USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

28 березня: дні народження, події, факти

28 Березня 2015 00:00
Сьогодні день народження у журналістки Ольги Охремчук.

Окрім того, день народження святкує автомеханік сервісу з ремонту паливної апаратури дизельних двигунів у Луцьку Олександр Куліш (на фото). Свого коханого чоловіка вітає дружина Марічка. Зичить миру і побільше добра на щодень, ясного неба і впевнених перемог.

Інформаційне агентство Волинські Новини приєднується до привітань. Бажає здоров’я, достатку й успіхів у всіх починаннях.

Іменини за православним календарем святкують Михайло, Тимофій, Олексій, Мануїл та Олександр.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Про те, що Луцьк - найзатребуваніше європейське місто серед туристів видання писало минулого року.

У 2013 році у Луцьку презентували перший український технотрилер.

А у 2012 році Волинські Новини повідомляли, що у центрі Луцька руйнується пам'ятка архітектури. Споруда датується початком ХХ століття.

Народилися:

У цей день народилися чеський мислитель, педагог, письменник Ян Амос Коменський, український політичний діяч Юрій Шухевич, український військово-політичний діяч Іван Андрух, український геолог Микола Ладиженський, діяч ОУН Микола Сціборський, один із найвпливовіших математиків двадцятого сторіччя Александр Гротендік, український історик, археограф, архівіст і генеалог Вадим Модзалевський, американський політолог, соціолог і державний діяч Збігнєв Бжезинський, український оперний співак (баритон) Дмитро Гнатюк, американська співачка італійського походження Леді Ґаґа (Джоанна Стефані Джерманотта).

Сталося:

1910В Марселі у повітря піднявся перший в світі гідроплан.

Після широкого поширення гідролітаків (у першу чергу - великих літаючих човнів) на регулярних далеких лініях в 30-х 40-х роках ХХ століття вони були витіснені з цих маршрутів літаками наземного базування - спочатку гвинтовими, а потім і реактивними. Причиною тому стало кілька чинників: поява нових літаків великої дальності, повоєнний розвиток світової аеродромної мережі, а незабаром - і вихід на далекі авіалінії реактивних пасажирських машин, радикально переважаючих літаючі човни по швидкості і висоті польоту. Гідролітаки зайняли свою нішу в авіації загального призначення і продовжують широко експлуатуватися на місцевих авіалініях-в першу чергу, у важкодоступних місцях, де будівництво аеродромів неможливо або недоцільно, але при цьому є водойми, придатні для експлуатації гідролітаків.

1964 - Лондонський Музей воскових фігур мадам Тюссо оголосив, що члени гурту «The Beatles» стануть першими рок-музикантами, чиї фігури з'являться в експозиції музею.

Перша виставка воскових робіт Філліпа Кертіса відбулася в 1770 і користувалася великим успіхом. У 1776 виставка відбулася в Пале-Рояль в Парижі. Наступна виставка на бульварі дю Тампль в 1782 з'явилася попередником Кабінету жахів. У 1777 Марія Тюссо створює свою першу воскову фігуру (Вольтер), а потім пішли Жан-Жак Руссо,Бенджамін Франклін. Під час французької революції вона зробила посмертні маски королівського роду. Після смерті в 1794 Філліпа Кертіса його колекція переходить до Марії Тюссо. У 1802 Марія Тюссо переїжджає в Лондон. У зв'язку з англо-французької війною Марія Тюссо і її колекція не можуть повернутися до Франції і вона змушена була подорожувати по Великобританії і Ірландії. В 1835 була заснована перша постійна виставка на Бейкер-стріт в Лондоні .

1930 — у Туреччині замість грецьких назв міст Константинополь і Ангора були затверджені офіційні турецькі назви — Стамбул і Анкара.

2004 — в ніч з 28 на 29 березня, разом із переходом на літній час стартувала Громадянська кампанія ПОРА!

2008 — Українська Вікіпедія сягнула межі в 100 000 статей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Березня 2015 00:11
Люди ви що?! Сьогодні день народження у чудового українського співака ДМИТРО ГНАТЮКА!!!
Анонім Показати IP 28 Березня 2015 13:30
А ще сьогодні день народження у Станіслава Вознюка! Вітання щирі від колег!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus