USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

28 січня: дні народження, події, факти

28 Січня 2015 00:00
День народження 28 січня відзначають головний редактор Інформаційного агентства Волинські Новини Альона Трохимчук (на фото), тренер фітнес-клубу «Спорт-лайн» Олена Чирук, колишній начальник Управління СБУ у Волинській області Володимир Мельникович, легендарний колишній нападник луцької «Волині» Володимир Мозолюк та захисник основного складу Гал Шіша.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх і бажає здоров’я, натхнення та усіляких гараздів. Мирного неба, побільше добра і гарних людей поряд.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

У 2014 році видання дізнавалось думки волинян з приводу зміни влади. Заяви про відставку голів Волинської обласної ради, облдержадміністрації, райрад неоднозначно сприймалися мешканцями Волині.

У 2013 році редакція розповідала, що футболісти ФК «Волинь» отримали «срібло». Тоді захисники Віталій Приндета та Олександр Насонов повернулися з Кубку Співдружності, що відбувався у Санкт-Петербурзі, з медалями. Гравці «Волині» виступали на турнірі у складі збірної України U-21 і доволі успішно дійшовши до фіналу.

Про банкіра, який робить літаки-винищувачі читайте в матеріалі Волинських новин за 28 січня 2012 року. У Волинському регіональному музеї українського війська та військової техніки тоді презентували виставку міні-копій літаків-винищувачів часів Другої світової війни з колекції Валерія Гнатюка.

Народилися:

28 січня народився перший космонавт незалежної України, генерал-майор Збройних сил України Леонід Каденюк. Цього дня також народилися визначний польський та американський піаніст і музично-громадський діяч єврейського походження Артур Рубінштейн, українська радянська співачка, народна артистка СРСР Лариса Руденко, патологоанатом, бактеріолог, епідеміолог Володимир Високович, американський біохімік, лауреат Нобелівської премії з медицини та фізіології 1968 року Роберт Вільям Голлі, український важкоатлет, дворазовий олімпійський чемпіон у суперважкій категорії Леонід Жаботинський, радянський футболіст, захисник московського «Торпедо» і збірної СРСР Віктор Шустиков, голландська фігуристка Шаук'є Дейкстра, французький державний і політичний діяч, президент Франції з травня 2007 року Ніколя Саркозі, італійський футболіст, воротар Джанлуїджі Буффон, американський кіноактор Елайджа Вуд («Володар перснів», «Вічне сяйво чистого розуму», «Місто гріхів»).

Сталося:

1644 - французький актор Жан Поклен вперше підписався псевдонімом «Мольєр».

1796 – у складі Росії створені Волинська, Київська, Малоросійська, Новоросійська і Подільська губернії.

1820 – російська навколосвітня експедиція під керівництвом Фаддея Беллінсгаузена і Михайла Лазарєва на шлюпах «Восток» і «Мирний» відкрила Антарктиду.

1855 – Панамською залізницею від Атлантичного до Тихого океану пройшов перший локомотив.

1906 – у Санкт-Петербурзі відкрилися жіночі політехнічні курси - перший у Росії вищий технічний навчальний заклад для жінок.

1919 – ухвалена тимчасова конституція Української Народної Республіки, після чого Директорія України переїхала з Києва до Вінниці.

1929 – у Відні почався 1-й Конгрес українських націоналістів, на якому була створена ОУН.

1933 - мусульманин Чаудрі Рехмат Алі, студент Кембриджу, вигадав назву для країни Пакистан (буквально – «Країна чистих»).

1935 – Ісландія стала першою західною державою, яка легалізувала медичні аборти.

1956 – Елвіс Преслі вперше виступив по телебаченню. Він заспівав пісню «Готель розбитих сердець», яка незабаром стала хітом.

1965 – парламент Канади затвердив нинішній дизайн державного прапора.

1986 – через 73 секунди після злету на висоті 14020 метрів вибухнув американський космічний човник «Челленджер». Загинули семеро астронавтів, у тому числі двоє жінок.

1992 – національний синьо-жовтий стяг Верховною Радою України затверджено Державним Прапором України.

2003 – у ході зустрічі президентів Росії та України Володимира Путіна і Леоніда Кучми підписано Договір про російсько-український державний кордон, який зафіксував сухопутну його частину і підтвердив, що Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами кожної з країн.

2010 – президент України Віктор Ющенко визнав воїнів УПА учасниками боротьби за незалежність України. Про це йшлося в указі про ушановування учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Віктор Показати IP 28 Січня 2015 01:06
Альона Трохимчук я тебе кохаю..... Будь-ласочка, добави у друзі.....)))) в будь-яких соц.-мережах...
Sieger до Віктор Показати IP 28 Січня 2015 11:35
А чого так слабо? Лише кохаєш? Треба було прямо тут і одразу пропозицію руки і серця зробити. Зараз це модно робити онлайн, так само приблизно, як і пити горілку по Скайпу.
123 до Sieger Показати IP 28 Січня 2015 12:41
Так, не треба мені тут про горілку по Скайпу! Я навіть спеціальна соцмережа, яка дозволяє це робити!
Sieger до 123 Показати IP 28 Січня 2015 13:26
А що, маєш негативний досвід? Чи то перепив, чи то інтернет пропав під час процесу і тому недоперепив? ;-)
2015 до Sieger Показати IP 28 Січня 2015 16:17
Альона- а Ви популярна!!!.В 1;06 зізнаватись в коханні ,знаючи де вас можна знайти, і всі ваші тел.є на сайті- дисонанс якийсь ....або піар)З Днем Народження!!!
ЦУМ Показати IP 28 Січня 2015 18:20
Я ось неможу второпати. І дівчина гарна і розумна і українка, але чому ж АЛЬОНА????? Чому ви таке москальське ім"я собі взяли?
коля Показати IP 28 Січня 2015 18:43
бо таке ім"я дали при народженні, уяви, але є Анна і Ганна, так само Альона і Олена

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus