USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

364-а річниця бою під Берестечком: козаки запрошують на дійство. ПРОГРАМА

10 Червня 2015 22:00
Поринути в епоху часів Хмельниччини та взяти участь у таборуванні пропонують усім охочим у - СГО "Молодіжна платформа".

Так, 12-14 червня у Національному історико-меморіальному заповіднику «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Рівненської області, відбудеться вшанування 364-ї річниці бою під Берестечком.

Організатори пропонують для гостей та глядачів:

- молодіжний табір;

- зустрічі із воїнами АТО;

- великий історичний квест;

- історична реконструкція малої січі;

- лекції та екскурсії з істориками;

- вечорниці та свято Івана купала;

- спортивні заходи, козацькі змагання та багато іншого.

До слова, до нас дійшов дещо незвичний вірш або пісня про Берестецьку битву. Цей твір має назву «Дума козацька о войні з козаками під Берестечком над Стиром-рікою року теразнійшого 1651-го, дня 28-го, і 29-го, і 30-го червця і потім дев’ятого і десятого липця», - про це писав Петро Кралюк у своєму блозі на ІА Волинські Новини.



Програму відзначення 364-ої річниці Берестецької битви опублікував сайт «Горохів – моє місто».

12 червня, у п’ятницю, у Свято-Георгіївському соборі Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви, з 9.00 до 12.00 години відбудеться Богослужіння, о 12.00 годині — урочисте відкриття VIII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу української пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена!».

У суботу, 13 червня, на Козацькому цвинтарі, що в урочищі Монастирщина, у селі Острів Радивилівського району служитиметься Божественна літургія за упокій душ козаків, загиблих у бою під Берестечком.

З 11.00 годині до 14.00 години вшанування пам’яті героїв продовжать конкурсною програмою учасники VIII Всеукраїнського фестивалю-конкурсу козацької пісні «Встань, козацька славо! Засвіти знамена!» з Волинської, Львівської, Рівненської, Запорізької, Житомирської, Тернопільської, Хмельницької областей і міста Києва.

Насиченою пам’ятними подіями буде і неділя, 14 червня.

О 9.00 годині люд знову молитиметься під час Божественної літургії у Свято-Георгіївському соборі, яку очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у співслужінні єпископів Київського Патріархату та священнослужителів із Волинської, Рівненської, Львівської та інших областей України.

Об 11.30 годині молитимемося під час панахиди за упокій душ загиблих козаків у бою під Берестечком та полеглих героїв на Сході України.

О 12.00 годині відбудеться урочиста хода і покладання квітів до пам’ятника Героям Берестецької битви.

З 13.00 до 14.00 години козацьку доблесть відтворять літературно-мистецькою композицією «На поклін до Козацьких могил» учасники фестивалю «Встань, козацька славо! Засвіти знамена!» .

З 14.00 до 15.00 години, в місті Радивилові, на центральному майдані міста, слово матимуть народні депутати України, громадські та політичні діячі.

Завершать урочистості на гала-концерті переможці Всеукраїнського фестивалю-конкурсу VIII «Встань, козацька славо! Засвіти знамена!» о 17.00 годині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 8 Червня 2015 10:18
А дорогу в Берестечку до свята поремонтують. Якщо ні, тоді попереджайте народ, щоб їхали на тракторах, конях, які мінімум на джипах. ПОЗОР владі за такі дороги в славному містечку.
Влада Показати IP 8 Червня 2015 11:54
Шановне товариство!!! Для Вірян є дорога через Демидівку!!!
Вишневецький Показати IP 16 Червня 2015 08:50
А ви знаєте що усі львівяни під Берестечком воювали проти Хмельницького. Читайте буквар лошари.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus