USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

29 жовтня: події, факти, дні народження

29 Жовтня 2016 00:00
Сьогодні святкує день народження лучанка Наталка Борисюк (на головному фото).

Гарну дівчину, мудру жінку та хорошу подругу вітають близькі, і, власне, особливо Інформаційне агентство Волинські Новини! Бажаємо здоров'я, щастя, життєвих успіхів і перемог, цікавих зустрічей і добрих друзів, любові, позитиву і натхнення. Нехай кожен новий день буде сповненим сонячним настроєм, приємними сюрпризами та яскравими емоціями!

Також день народження 29 жовтня відзначає депутат Шацької районної ради Володимир Голядинець. ІА Волинські Новини вітає його та бажає міцного здоров’я, невичерпної наснаги, мирного неба і щедрих дарунків долі. Вдалих рішень та успіхів у всіх починаннях!
Володимир Голядинець
Володимир Голядинець
Іменини за православним календарем відзначають Георгій, Леонтій, Олексій, Іван, Євгеній та Євпраксія.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік у Луцьку презентували світові бестселери. Львівське видавництво «Літопис» презентувало у Луцьку переклади світового бестселера керівника Google Еріка Шмідта «Новий цифровий світ» та книги відомого на весь світ фізика-теоретика Мічіо Кайку «Фізика майбутнього».

Три роки тому у цей день редакція розповідала про волинянина, який розвиває у Луцьку світову субкультуру. Максим Лопахтін імітує біти та мелодії за допомогою артикуляцій органами рота.

Окрім того, фоторепортаж чарівного нічного Луцька від Волинських Новин можна подивитися тут.

Також у 2013 році в цей день видання повідомляло про перемогу волинянина на міжнародних змаганнях. Спортсмен з Волині привіз «бронзу» із Всесвітньої олімпіади єдиноборств.

А у 2012 році у Луцьку визначили переможців соцреклами. Тоді на конкурс надійшло 52 роботи у 5 номінаціях: друкована продукція; відеоролик; аудіоролик; макет для зовнішньої реклами; соціальна реклама ручної роботи.

Також 29 жовтня видання показало історію Windows в скріншотах. У мережі з'явилися дані, як з роками мінявся інтерфейс найпопулярнішої операційної системи.

А Федерацію хокею України очолив волинянин. Тоді президентом Федерації став уродженець Ковельського району Анатолій Брезвін.

Окрім того, редакція розповідала про «креативи» на виборчих дільницях. У 2012 році голосування на виборах до Верховної Ради не обійшлося без курйозів. Деякі виборці «прикрасили» свої бюлетені різними написами.

У 2008 році лучанка здобула перемогу у міжнародному фестивалі аматорського кіно. Тоді перше місце здобула Світлана Зозуля із стрічкою «Рожеві Квіти».

Народилися:

29 жовтня народилися іспанський мореплавець, першовідкривач Америки Христофор Колумб, радянський фізик Абрам Йоффе, німецький політичний діяч Йозеф Геббельс, харківський конструктор танків Олександр Морозов, український яхтсмен, срібний призер Олімпійських ігор Родіон Лука, американська акторка Вайнона Райдер, німецький політичний діяч та дипломат Франц фон Папен, французький футболіст Робер Пірес, польський поет Збігнєв Герберт.

Сталося:

1187 – Папа Римський Григорій VIII видав буллу Audita tremendi, що закликала до Третьго хрестового походу.

1863 – у Женеві (Швейцарія) під час міжнародної конференції заснували Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

1914 — Перемога українських січових стрільців в бою на горі Ключ під Сколе.

1923 – заснування республіки Туреччини.

1945 – в Нью-Йорку вперше поступили в продаж кулькові ручки (через 57 років після отримання патента).

1998 – в США запустили в космос найстарішого астронавта Джона Гленна (у віці 77 років та 103 днів).

2011 – у Львові відкрили стадіон «Арена Львів».

2012 – Microsoft презентувала мобільну операційну систему Windows Phone 8.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus