USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

8 травня в Україні - День пам'яті та примирення

24 Березня 2015 15:45
8 травня в Україні відзначатиметься День пам'яті та примирення. Про це йдеться у тексті указу № 169/2015 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-тої річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-тої річниці завершення Другої світової війни», опублікованому на сайті Глави держави.

«З метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилення турботи про ветеранів війни, учасників українського визвольного руху цього періоду, жертв нацистських переслідувань, утвердження спадкоємності традицій воїнів - переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідації суспільства навколо ідеї захисту України та у зв’язку з відзначенням у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» президент постановив «звернутися до державних органів, органів місцевого самоврядування щодо визначення одним із пріоритетів їхньої діяльності забезпечення шанобливого ставлення до пам’яті про Перемогу над нацизмом, суспільної поваги до ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, нинішніх захисників Вітчизни, а також надання їм державної підтримки», - сказано в тексті указу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Реаліст Показати IP 24 Березня 2015 16:00
Хто не пам'ятає минулого, той не має майбутнього!
Реаліст Показати IP 24 Березня 2015 16:01
Цікаво, а чому жодної згатки про Велику Вітчизняну Війну? Її не було?
істинна правда Показати IP 24 Березня 2015 16:29
а як нам,пограбованному народу України,і з чим відзначати відначати,коли в кишені пусто,через непроведення індексації зарплат і пенсій та кількакратними подорожчяннями продуктів і побутових товарів і підняттями в раз комунальних тарифів? почуваємося наче в літаку,коли воруючі пілоти парашук і яйцюк керують обікравши,а народ України тошнить від ворюг-пілотів!!! нема ніякого дня памяті і примирення,коли виродки при владі, безсормно грабують народ!
Анонім Показати IP 24 Березня 2015 16:44
Хоче кучерявий День примирення - нехай буде День примирення. Це теж сьогодні, як ніколи, потрібно. Однак, День Перемоги 9 Травня нехай не чіпає. Не він це свято впроваджував - не йому його відміняти. Давайте бути взаємовічливими і толерантними.
кен Показати IP 24 Березня 2015 22:06
Прям хочуть переформатувати нашу свідомість...все одно славяни разом будуть, як би англосакси і іх прихвостні не старались

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus