USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

8-річна ковельчанка «відправила» Януковича в Африку. ФОТО

29 Березня 2013 11:40
8-річна волинянка Марійка Мовчан розповіла, чому вирішила писати листи першим особам Європи. Зокрема закликала Президента України відправитись в Африку, мовляв, там багато голодних дітей, які потребують допомоги.

Про це повідомляє Сегодня.ua.

Так, маленька ковельчанка писала листи Папі Римському Бенедикту ХVІ та королеві Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Єлизаветі ІІ.

Першого листа написала британській королеві. Дівчинка розповідає, що ретельно продумувала кожне слово. Оскільки свою ідею вона втілила в життя напередодні зимових свят, то почала з привітань з Різдвом та Новим роком.

Бажала королеві, як і своїм рідним, — щастя, здоров'я і добра. Писала українською мовою, а брати допомогли з перекладом на англійську. В конверт, окрім листівки, вклала фото всієї своєї сім'ї та відправила листа.

У дівчинки є старші брати – Павло та Борис. Разом з ними вона заробляла гроші на марки та конверти – діти збирали та продавали ягоди влітку.
За словами Марійки, саме вони допомогли знайти їй інформацію про королеву Британії.

«Виявляється, справжніх королев хвилюють не лише пишні сукні та веселі банкети, вони багато уваги приділяють різним добрим справам, які називаються добродійністю. Ось я і вирішила їм написати. Першій, — Єлизаветі ІІ», - ділиться враженнями маленька ковельчанка.

Батьки Марійки не дуже вірили в дитячу затію, але відговорювати її не стали. Навпаки, намагалися всіляко допомогти. Дівчинка вирішила відправляти листи також керівникам інших країн.

Через місяць вона отримала лист від прем'єр-міністра Португалії Педру Пасуш Коелью. Згодом - від Папи Римського і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Марійка — наймолодша з 11 дітей пари Мовчан. У неї є ще шість братів і чотири сестри. 12-річний Павло і 14-річний Борис спалахнули ідеєю створення каналу позитивних новин. Навіть «випустили» в Youtube чотири спецвипуски.

«Сьогодні, на жаль, ефір переповнює негативна інформація. Ви дивитеся новини? Що там бачите хорошого? Довкола так багато зла. Невже дорослі не помічають нічого хорошого? Ми вирішили довести: в світі є доброта. Дістали відеокамеру, підготували текст для першого сюжету і «вийшли в ефір» на Youtube», - розповідає про їхню ідею Борис.

Нагадаємо, що недавно дівчинку запросили на зйомки телешоу «Педан-Притула Шоу».

Там у прямому ефірі її попросили скласти послання для нашого президента. Марійка привітала Віктора Януковича з весною і попросила його відправитися у Африку.

«У Африці багато голодних, бідних дітей. У них навіть іграшок немає, вони хворіють, вмирають. Багато хто живе без тата і мами, не вчиться в школі. Мені їх дуже шкода», - пояснила такий вчинок ковельчанка.

Дівчина додала, що мріє побудувати у Ковелі притулок для таких дітей. Також Марійка хоче, щоб чиновники, з якими вона листується, зібралися в Україні за круглим столом і вирішили цю проблему.

Маленька ковельчанка ні у кого грошей на притулок не просила. Вона сподівається, що на цю благородну справу заробить сама — вже складає гроші в спеціальну скарбничку.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Михайло Показати IP 29 Березня 2013 12:31
Розумашка маленька! :)
рома Показати IP 29 Березня 2013 14:08
позитив!
Альбіна Показати IP 29 Березня 2013 14:20
Шкода що Президент не відписав...
Янукович В.Ф ака "ПроФФесор" Показати IP 29 Березня 2013 15:35
Дєточка, яка ще Африка? Тут Межигір'я треба розбудовувати і "талановитим" нащадкам допомагати у "віджиманні" бізнесу в холопів. Ну і укро-масу постійно "покращеннями" радувати, щоби не розслаблялися. Часу не вистачає на золотому унітазі як слід посидіти, а ти тут про Африку і негрів розповідаєш...
Бульбашка Показати IP 29 Березня 2013 16:40
Ого, це часом не ці дітки підкинули ідею створити "Сайт позитивних новин" для ВолиньPostу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus