USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

31 жовтня: події, факти, дні народження

31 Жовтня 2014 00:00
Сьогодні день народження святкують журналісти Назар Вальчук та Ольга Гембік, волейболістка Анна Степанюк (на фото), ведучий радіо «Львівська хвиля», лучанин Андрій Антонюк, громадський діяч Петро Лавринюк, спортивний директор «Торпедо-СНУ» Анатолій Войнаровський.

Окрім того, день народження у цей день святкує Наталка Бодак. Сестра Оксана вітає її і бажає жіночого щастя та родинного затишку.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх з днем народження і зичить успіху та перемог на життєвих стежинах. Добра і радості нащодень, мирного неба завжди.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Міжнародний день Чорного моря. Це свято відзначається в день, коли в 1996 році шість причорноморських країн - Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна - підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція розповідала, як маленькі лучани раділи осені. Дивіться ексклюзивний фоторепортаж від Волинських Новин.

Також цього дня у Луцьку розповідали, як позбавитися осінньої депресії. Лучанам радили слухати музику, щоб не захворіти.

А у 2012 році луцькі автобуси визнали найкращими в Україні. Тоді ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» стало переможцем Всеукраїнського конкурсу якості продукції – «100 кращих товарів України».

У 2011 році лучанки здобула перемогу на міжнародному турнірі. Гандболістки з Луцька посіли друге місце на Міжнародний турнір з гандболу «Кубок Макарова».

Народилися:

31 жовтня народилися голландський художник-портретист («Дівчина з вином», «Келих вина») Ян Вермеер, англійський поет Джон Кітс, французький художник Анрі Реньо, французький письменник, мандрівник Луї Жаколіо, український військовий діяч Марко Безручко, військовий і політичний діяч Китаю Чан Кайші, актор, народний артист СРСР Анатолій Папанов, мовознавець, літературознавець Зиновія Франко, українська письменниця, актриса Діамара Камілевська, колишній бразильський футболіст, нині працює тренером, Дунга, американський комедійний актор Роб Шнайдер, голландський футболіст та тренер Марко ван Бастен, швейцарський автогонщик, пілот Формули-1 Себастьєн Буемі, український музикант Дмитро Шуров, український хокеїст Олег Шафаренко, український боксер Сергій Дерев'янченко.

Сталося:

1517 — чернець-августинець, філософ і теолог Мартін Лютер оприлюднив 95 тез проти індульгенцій.

1815 — Англієць Гамфрі Деві запатентував шахтарську лампу.

1902 — Прокладений перший телеграфний кабель через Тихий океан — з Канади в Австралію.

1929 — Газета «Правда» закликала до проведення «загальної колективізації».

1939 — на спільному засіданні Ради Союзу та Ради Національностей СРСР прийнято «одностайне рішення про прийняття Західної України до складу СРСР».

1941 — На горі Рашмор (США) завершене спорудження найбільшого пам'ятника світу — 18-метрові голови чотирьох президентів.

1952 — У Тихому океані США провели випробування першої водневої бомби.

1956 — Американський адмірал Г. Дуфек став першою людиною, яка приземлилася на літаку на Південному полюсі.

1961 — З Мавзолею винесли тіло Сталіна.

1984 — Сикхський терорист убив прем'єр-міністра Індії Індіру Ганді.

1992 — Папа римський Іван Павло II оголосив рішення про церковну реабілітацію італійського астронома Галілео Галілея, який стверджував, що Земля не є центром Всесвіту і був змушений зректись своїх поглядів під тиском суду інквізиції.

1995 — Україна завершила виконання умов договору про звичайні озброєння, ліквідувавши останній, передбачений договором, танк Т-62.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus