USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

3 травня: дні народження, події, факти

3 Травня 2016 00:00
Сьогодні святкує день народження прес-секретар УСБУ у Волинській області Михайло Баранов (на фото) та луцький музикант і радіоведучий Юрій Кльоц та напівзахисник ФК «Волинь» Олег Гуменюк.

Увесь колектив ФК «Волинь» щиро вітає тебе, Олеже, із днем народження, бажає перемог у житті та на футбольному полі, насолоди від життя та гарного здоров`я!

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом. Бажає мирного неба, побільше добра і гарних новин на щодень.

3 травня за рішенням ЮНЕСКО відзначають Всесвітній день свободи преси. 1991 року у Намібії підписали «Віндгукську декларацію», яка закликала уряди держав усього світу забезпечувати свободу преси та її демократичний характер.

Іменини за православним календарем сьогодні святкують Гаврило, В’ячеслав, Григорій та Олександр.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у Луцьку розпочався перший день фестивалю вуличної їжі «LutskFoodFest», на якому встановили кулінарний рекорд - виготовили найважчу в Україні ковбасу.

У 2014 волиняни висадили гай Небесної Сотні поблизу Єрусалима.

У 2013 році в столиці зробили фонтан із писанок. Тоді у Києві відбулася виставка писанок з усієї України.

Народилися:

Цього дня народилися італійський мислитель, філософ, політичний діяч Нікколо Макіавеллі, французький парфумер, який придумав випускати аромати серіями – духи, одеколон і мило з тим самим запахом, Франсуа Коті, французький органіст, піаніст, композитор Марсель Дюпре, український поет і прозаїк Тодось Осьмачка, український актор театру й кіно Микола Яковченко (Прокіп Сірко в кінокомедії «За двома зайцями»), анлійський рок-музикант, гітарист гурту «Sex Pistols» Стів Джонс.

Сталося:

1880відкрито перший в Україні львівський кінний трамвай Львівський трамвай – система електричного трамваю Львова, єдина в Західній Україні трамвайна система, найбільша серед вузькоколійних трамвайних систем України. З 1880 по 1908 роки використовувалася кінна тяга, з 1894 – електрична. Це перша на території сучасної України система кінного трамваю. Найбільшого розквіту досяг напередодні Другої світової війни, коли був основним транспортом міста; з середини 20 століття поступово втрачає позиції. Станом на 1 січня 2011 року налічує 9 маршрутів і експлуатується комунальним підприємством «Львівелектротранс». У 2010 році на трамваї припадало 24,3% пасажирських перевезень у місті. Планується, що в майбутньому трамвай стане пріоритетним видом транспорту у Львові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
БРАТІК Показати IP 3 Травня 2016 15:52
ВІТАЮ З ДНЕМ ІМЕНИН ЧУДОВУ СЕСТРИЧКУ Дубенчук Людочку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus