USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

7 травня: дні народження, події, факти

7 Травня 2015 00:00
День народження 7 травня відзначає прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП, депутат Волинської обласної ради Віталій Собко (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає його зі святом і бажає здоров’я, злагоди та успіхів у всіх починаннях.

Сьогодні – День радіо – свято працівників усіх галузей зв’язку, радіоаматорів і радіожурналістів. У цей день 1895 російський фізик Олександр Попов здійснив перший сеанс радіозв’язку і продемонстрував світові перший радіоприймач.

Іменини за православним календарем святкують Валентин, Олексій, Леонтій, Сава, Фома, Станіславта Єлизавета.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Яскраве і патріотичне відео від волинських фанів видання показало минулого року.

У 2011 році чехи відзняли фільм «Бандерівці». Над стрічкою працювала група чеських фахівців – істориків і публіцистів.

А цього дня 2010-го Волинські Новини повідомляли, що Луцьк здобув нагороду - Європейський диплом Ради Європи.

Народилися:

7 травня народилися шотландський філософ та історик Девід Юм, український письменник, драматург, театральний актор Марко Кропивницький, індійський письменник, філософ, лауреат Нобелівської премії з літератури Рабіндранат Тагор, радянський поет, перекладач «Слова про похід Ігорів» Микола Заболоцький.

Сталося:

1785француз Жан П'єр Франсуа Бланшар разом з американцем Джоном Джеффрісом уперше в світі перетнули Ла-Манш на повітряній кулі.

1915німецька субмарина «U-20» торпедувала англійський пасажирський лайнер «Лузітанія». Загинули 1198 пасажирів. «Лузітанія» була побудована компанією Джоном Браун і Ко. в місті Клайдбенк у Шотландії. Вона була спущена на воду 7 червня 1906 року. Вона і її споріднене судно «Мавританія» були побудовані, щоб конкурувати з німецькими океанськими лайнерами того часу. В 1907-му вона і «Мавританія» були найшвидшими лайнерами того часу. 7 травня 1915 року «Лузітанію» торпедувала німецька субмарина U-20. Корабель потонув після того, як сильний внутрішній вибух знищив правий бік її корми.

1985«сухий закон» в СРСР. Вийшла постанова ЦК КПРС про заходи щодо подолання пияцтва й алкоголізму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 7 Травня 2015 08:51
https://www.youtube.com/watch?v=VREpDfRxWXU Може святий отець партійний?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus