USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

6 березня: дні народження, події, факти

6 Березня 2015 00:00
День народження 6 березня відзначають головний редактор громадсько-політичної газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма (на фото), український актор і режисер, уродженець Волині Володимир Талашко та колишній голова Луцької райдержадміністрації Юрій Цейко.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає їх зі святом і бажає довгих років життя і достатку. Миру і добра, світлих моментів життя і міцного здоров’я

6 березня у всьому світі відзначається Всесвітній день боротьби з глаукомою. Його вперше відзначили 2008 року за ініціативою Всесвітньої асоціації товариств глаукоми – WGA і Всесвітньої асоціації пацієнтів з глаукомою – WGPA.

Іменини за православним календарем святкують Тимофій, Георгій, Олександр, Данило, Костянтин, Павло, Ольга та Іван.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день видання писало про те, що ікона з-під пензля Кобзаря зберігається на Волині. Під час реставрації стародавнього образу Тарас Шевченко домалював Богоматері намисто. Запрестольний образ Пресвятої Богородиці знаходиться у кладовищенській Іовській церкві села Секунь Старовижівського району. Це ікона роботи візантійських майстрів. Нове життя вдихнув у ікону геній України – Тарас Шевченко.

Також Волинські Новини показали Київський Майдан очима лучан. Детальніше читайте у репортажі видання.

Про унікальну каніс-терапію читайте в матеріалі за 6 березня 2013 року.

Окрім того, Волинські Новини на власні очі бачили, як роблять операції на серці, ЕКГ, томограми, стрес-тести, як працює реанімація та рентгенхірургічний блок кардіологічного центру Волинської обласної лікарні. Взяти участь у візульній екскурсії можна ТУТ.

А 6 березня 2010 року ми повідомляли, що в житлі Віри Шпак з Городища Луцького району сталося чудо. Першого тижня Великого посту оновилися образи Спасителя і Пресвятої Богородиці з Дитятком.

Народилися:

Цього дня народилися італійський скульптор, живописець, архітектор і поет Мікеланджело Буонаротті, французький сатирик і драматург Савіньєн де Сірано де Бержерак, український актор, режисер і громадський діяч Микола Садовський (Тобілевич), український вчений, агроном Олександр Ізмаїльський, польський кінорежисер Анджей Вайда («Попіл і алмаз», «Людина із заліза»), видатний колумбійський письменник, лауреат Нобелівської премії, майстер магічного реалізму Габріель Гарсія Маркес («Кохання в час холери», «Сто років самотності», «Полковнику ніхто не пише»), радянська льотчиця, перша жінка-космонавт, Герой Радянського Союзу Валентина Терешкова, український фізик, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка, міністр освіти і науки України у 2007-2010 роках Іван Вакарчук, американський баскетболіст, центровий, чотириразовий чемпіон НБА Шакіл О'Ніл.

Сталося:

1899 - німецький хімік Фелікс Гофман отримав патент на аспірин.

В співробітника фірми «Байєр» Фелікса Гофмана, який займався аніліновими барвниками, батько страждав артритом (запалення суглобів), але не міг лікуватися від цієї хвороби існуючими тоді препаратами. Гофман, прагнучи допомогти батькові, наткнувся на дані про ацетилсаліцилову кислоту, яка була синтезована 30 роками раніше. Речовина виявилася більш приємною на смак і, як підкреслював Гофман, більш ефективно допомагала його батькові. Новому препарату дали назву «аспірин», узявши букву «а» від слова «acetyl» (ацетил) і частину «Спірин» від німецького слова «Spirsaure».

1902засновано футбольний клуб «Реал» (Мадрид).

«Реал Мадриид» - один з найвідоміших і найсильніших клубів Іспанії і світу. Його гравці 31 раз перемагали у національному чемпіонаті, 18 – у Кубку Іспанії, 9 – у Кубку європейських чемпіонів. Також це один з найбагатших та найдорожчих клубів світу. В 2011 році журнал Forbes оцінив його вартість у суму обсягом понад 1,5 мільярда доларів США. Нині за команду виступають зірки сучасного футболу: воротар Ікер Касільяс, захисники Серхіо Рамос,Рікардо Карвалью, хавбеки Хаві Алонсо, Кріштіану Роналду, Кака, нападники Карім Бензема таГонсало Ігуаїн. 2003Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний гімн України».

15 січня 1992 музична редакція Державного гімну була затверджена Верховною Радою України. Проте, тільки 6 березня 2003 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Державний гімн України». Законопроектом пропонувалося затвердити як Державний гімн Національний гімн на музику Михайла Вербицького зі словами тільки першого куплета і приспіву пісні Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». У той же час перша строфа гімну, згідно з пропозицією Президента, звучатиме «Ще не вмерла України і слава, і воля». Цей закон підтримали 334 народних депутати, проти висловилися 46 з 433, що зареєструвалися для голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus