USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Аграрії Волині цьогоріч не гнатимуться за рекордами в посівах

28 Квітня 2015 17:02
Волиняни вже садять картоплю й овочі, провели й перевірку посіву озимих. Цьогоріч сільгоспвиробники мають завдання під час посівів дотриматися показників минулого 2014-го року.

Про це йшлося під час оперативної наради голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика вчора, 27-го квітня.

Про ситуацію в агросфері звітує директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко. З його слів, аналіз показав, що озимина - в хорошому стані.

Щодо посівів, каже Горбенко, то ранні зернові культури вже посіяли, а це понад 70 тисяч гектарів. Також гарна погода дозволила посіяти й пізні культури.

«Приміром, кукурудзяного зерна посіяли 5,5 тисячі гектарів, що складає четверту частину від запланованого і 2,7 гектаріа сої, а це – 8% від плану. Зараз триває висадка картоплі й посів овочів. Вже посадили 29 тисяч гектарів картоплі, що складає 44% від запланованого. Також посіяли 3,5 тисячі гектара інших овочів – це понад чверть запланованих площ. Загальний темп посівної компанії - на рівні минулорічного й трохи вищий, аніж загальноукранські показники. Господарства області розпочали вже й комплекс робіт із захисту культур від хвороб, шкідників та бур’янів», - звітує чиновник.

Загалом на Волині хочуть засіяти сільгоспкультурами 534 тисячі гектарів.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про врожаї у 2014-му році й рекорд у 2013-му році - 63 мільйони тонн зерна у заліковій вазі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus