USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Замінування» та півдоби очікування: як луцькі діти їхали в Карпати

23 Червня 2016 17:05
Понад півдоби діти з батьками змушені були чекати на автобус, щоб вирушити до Карпат у табір. Спізнення водія, відсутність іншого кермувальника, інформація про замінування автобуса – саме з такими перепонами цієї ночі довелося зіткнутися лучанам.

22 червня о 23:30 діти, які займаються художньою гімнастикою у клубі «Спорт-Естет», мали вирушити від готелю «Світязь» автобусом у табір в Карпати. Батьки розповіли, що приїхали вчасно й чекали на відправлення. Однак автобус спізнився і приїхав тільки о 00:45. Діти уже почали заходити в транспорт, коли виявилося, що їх в Карпати повезе тільки один водій, замість обіцяних двох. Батьки запитали, чи є у нього усі необхідні документи, на що той відповів, що йому про це нічого невідомо.

«Моя донька ходить на художню гімнастику у цей клуб. Там нам розповіли, що можна поїхати в табір у Карпати. Нас запевнили, що після табору діти краще розвинуть свої навики в гімнастиці. Тому ми погодилися. Табір організували тренери клубу разом із громадською організацією «Ми плюс». Поїздка вартувала 2500 гривень. Сюди входило проживання, харчування та проїзд», – розповідає мама Ірина.

Саме у той час, коли діти мали вирушати у подорож, начальник Управління патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко разом зі своїм заступником Дмитром Хмаруком службовим автомобілем об’їжджали місто. Як повідомила патрульна поліція Луцька на своїй сторінці у Фейсбуці, їхню увагу привернула ця юрба біля готелю. Впевнившись, що це діти-туристи і все гаразд, начальник із заступником повернулись до свого автомобіля. Раптом двері Hyundai Sonata відкрив невідомий чоловік із собакою, схожою на вівчарку, та скомандував Олександру Вовченку вийти з машини. Отримавши відмову, громадянин схопив ножа та кинувся на начальника Управління. Тієї ж миті Дмитро Хмарук вибіг з автомобіля та попередив, що стрілятиме, якщо нападник не зупиниться. Однак це не подіяло, так само, як і попереджувальний постріл заступника з травматичного пістолета в повітря. Тоді поліцейському довелось двічі вистрелити в громадянина, перш ніж той кинувся тікати. За кілька метрів Олександр Вовченко наздогнав та затримав втікача. На місце події викликали підкріплення та швидку. За попередньою інформацією, перш ніж напасти на Олександра Вовченка, чоловік встиг сказати туристам, що в автобусі є вибухівка. Вибухотехніки оглянули транспортний засіб. На щастя, жодної загрози не виявили.

Цей факт неабияк налякав батьків. Адже автобус спізнився, водій сказав, що не знає, чи є усі необхідні документи та страховка. А тут ще й божевільний чоловік вигукує, що у транспорті, яким мають везти їхній дітей у подорож, бомба. Батьки разом з дітьми зібралися у залі очікування готелю, а після цього, злякавшись, поїхали додому.

«Як тільки приїхали додому, то нам зателефонували, що о четвертій ранку знову збір, але уже біля дев’ятої школи. Коли приїхали, ніякого автобуса не було. Через трохи часу приїхав той самий сонний водій, який не спав цілу ніч. Звісно, що ми не відпустили з ним дітей», – каже Ірина.

Жінка каже, що за словами організаторів, інший водій мав приїхати, проте так і не доїхав. Тому, зневірившись та добряче втомившись, батьки разом з дітьми забрали сумки та поїхали додому.

Невиспані та змучені вони об 11-й ранку знову вирушили до готелю «Україна», адже їх запевнили, що поїздка таки відбудеться. Лучанка Ірина розповідає, що страховок вона не бачила. Як без них мали їхати діти - невідомо.

Анна Войнаровська із клубу «Спорт-Естет», яка була причетна до організації поїздки, розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини, що не може прокоментувати ситуацію, адже вже у від’їзді в Карпатах разом із іншою групою туристів. Жінка запевнила, що журналісти не зможуть ні з ким зв’язатися, аби розпитати про поїздку, адже, з її слів, діти уже вирушили з Луцька і зараз в дорозі. Хоча екскурсійна група на момент розмови журналіста ІА Волинські Новини нікуди не поїхала, а очікувала на транспорт біля готелю.

Натомість керівник громадської організації «Ми плюс» Сергій Семенюк стверджує, якби батьки вночі не поїхали додому, то вже б зараз їхні діти були у таборі.

«За кілька годин ситуація вирішилася б. Батьки обманюють, бо було два водія, а не один. Просто вони виявилися хамами. Але страховки у них були», – прокоментував Семенюк.

Він також розповів, що виїзд затримується через те, що потрібно робити нові документи.

О 13:00 годині таки приїхав автобус із двома водіями. Зі слів батьків, транспорт був зручним, а у водіїв таки були усі потрібні документи. Тому діти нарешті вирушили у довгоочікувану подорож до Карпат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Млин Показати IP 23 Червня 2016 17:21
а ще нарікають на советский сервис - та такого дикобразія як робиться зараз не було у всі часи.
хі-хі Показати IP 23 Червня 2016 17:22
а в тому Луцьку все не по людськи.....
Саша Смит Показати IP 23 Червня 2016 17:44
Сергій Семенюк "не бреше" ,а двадцять дітей з батьками обманюють.Чому їхали діти в ночі,у віці від 5-10 років ?Хто збрехав батькам ? Батьки довірились організаторам,які навіть не потурбувалися про безпеку ДІТЕЙ. НАУКА БАТЬКАМ на майбутннє,
Мама Показати IP 23 Червня 2016 18:05
А може це організатори обманюють. Ніяких строховок не було, водій був один, який так само був знервований і не спав, як він міг їхати. По друге треба розуміти, що здоров'я дітей важливіше.
aaa Показати IP 23 Червня 2016 18:24
перевезення дітей вночі заборонено
Уася до aaa Показати IP 24 Червня 2016 06:43
дивно що головні поліціянти міста, які були там присутні цього незнали і незупинили нікого. Взагалі в світлі цих подій людна з собакою виглядає самою адекватною... треба ж було якось зупинити нелегальне перевезенні дітей
лучанка Показати IP 23 Червня 2016 20:08
Неприємно. Все як завжди. Якось зійде. Там де є діти необхідно ретельно все організувати і продумати!
Абзац Показати IP 23 Червня 2016 20:14
"За кілька годин ситуація вирішилася б". Подумаєш, виїзд мав бути о 23:30, а на 04.00 ранку ще не виїхали. Що діти почекати не можуть??? Ще й ті батьки хами й брехуни... Та й "страховки у водіїв були", лише "потрібно було зробити нові документи"...
ЗАКОН Показати IP 23 Червня 2016 20:18
Витяг із ЗУ “Про автомобільний транспорт”. Стаття 38. Вимоги до перевезення організованих груп дітей автобусами 68. Перевезення організованих груп дітей здійснюються тільки у світлу пору доби і за сприятливих погодних умов. Батькам - думати головою. Організаторам - нести відповідальність
Анонім Показати IP 23 Червня 2016 20:32
Штунди збивають бабки. Шо нєясно? І ще що з мужиком, що затримали?
Ірина до Анонім Показати IP 23 Червня 2016 21:02
Кулю вийняли - світить 10 років коштом держави...
Львів'янка Показати IP 23 Червня 2016 20:52
Суцільний безлад в організації та мелодрама за участі поліції на задньому плані. Як можна змінювати !три рази місце виїзду автобусу? В голові не вкладається, як керівник організації може давати такі неадекватні коментарі? І чому виїзд автобусу з дітьми запланували на ніч??? Питань виникає багато, але судячи з коректності організаторів, навряд на них буде відповідь. Сподіваюсь, хоч якісь висновки будуть зроблені. Шкода що малечі довелось цілу ніч чекати довгоочікуваної мандрівки.
Ангеліна Показати IP 23 Червня 2016 21:25
Це повний безлад!!! "Безпредєл" по-луцьки!!! Організатори, совісті у вас немає! Понесете відповідальність!!!! Я шокована тим, що робиться у рідному Луцьку!!
Fillin Показати IP 23 Червня 2016 21:39
Така організація поїздок, на жаль, стандартна для України, окрім урода з вибухівкою - це взагалі, - вночі, в Луцьку, якийсь нонсенс. Хоча для нас - стандартна, а ось по відношенню до малих дітей - це жорстоко і безвідповідально з боку організаторів поїздки. За таке треба наказувати!
Марія Показати IP 23 Червня 2016 22:08
Не знаю, як заведено в цьому спорт-клубі. Можливо така організація -норма для них, але порівнюючи поїздки на конкурси і фестивалі як по Україні, так і за кордон в нашому вокальному колективі, то це жах. Це при тому, що в нас групи по 35-40 дітей. Наш педагог ні на секунду не лишить дітей без догляду та уваги.Батьки завжди спокійні і знають, що якщо і буде якийсь форс-мажор, то керівник 100% все вирішить сама і зв"язок з батьками буде безперебійний. А тут "беспрєдєл" як вище написали 100%. Як можна перекидувати на когось відповідальність, коли більшість дітей з 5 років ідуть без батьків. І, на хвилиночку, за такі шалені "бабки" батьки мають рвати на собі волосся і переживати. Тому що я, наприклад, вже б не могла спокійно спати. Невідомо, як будуть доглядати за дітьми в самих Карпатах. Позорище таким керівникам.! Можливо батьки подумають 100 раз, перш ніж віддавати своїх дітей до цієї "відповідальної" організації.
Лучанин Показати IP 23 Червня 2016 22:55
Шановні батьки! Ви вкотре пересвідчилися хто така Войнаровська. Це не тренер і не вихователь. Це хапуга, людина яка замилює вам очі і заробляє на вас. Тренер без ліцензії і без відповідної освіти. І таким псевдотренерам ви довіряєте долю власних дітей. Переводьте дітей у спеціалізовані секції гімнастики художньої які діють в ФСТ "Спартак" чи в ДЮСШ № 2.. Там працюють висококваліфіковані тренери. А всі інші секції - це відмивання грошей у батьків і замилювання очей про високі досягнення. Схаменіться батьки і зробіть правильний вибір, щоб не потрапити на гачок псевдотренерів.
мама малої гімнастки Показати IP 23 Червня 2016 23:12
це жах!діти не спали всю ніч. Доречі, маленькі діти. Моїй 6. Це ненормально. Що за блазні нас оточують. Хай дають моральну компенсацію. Ще й брехуха Войнаровська
Анонім до мама малої гімнастки Показати IP 24 Червня 2016 01:29
а для чого мама малої гімнастки дитину свою на ніч відвела мабуть на халяву все було а тепер щось хоче
Мама Гімнастки до мама малої гімнастки Показати IP 24 Червня 2016 10:54
Хочу звернутися до вас, мама!!! Якщо Войнаровська така брехуха, то що ваша дитина робить під її керівництвом? Чому зараз не з вами, а з брехухою, як ви називаєте тренера своєї дитини? Чому ваша дитина сиділа з усіма дітьми в тому ж автобусі? Як можна відпустити дитину, якщо ви так переживаєте за неї? Тепер можна говорити і про те, яка ви мама, якщо довірили дитину такому тренеру!!!! І взагалі, краще б не тут писали, а по приїзду поговорили з тренером, а не поливали грязюкою дім в якому по півдня проживає ваша дитина, займаючись в клубі!!! Це просто не порядно!!!!
Мама Показати IP 24 Червня 2016 01:16
Такі тренери як Анна Войнаровська повинні хоч трошки думати про організацію таких важливих заходів. Якщо в її інтересах щоб про "Спорт-Естет" відгукувалися з повагою то потрібно сприяти створенню відповідних умов для дітей. Тренер Міжнародного рівня Волинської області (єдина в області) -це лише високо сказані слова з уст самої Анни Войнаровської. Такий статус потрібно не тільки заробити нелегкою працею але і все життя потім відповідати йому. Анна Анатолівна опустіться на землю!!!! Складається враження що цей титул Ви заробили за допомогою своїх батьків чи так названих "спонсорів". Спонсорство є одним з головних чинників просування дітей в цьому клубі. Після всіх випадків які трапляються в клубі можна лише задуматися про компетентність головного тренера "Спорт-Естету".
Ірина до Мама Показати IP 24 Червня 2016 09:26
1000%
небайдужий до Мама Показати IP 24 Червня 2016 12:22
Це точно!!!!!
Лєна до Мама Показати IP 28 Червня 2016 00:35
Шановні мами та інші небайдужі лучани!!!! Виникла дуже неприємна ситуація з нашими дітьми, але ні Анна Войнаровська, ні "Ми Плюс" у цьому не винуваті - будьте адекватними!!!! Щодо компетентності Анни Анатоліївни: тренер Міжнародного рівня-це не тільки високо сказані слова ІНШИМИ заслуженими тренерами України, це важка праця (в першу чергу над собою). І всі нормальні батьки допомагають своїм діткам - і ВИ , "мама" ТЕЖ!!! У всіх клубах, як і в сім"ях, бувають різні ситуації: і добре , і погане..., але це важкий труд самого тренера і діток, які хочуть щось почерпнути у ЦЬОГО тренера!!! Чи не відповідає Анна Войнаровська своєму "титулу", коли наші волиньські дітки привозять золоті медалі і Кубки з міжнародних змагань????? І це повинно бути не тільки в іі інтересах, а в інтересах всіх волинян!!!! Це наша гордість!!! А коментувати у соцмережах вчинки тренера- це просто огидно!!!! Будьте порядними та чесними людьми: не подобається щось- скажіть це в очі. А зрештою, давайте будемо пам"ятати Біблійні заповіді: "Не суди- та не судим будеш". Добра та миру нам усім!!!
Анонім Показати IP 24 Червня 2016 01:25
не робіть з мухи слона з першої голини до третьої це не пів доби а те що мінти стриляли і все було повязане з тим то вже й забули стрєлкі переволите крайнього шукаєте хай порядок в місті наведуть
Ірина до Анонім Показати IP 24 Червня 2016 09:36
З одинадцятої і до п'ятої дітей не було вдома. І думаю якби там були ви і ваша дитина, то це не здалось би мухою. І шукають не крайніх, а говорять про відсутність відповідальності у керівника, якому довірили дітей, саме Довірили адже в нас в країні переважають не юридично оформлені стосунки, а довірливі - довіряєм лікареві, що виписує ліки без рецепту, довіряєм вчителю, тренеру і т. д.
ангст Показати IP 24 Червня 2016 09:49
Ось вам і Ми Плюс.
Гіснасти Показати IP 24 Червня 2016 09:53
Мої діти вде приїхали на тренування. Хочу заступитися за "Ми плюс". Якраз то вони і закрили питанняна всі 100%. Вони знайшли новий комфорттабельний автобус і влетіли на 12500. по приїзду зустріли нас радісно, допомогли вивантажити сумки, пригостили бананами та йогуртами, принесли до будиночків джерельну воду. І після цього я ще раз і ще раз переконуюся в порядності цих молодих та активних людей. Мені здається що "Ми плюс" це Організація з великої Букви. чомусь всі мовчать, що вони знайшли споносорів і профінансували відпочинок дітям з притулку та малозабезпечених, яких надає їм міська рада( а це щоб ви розуміли понад 70 дітей поїхали БЕЗКОШТОВНО). Яку б дурницю ви тут не писали б "Ми плюс" - це безкорислива і одна з найпотужніших організауій Волинської області.
небайдужий Показати IP 24 Червня 2016 11:27
І все таки, що то був за терорист, якому треба було налякати всіх?! чому про нього нічого не відомо? Хто такий?
лучанин Показати IP 24 Червня 2016 11:37
може й "Ми плюс" - це й хороша організація, не знаю, не чув. Але супер-тренер Войнаровська повела себе безвідповідально - тренер завжди повинен бути біля дітей і відповідати за них і в дорозі і в таборі. Але й батьків не розумієш, як вони довіряють , знаючи все, своїх дітей. Ще й не бояться віддавати їй на тиждень своїх дітей, щоб вона далі травмувала дитячу психіку, знаючи манеру її тренувань і скільки дітей вже батьки забрали з її клубу саме із-за цієї причини. Молоді батьки! Схаменіться! Це ж Ваші діти! На що Ви дивитесь!!!!!
Мама Гімнастки до лучанин Показати IP 24 Червня 2016 12:16
А можна дізнатися від вас про методи тренування? Чи ви коли-небудь бцли присутні? Якщо про вас завтра усі будуть говорити що ви слон, від цього ви ним не станете.....тому, можна говорити що завгодно, але від цього нічого не зміниться, адже батьки бачать тренування і бачать адекватність Ані Анатолівни...і ніхто через дурні плітки не перестане водити дітей в клуб....і от цікаво, чому батьки чи тренера "Спорт-естету" не перемивають кістки іншим спортивним клубам, а батьки ін.клубів це роблять? Усі клуби мають право на існування, так як і усі тренери мають свою точку зору і методи тренування....кому що підходить
Саша Показати IP 24 Червня 2016 12:12
Мое мнение что менты что то скрывают потому что сумка была ихняя а человек который проходил мимо и которого обвиняют не виноват,объясняю собака подошла к сумке которая стояла возле полицейских и начала обнюхивать на что полицейские начали орать что бы убрал собаку видно чего то боялись,началась словесная перепалка полицейские что бы выйти сухими из воды все перекрутили,мое мнение что в сумке были или наркотики или что то подобное и они об этом знали спасали свои задницы.
Оксана Показати IP 24 Червня 2016 13:34
Бити дітей,матами кидатися на них це не нормально!так що Войнаровська Анна Анатолівна задумайтесь трохі
олика Показати IP 24 Червня 2016 16:13
оці коментарі без психіатра читати шкідливо для здоров"я нормальноі людини!
мама клубу Показати IP 24 Червня 2016 21:19
це точно підмітила)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Олика
Анонім Показати IP 2 Липня 2016 19:56
Прочитала статтю і нічого дивного. Це ж Войнаровська... Дивуюсь тим батькам, які приводять до неї дітей! Це психічно неврівноважена особа, яка травмує дитячу психіку. Схаменіться і подивіться на результати іі дітей, що вони досягли. Інші клуби не піаряться, а виховують спортсменів, майстрів спорту. А ця просто видурює з батьків гроші і їй не потрібні ті діти. Скільки дітей вже від неї пішло. А хто б хотів, щоб їхніх дітей били, матюкали і ставили на коліна, щоб вони вибачалися перед нею. Нехай вона трохи зніме свою корону, яку сама собі наділа...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus