у скоєнні злочину, досі не покарані.

2004 — Верховна Рада України на позачерговому засіданні визнала результати повторного голосування на виборах Президента 21.11.2004 такими, що не відображають повною мірою волевиявлення народу і є недійсними. За прийняття такого рішення проголосувало 323 депутати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus