USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

30 вересня: події, факти, дні народження

30 Вересня 2016 00:00
День народження 30 вересня відзначають тимчасовий виконувач обов'язків начальника ГУНП у Волинській області Петро Шпига (на фото), заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Волинської облдержадміністрації Галина Дика та колишній ректор Луцького біотехнічного інституту Міжнародного науково-технічного університету Григорій Стеценко, заступник Нововолинського міського голови Андрій Сторонський та артист Волинського народного хору, заслужений артист України Ярослав Дричик.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає здоров’я, успіхів, досягнення професійних вершин. А ще – миру і добрих новин.
Андрій Сторонський
Андрій Сторонський
Також день народження святкує сьогодні і лучанка Ірина Семенюк. Рідні та друзі вітають дівчину зі святом і зичать завжди бути веселою, усміхненою і радіти життю!
В Україні сьогодні відзначають День бібліотек та День усиновлення, у світі – Міжнародний день перекладача та День глухонімих.

Також сьогодні - Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік ми дізнавалися, чому ж українські військові роблять татуювання. Тризуби, прапори, козаки, крилаті вислови та вишиванки - те, що дедалі частіше з'являються на шкірі захисників України.

У 2014 у цей день ІА Волинські Новини повідомляло, що лучанин став першим українським студентом із синдромом Дауна. До слова, 19-річний Богдан Кравчук з Луцька планує стати не меньш відомим аніж іспанець Пабло Пінеді. Пабло, з таким ж діагнозом як і у Богдана, не тільки успішно закінчив ВНЗ, а ще й став викладачем університету.

Також волинянка стала найкращою спортсменкою України в першому осінньому місяці. Нею визнали чемпіонку світу з вільної боротьби Юлію Ткач, добре відому борцівському світу під своїм дівочим прізвищем – Остапчук.

30 вересня 2013-го лучани перемогли на «Червоній руті». Луцький гурт VISCULA визнали лауреатом у номінації «популярна музика» на всеукраїнському музичному фестивалі.

А у 2012 році абсолютну перемогу привезли додому лучани з автоперегонів. Усі призові місця на третьому етапі гран-прі з автоперегонів «ралі-крос» вибороли представники обласного центру Волині.

У 2011 році видання публікувало статистику, згідно з якою 14 % українців працюють не в Україні.

Чотири роки тому волинські важкоатлети встановили рекорди на чемпіонаті світу. Троє волинян – учнів обласної школи вищої спортивної майстерності – були у складі національної збірної команди України, яка брала участь у чемпіонату світу з важкої атлетики у турецькому місті Анталія.

Народилися:

Цього дня народилися український публіцист, історик, філософ, фольклорист, громадський діячМихайло Драгоманов, український письменник, журналіст Федір Заревич, український композитор, диригент, педагог, скрипаль, громадський діяч Ярослав Барнич, український правозахисник, колишній дисидент та політв'язень, громадський діяч, психіатр Семен Глузман (на фото), українська актриса Катерина Лучицька, український кінооператор Григорій Александров, італійська актриса й модель Моніка Белуччі, український футболіст Олександр Грицай.

Сталося:

1933 — Перший радянський стратостат «СРСР» встановив світовий рекорд, досягнувши висоти 19 кілометрів.

1942 — У Краснодоні створено підпільну комсомольську організацію «Молода гвардія».

1945 — Перемога підрозділів УПА під Угневим над військами НКВД.

1992 — Відправлено у відставку прем'єр-міністра України Віталія Фокіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 30 Вересня 2016 00:18
Не шановний Петро Петрович , як Ваші думки по стан злочинності про підопічних.Чи може вам соромно зо своі вчинки під час атестації.хто крім Лапіна та самооборони буде вітати, чи сняться Вам справжні офіцери. Гарних снів.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus