USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

40 днів світлої пам’яті Рустама Хамраєва

29 Липня 2014 19:00
40 днів минуло від дня загибелі під Луганськом Рустама Хамраєва, мешканця Луцька, патріота України, активного учасника Майдану в Києві, добровольця батальйону «Айдар».

Рідні бійця просять:

«Поставте за нього свічку! Його свічка згоріла за вас».



Нагадаємо, раніше редакція публікувала спогади про героя-лучанина, який помирав з Україною на серці.

«Перший раз він поїхав на Майдан наприкінці листопада 2013 року, перебував там до травня 2014. За цей час Рустам тричі приїздив додому на короткий термін», - розповідають рідні.

Додають, що у трагічні лютневі дні він стояв у першій лінії на барикадах, ризикуючи своїм життям, діставав з-під куль своїх поранених та вбитих побратимів. Рятував також поранену медсестру Тетяну, яка сама потрапила під обстріл, коли надавала медичну допомогу майданівцю.

Рідні кажуть, що Рустама також поранили, отруївся газами. Першу медичну допомогу він отримав у Києві, потім - у Луцьку. Після лікування знову повернувся на Майдан.

Дуже переймався за загиблих побратимів. З Майдану Рустам відправився добровольцем на Схід. Захищав територіальну цілісність і недоторканість України у складі 2 роти «Захід», найбоєздатнішого спецпідрозділу легендарного батальйону «Айдар».

Зі слів командирів та побратимів, Рустам був відважним бійцем, людиною гордою, в той же час – скромною. За себе ніколи нічого не просив, проте завжди дбав про інших, за друзів стояв горою.

«Рустам Хамраєв поклав життя в бою за Україну. Він – боєць легендарного 24 батальйону «Айдар», що сформований з бійців Самооборони Майдану. Багато місяців захищав Україну на барикадах Майдану, а потім пішов на дальні барикади визволяти українські землі від кремлівських загарбників. Це – зразок мужності та самопосвяти», - сказав про волинського Героя секретар РНБО Андрій Парубій.

На пропозиції рідних з Узбекистану покинути країну у «неспокійні часи» відповідав категорично: «Я тут народився, якщо треба, покладу за Україну голову». На жаль, так і трапилося.

Рустам загинув, як Герой в бою 17 червня від розривної кулі крупнокаліберного кулемета. Попрощалися із загиблим лучанином 20 червня.

В ідеально складеному рюкзаку, який рідним привезли військові, лишилися речі, блокнот та випадкові записи Рустама на окремих листах. Рідні кажуть, коли той мав натхнення, завжди щось писав. На полях зошита, який потрапив у руки редакції, часто трапляється фраза "За Україну".
Весь блокнот списаний іменами та телефонами нових друзів. Їх він мав безліч - був дуже комунікабельним, найбільше нових товаришів, розповідав, знайшов на Майдані.

Тут же - рукою написаний власний вірш Рустама:


Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює співчуття рідним і близьким Рустама Хамраєва.

Життя Рустама до:


з сином:
з сестрою:


.. і після:

Майдан:
Війна:


Слава Україні! Героям Слава! Герої не вмирають!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Знакомый Показати IP 29 Липня 2014 20:49
Земля тебе пухом..Рустам
Сумно Показати IP 29 Липня 2014 21:37
СВІТЛА ПАМ"ЯТЬ!
Лучанин Показати IP 29 Липня 2014 22:15
Слава Герою !!!
баба параска до Лучанин Показати IP 30 Липня 2014 11:54
І ось у мене знову виникає запитання - яка падла мінусує? Невже комусь , як кістка вгорлі такі Українці?
Ігор Показати IP 30 Липня 2014 09:48
Слава Герою! Велика Людна! Українець!!!
Ігор Показати IP 30 Липня 2014 09:49
Слава Герою! Велика Людина! Українець!!!
Ларка Показати IP 30 Липня 2014 11:12
Дякую батькам за виховання українського патріота.
Анонім Показати IP 30 Липня 2014 15:32
Хороша людина, видно з фото. Але менше б вештався по майданах, то був би живий. І життя він своє поклав не за Україну, а за Пєтю і Бєню. Скільки не прикривайтеся своїм дирявим патріотизмом, правда все одно є і вона одна. Шкода, що єбуча свободівська ідеологія Тягнисраки - Фаріонши заморочила людині голову і привела на стежку до смерті. І не одному йому заморочила, а сотням людей. На превеликий жаль..
Igor до Анонім Показати IP 30 Липня 2014 17:28
От скажи мені який тоді вихід ? Я вдечому згоден... але всирівно без боротьби держави не буде.. хоча і помирати не хочеться.. нікому і це факт.. не всі так можуть... Але виходу просто нема.. в наш час ми не можемо довіряти.. Де гарантії?? якщо ми відступимо від них припинимо це все... завтра це вже не буде біля кордонів центральної Україний.. І що далі ? Прийдуть вони і сюди.. буде новий видозмінений союз... да будем ми зовні ніби жити нормально... але гідності вже не буде.. ми не будемо державою... Хоча і зараз нами правлять.. не найкращі.. коорупція як була так і є.. але якби не агресія ми могли б кинути сили на боротьбу з нею.. А так ми в глухому куті... І вмирати не хочеться і відступати нема куди....
баба параска до Анонім Показати IP 30 Липня 2014 17:48
Такі, як ти мудозвони завжди пересидять тяжкі часи, а він пішов не за гроші, а за бажання кращого для себе і України. І не тобі вилупок судити його.
Анонім до баба параска Показати IP 31 Липня 2014 08:18
Де побачили що я когось судив? Всього лиш сказав свою думку. Хороше собі ім'я вибрали - стара професійна "революціонерка" баба параска, хвора на всю голову ))
Александр Показати IP 30 Липня 2014 17:47
А правда одна - Украина превыше всего !!! Каждая пядь ее СВЯЩЕННА и НЕНРИКОСНОВЕННА ! Если потребуется , мы и голову положим за ее свободу ! По другому и быть не может ! Нет на свете такой силы , чтобы нас сломала и поставила на колени . Слава УКРАИНЕ ! Слава Героям ! Слава Нации !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus